článek

Boj za nezávislost - 7

Boj za nezávislost - 7

Po chvilce pauzy se k vám vracíme s várkou toho nejlepšího, co nabízí nezávislí tvůrci. Těšte se na zombie nebo průřez historií RPG her. Co by vám nemělo uniknout

EVOLAND (Shiro Games) – PC
I kdybyste v životě hráli jenom Diablo, tak si musíte vyzkoušet EVOLAND. Toto RPG vás provede dobou prvních, pozdních i novějších RPG her všeho druhu. Začínáte v 2D, s pár barvami, bez zvuku, ale po pár minutách hraní se postupně dostanete k hudbě, zvukovým efektům, možnosti útočit do osmi stran apod. Takto se celá hra vyvíjí po vzoru nejznámějších her (Zelda, Diablo, Final Fantasy). Celou dobu také prožíváte možná trochu monotónní dobrodružství a hromadu bojů. Hra si sice neodnesla stovková hodnocení, ale rozhodně zaujala a pro RPG hráče se stane takovým nostalgickým výletem.



Project Zomboid (TheIndieStone) – PC
Jakožto fanatik do všech zombie her se o tuhle bombu musím podělit. Většinou se sice musím spokojit s bezhlavou akcí nebo prostým RPG, ale Project Zomboid mi prostě vyrazil dech. Zde dostává výraz přežití v zombie apokalypse nový význam. Nejenom, že začínáte jako prostý občan bez výbavy a potuchy o tom, co se děje, ale vaše manželka má na kahánku a vy se musíte postarat nejen o ni. Průzkum okolí, možnost navštívit každý dům, různé NPC postavy (občas pěkně vyšinuté) a hlavně dlouhodobá zábava, ve které prostě počítáte s tím, že umřete.



SKULLS OF THE SHOGUN (17-bit) - Xbox Live Arcade, PC, Windows Phone
Zase tu máme důkaz, že stačí pouze 3 tvůrci, aby vytvořili tým a také skvělou hru. 17-bit představují velmi kladně přijatou a multiplatformní strategii Skulls of the Shogun. Zasazená do Japonska a inspirovaná samurajským posmrtným životem se tato strategie točí kolem pomsty, neochoty umřít a pořádné porce bitev. Kromě slušně propracované kampaně a fajnové dávce humoru se ještě hra pyšní mutiplayerem. Jestli nevíte, do čeho máte investovat pár korun, pak je tato záležitost jasná.

Dema, která musíte zkusit

Chasm (Take Arms a 48 Chambers) - Windows, Mac a Linux
Jestli chce tvůrce peníze od hráčů v KickStarter projektu, pak je nejlepší, když něco nabídne. Správně za to vzali tvůrci z Take Arms a 48 Chamber. Ti hned nabídli hratelné demo jejich počinu Chasm. Také vlastníci Maců a Linuxů si budou moci zkusit 2D skákačku, která se nejvíce blíží takovým klasikám jako The Legend of Zelda, Metroid, Diablo nebo Symphony of the Night. Vlastně vezměte všechno dohromady, smíchejte to a máte Chasm.

Risk of Rain (hopoo) – PC
A další KickStarter projekt, který sice nežádá miliony, ale rozhodně svého už dosáhl. Hra se představuje jako Rogue-like skákačka (prostě se nenechte načapat a chytit, jinak máte opravdu méně šancí na přežití). Hlavní klad, který nás velmi potěšil, je fakt, že čím déle hrajete, tím se Risk of Rain stává těžší. Levely jsou volně generovány a autoři si rozhodně připravili obrovskou škálu nepřátel, zbraní, bossů a velmi titěrné grafiky. Ta je sice krásná, ale na některé věci byste potřebovali pinzetu. Jo a pozor, hudba je famózní (tvůrce Chris Christodoulou).

Rybí Speciál

Seven Seas Solitaire – PC
Minule jsme se jedné povinnosti vyhnuli, ale dnes to už napravíme. Rybí speciál je ohlédnutí za některými premium hrami zde na našem serveru. Tentokrát jsme si vybrali Seven Seas Solitaire. Nové druhy Solitaire her si opravdu své příznivce našly a mnohdy se opravdu snaží zavést nové a nové změny. Ta dnešní je něco mezi. Staví na zábavě pro starší hráče, ale učí i nové věci. Také se můžete vydat na poměrně slušné dobrodružství po několika mořích a hlavně se skvěle bavit. Takže jenom doporučuji.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 09.06.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 2 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 15.02.17 v 18:08

bych si vybrala a zahrála

phanka

phanka | 13.04.15 v 14:50

snad i něco pro mě


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce