článek

Boj za nezávislost - 4

Boj za nezávislost - 4

Jsme tu zase s malým shrnutím zajímavostí ze světa indie her. Posaďte se, dejte si nápoj dle libosti a podívejte se do světa, kde se dějí neobvyklé věci. Tentokrát je hlavní hvězdou Botanicula. Co by vám nemělo uniknout

Waveform (Eden Industries) - Windows PC
Znovu rozběhnout slunce je docela zajímavý námět. Ovšem Waveform si nebere servítky a nabízí až „nadpozemský herní námět a hratelnost“. Jestli chcete vědět, jak vypadá arkádovitá hopsačka říznutá hrou na rytmus (rhythm game), pak se nalaďte na Waveform. Jste posledním zbytkem světla, které cestuje vesmírem a sbírá světelné body, vyhýbá se temným místům a prostě je to zábava. Vše funguje tak, že svou „vlnu“ měníte, zkracujete a utváříte do rytmu hudby. Těžko se to popisuje, tohle se prostě musí vyzkoušet.

Cubemen (3 Sprockets) - PC, Mac a iPad 2+
Kombinace RTS a TD je už podle obrázků znát. Cubemen je opravdu hrou nacpanou různými módy, kde se klasický boj dobra proti zlu (modří proti červeným) stává kostičkovanou záležitostí. Stavíte obranné budovy, abyste se ubránili nájezdům nepřátel, a poté stavěli vlastní jednotky, abyste těm vetřelcům nakopali zadky po vašem. Cubemen si zatím odnáší velmi kladná hodnocení, a to převážně díky rychlé a velmi chytlavé akci.

Botanicula (Amanita Design) – Windows PC
A je to konečně venku. Po získání ceny za audio na Indie Game Festival, se Botanicula vřítila i do prodeje a uchvátila nejednoho hráče. Dnes je tedy netradičně třetí hrou, která by vám neměla uniknout. A o co zde vlastně jde? Pět podivných přátel se vydává na cestu po jejich domově (strom) a snaží se zachránit poslední semínko, jelikož právě onen strom je infikován zlými silami. Každá postava má nějaké schopnosti, které budou potřeba, nebudete tedy jenom lozit po větvích, ale zapojíte i svůj mozek a důvtip. 150 lokací, naprosto famózní hudba a celkové audio a grafický rukopis Amanita Design zaručují kvalitu.


Dema, která musíte zkusit

Bunny Must Die (Rockin' Android) – PC
Akce v podání Bunny Must Die: Chelsea & the 7 Devils je opravdu barevná. Hlavní hrdina Bunny, který je nucen nosit kočičí uši, se vydává na průzkum světa, kde se dají najít různé bonusy a power-upy. Hra je z rukou Enrique Galveze, který se zatím nejvíce proslavil dílem Gundemonium Collection. Jestli vás trial verze této side-scrolling rubanice nadchne, pak už jenom stačí počkat si na léto tohoto roku, kdy má Bunny Must Die oficiálně vyjít.


Věci budoucnosti

Room 502 (Mad House Interactive) – PC
Dnešní věc budoucnosti je otázkou hodně vzdálené budoucnosti. Na Room 502 jsem narazil celkem náhodně, ale jelikož jsem velký fanda hororového žánru a artworky a první obrázky z tvorby se mi velice líbily, určitě rád věnuji několik řádků tomuto projektu. V Room 502 hrajete za člověka jménem Hudson Black, který je lovec duchů a jeho cesta a profese ho zavedla do města Waverly Hills, kde tak nějak zemřelo už 60 000 lidí. Krom toho Hudsona provází stín smrti jeho rodiny, která ovšem nebyla zapříčiněna normální nehodou, jak tvrdí policie, ale něčím mnohem tajemnějším. Zápletka jak ze Stephena Kinga.


Big Fish speciál
A co nám dneska ryby přinesly za pořádný hit?

Jewel Legends: Tree of Life (Eur) – PC
Jewel Legends: Tree of life zaručeně zabaví každého match-3 fanouška nebo fanatika. Stylem se jedná o poctivou klasiku, tedy posunujete různé objekty a vytváříte minimálně trojice. Čím je ovšem Tree of Life lepší, je krásná a barevně bohatá grafika, pocit budování a rozhodně nic jednoduchého. Už po pár levelech na vás čekají výzvy, které jsou daleko od triviálnosti, ale o to právě jde. Osobně jsem se velmi bavil, a proto je to náš výběr pro tento článek.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 16.05.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

phanka

phanka | 15.04.15 v 14:53

nevím jestli bych si našla i něco pro sebe