článek

Boj za nezávislost 3

Boj za nezávislost 3

Independent Game Festival byl asi tou nejzajímavější částí celého měsíce března, ale my se teď budeme chvilku soustředit na hry, které se jednoznačně vyplatí vyzkoušet nebo dokonce zakoupit. Zde je náš výběr, plus jedna novinka. Co by vám nemělo uniknout

Auditorium (Cipher Prime Studios) - PC, iOS
Explorativní hra, která nabídne hráči nejen přetvářet světlo do zvuku a hudby, ale také ho motivuje velkou škálou achievementů. Auditorium vyhrálo mnoho cen a to opravdu z dobrého důvodu. Náplní je směrovat a přetvářet proudy „světel“ a tím je měnit na zvuky. Musím uznat, že originalitou a ladnou hratelností si Auditorium získá mnohé srdce. Jedná se o výtvor, který se dá spustit i v prohlížeči.

Girl with a Heart Of (Bent Spoon Games) - Windows PC, Mac, iOS, Android
Digitální novela nebo pouze výborná 2D interaktivní adventura? Odpověď už budete hledat sami, tedy pokud si Girl with a Heart Of zahrajete. Raven je jedenáct let a pouze ona drží klíč k zastavení destrukci jejího města. Spousta NPC postav, luštění a zábavy. Jednoznačnou předností je postavení světla a tmy ve hře, kdy světlo nemusí vždy znamenat tu správnou stranu. Někdo by se mohl až příliš pozastavovat nad filozofickými myšlenkami a rozpory ve hře (což může i nemusí škodit hratelnosti), ale nám se hra zamlouvá taková, jaká je.



Dema, která musíte zkusit

Cradle Song (Dischan)– PC
Cradle Song si vás už získá svou krátkou ukázkou a také zajímavým ztvárněním. Jedná se o opravdu pěkně vypadající visuální novelu, která postaví hráče do pozice mladého hocha Nathana, který je tak trošku „uvězněn“ ve své střední škole. On sám má ale určité speciální schopnosti, které se mu budou většinou hodit v nastávajících konfliktech a problémech, se kterými se setká. Nebudu vás dále napínat, jedná se opravdu o dobré demo.



What The Block (All Caps) – PC, Mac
Možná ne to nejlepší demo měsíce, ale nám se to prostě líbí. What the Block je sice stále ve vývoji, ale hratelná část určitě mnoho hráčů přesvědčí, že střílet gumové míče, shazovat různé předměty a plnit úkoly z pohledu první osoby je opravdu zábava. Pokud promineme jisté nedostatky v nedotažené fyzice a dáme důvěru tvrdé práci tvůrců, tak demo na nějakou dobu vystačí.



Věci budoucnosti

The Knobbly Crook (Bavolis a další) - PC
Už od roku 2007 je The Knobbly Crook ve vývoji. Hra je tvořená v oblíbeném Adventure Game Studio programu a dokonce od ní vyšlo demo. Od té doby se nic nestalo a tvůrci se začali točit v začarovaném kolečku „již brzo, pauza, vracíme se, zase to nevyšlo“. Až nyní jeden z hlavních tahounů Bavolik ohlásil, že se na hře opět začíná tvrdě makat. Jak to s touto adventurou dopadne? Uvidíme, už podle obrázků se jedná o poměrně podivnou point-and-click hru.

Big Fish speciál

Nejspíše jste si všimli, že se nám repertoár rozrostl o další oblast. Tou jsou casual hry, které jsou sice za pár korun, ale v mnoha případech jsou naprosto fantastické. Proč tedy jednou za čas nevybrat nějakého favorita?

All My Gods
Bůh Saturn jde do důchodu, a tak chce svého syna dosadit na své místo. To ale není až tak jednoduché. Někteří bohové moc nesouhlasí a syn hlavně musí projít mnoha zkouškami. To hlavní je vystavění civilizace, a to naprosto od základu. Casual strategií je mnoho, ale All My Gods se vydal spíše neprobádanou cestou, kdy člověk neskáče z jednoho levelu do druhého, ale na jedné mapě buduje svůj svět, který se postupně rozrůstá. Zábava na mnoho a mnoho hodin, která se díky dynamicky měnícímu obsahu nezajídá. Skvělá hra nejen pro děti, ale i starší. Zkusit si hru můžete zde.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 23.04.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =