článek

Boj za nezávislost - 5

Boj za nezávislost - 5

Dali jsme si pár týdnů pauzu, přeci jenom jsme měli fotbalovou soutěž, několik nových věcí a také jsme zaučovali nové redaktory. Jsme ale zpět s tím nejlepším nebo nejzajímavějším, co indie svět nabízí. Shrnutí číslo pět je tady.

Co by vám nemělo uniknout

The Adventures of Shuggy (Smudged Cat Games) - Windows PC
Jedna větší skotská vila se stane domovem mladého upíra jménem Shuggy, který toto místo zdědil. Háček je v tom, že dům je prolezlý nepřátelský naladěnými duchy a démony a vy se jich musíte v pěti částech vily zbavit. Hráč nejenom skáče ve stylu klasických hopsaček, ale bude využívat i různé jiné herní mechaniky. Je možné cestovat v čase, houpat se na lanech, změnit se v zombii, zmenšit se nebo otočit celým světem. Smudged Cat Games šly bezpečnou cestou indie vývojářů, ale povedl se jim parádní kousek, který si zaslouží vaši pozornost.

Dead Hungry Diner (Black Market Games) – PC
Jestli už máte plné zuby her, kdy vedete restauraci a obsluhujete zákazníky, které se většinou mění akorát v detailech, pak tu máme svěží nemrtvý vítr. Dead Hungry Diner je velmi stylová Time Management hra, kde sice obsluhujete „opět“ různé zákazníky, ale v kompletně jiném stylu. Oni jsou totiž většinou všichni mrtví, nemrtví nebo přichází ze světa démonů, což mnohdy přináší i pěkně originální momenty. Například někdy se vám monstra porvou a vy je musíte od sebe odtrhnout. 50 levelů sebou v Dead Hungry Diner přináší různorodé prostředí a vždy něco nového.

Dema, která musíte zkusit

Resonance (Wadjet Eye Games, XII Games) – PC
Klasické point-and-click adventury snad nikdy nevymřou, aspoň v to doufáme. Hlavně pokud mají zajímavou zápletku jako hra Resonance. Skvělý vědec v oboru částicové fyziky náhle umírá a zanechává po sobě technologii, která by ve špatných rukou mohla způsobit značnou neplechu. Několik různých charakterů musí spolupracovat, aby tomu zabránily. Resonance je už od pohledu jasná retro klasika a to nejenom svou grafikou. Hráč je perfektně pohlcen do příběhu a střídá dohromady 4 postavy.

SanjigenJiten (Rob Howland) - PC & Mac.
Jak zapojit hru do procesu učení se jazyka? Řešení se možná nalézá v SanjigenJiten. V kůži hlavní postavy se budete procházet po virtuálním světě a učit se slovíčka pomocí poznávání a interakce s prostředím. Hra je zatím stále ve vývoji, ale demo nabízí docela solidní ochutnávku slov, učení se a testování. Projekt je možné podpořit i na stránce Kickstarter. Zatím je možné učit se japonsky, čínsky, španělsky a v budoucnu přibude i bulharština.

Věci budoucnosti

Shadows of Esteren (Forgesonges) – PC
Bude to tajemné, středověké a RPG. Sami tvůrci se chlubí, že Shadows of Esteren bude pěkně řízlé stylem Gothic a inspirované keltskými mýty. Podle nich je ještě jeden svět pod povrchem, ten je více než fantastický a žijí v něm lidé, kteří se musí každodenně potýkat s monstry tmy. Hra je tvořena ve Francii skupinou nadšenců, kteří jsou více než vstřícní vůči budoucím hráčům a mají rozsáhlé povídání o jejich světě. Ten je vlastně složeninou takových věcí jako film Statečné Srdce, světem Tima Burtona nebo několika anime filmovými legendami. Tohle vypadá na velmi zajímavou a originální hru.

Big Fish speciál

A co nám dneska Ryby přinesly za pořádný hit?
Legends of Atlantis: Exodus (Legacy Games) – PC
Hry, kde záleží na rychlosti hráče, plánováni a vnímání, jsou vždy populární a velkým plusem je i možnost u hry relaxovat. Legends of Atlantis: Exodus je velmi dobře vypadající hrou, kde úkolujete své pracanty, aby sbírali suroviny, propojovali vesnice, těžili a někdy vytvořili něco speciálního. Celková délka hry je více než slušná, čeká na vás více jak 50 levelů. Jak světem Atlantidy budete putovat, bude se měnit i svět a krajina kolem vás. Ideální hra pro casual hráče.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 01.10.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 22.10.18 v 19:03

jistě bych si vybrala

phanka

phanka | 14.04.15 v 21:01

hry vypadají dobře


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce