článek

Boj za nezávislost - 6

Boj za nezávislost - 6

Zimní radovánky nám pěkně ubíhají a s nimi i dlouhé večery, které většina z nás hráčů ráda tráví se zajímavými hrami. Další nálož nezávislých projektů je tu. Co by vám nemělo uniknout

FLT (Faster Than Light) - PC
Jak popsat hru, u které jsem strávil přes 20 hodin a dohrál ji nespočetněkrát? Sci-fi nebe a bomba! Za pár doláčů se vám pod ruku dostane ovládání několika lodí (začínáte s jednou, ale postupně se vám mohou odemknout další rasy a druhy), kde vás každý člen posádky bude poslouchat na slovo a plnit rozkazy. Cílem FLT je proskákat a prozkoumat několik sektorů, ve kterých můžete narazit na jiné rasy, úkoly a hlavně velký počet bojů za přežití sebe nebo jiných. Mise se můžou mírně opakovat, ale nejedná se o nikterak silný stereotyp. Vždyť vás celou dobu honí rebelové a po dosažení posledního sektoru ke všemu musíte nahánět jejich mateřskou loď. Zkombinujte to s nutností se rozhodovat, dávat energii a vylepšovat mnoho různých částí lodi, našroubovat desítky zbraní a náramně se bavit.

Endless Space (Amplitude Studios) - PC
4X vesmírná strategie, možná můžeme očekávat návrat starých dobrých časů. V Endless Space stavíte, zkoumáte a bádáte, budujete armádu a ničíte nepřátele. Skvělou věcí je možnost výběru z několika vesmírných ras, každá má nějakou tu silnou a slabou stránku. No a možnost upravovat své vesmírné lodě už považuji za nutnost, ale velmi příjemnou. Nejspíše nebude Endless Space patřit mezi legendární strategie, ale takových 20 hodin vás klidně může bavit.

Dema, která musíte zkusit

Grimind (Paweł Mogiła) – PC
2D skákačky s fyzikálními hrátkami jsou stále v kurzu, hlavně když je zkombinujete s hororovými prvky. Grimind vás potrápí cestováním ve vnitřku jeskyní a krypt. Cestou na vás čekají nejenom překážky a pár pěkných logických hádanek, ale i pocit samoty. Ten však nebude trvat dlouho, nejste sami. Autor do hry dal mnoho práce, kromě občas děsivého audia, postavička umí i mluvit. Demo stojí určitě za vyzkoušení.

Věci budoucnosti

Virtus Per Verba: First Person Shouter (AntiSocialitesStudio) - PC
Bylo vám od různých surovců na školách ubližováno? Teď přichází pravá odveta v poměrně temné a velmi originálně vypadající hře Virtus Per Verba: First Person Shouter. Kromě docela zajímavé stylizace, temnota skoro všude s červenou barvou, se tvůrci můžou pochlubit pěknou vložkou. Okolí, pohyby, útoky a další věci se nebudou ovládat nudným klikáním, v této hře budete potřebovat mikrofon a svůj hlas. Bude stačit pořádně zařvat a je konec šikany.



Montas (Organic Humans) – PC
V tuto chvíli se určitě jedná o velmi vzdálenou budoucnost, tvůrci Montas začali projekt žádostí na Indiegogo a vydáním jednoho povedeného traileru/videa. Už samotný projekt dokazuje, jak jsou horrory vyhledávány a tenhle může být obzvláště pikantní. Vaše rozhodnutí budou měnit celý příběh a smrt bude trvalá. Z videa je patrná slušná práce a představa o lokacích a různorodosti míst, které bude možno navštívit. My si hru určitě dáme do hledáčku, a až vyjde, zahrajeme.

Sponzoři ligy

inzerce