článek

Becherovka Game 2005 – druhá část

Becherovka Game 2005 – druhá část

V druhé části našeho článku si dokončíme popis jednotlivých titulů, které jsme měli možnost spatřit na letošním Becher Game. Stejně jako předtím si budete moci jednotlivé hry stáhnout. Sérii článků o Becherovce si pak uzavřeme zítra, kdy pro vás máme připravené již zmíněné překvapení. Chcete-li se tedy dozvědět informace o jednotlivých počinech a naplno si je vychutnat, pak se bez obav pusťte do čtení následujícího textu.


V první části jsme probrali základy, lehce jsme si popsali některé tituly a pomalu jsme se rozloučili, abychom se mohli pomalu připravit na část druhou. V ní se totiž nejenom podíváme na zbytek titulů, pojďme si říci pár slov ke zbytku her.


Adventury a RPG hry



Little World (Sosáci)


Becherovka byla ukradena. Možná to bude znít jako klišé, ale myslím, že to zase až tak nevadí. Tentokrát se vše odehrává v hmyzí říši. Zde hlídka, složená ze sympatických stvoření, selhala. Becherovka jim v zimě dává pocit jistoty a teď je nenávratně pryč a vy máte jen jeden den na to, abyste ji znovu našli. Troufáte si tedy na tento nelehký úkol? Rozhodnete-li se broukům pomoci, budete mít k dispozici slušnou hratelnost a i celkově zajímavé zpracování. Tak vzhůru do akce! Stahovat můžete zde[8.1 MB]! Podrobnější informace můžete najít také v naší recenzi!










Pán kouzel (Mirčosoft)


Tenhle kousek mi připomněl legendární Diablo od společnosti Blizzard. Jakmile vám bude dopovězeno vaše poslání a projdete městem, ocitáte se na širých pláních, kde o nemrtvé a jiné podivíny rozhodně nebude nouze. Je tedy jasné, že hra je RPG jak vyšitá. Důležitá je tedy volba postavy. K dispozici máte jednu ze tří možností, které se ovšem liší jen nepatrně. Tolik k náplni, pojďme k technické stránce. Ta na mě zpočátku působila trochu zvláštně, ovšem na v zápalu boje jsem neměl čas sledovat okolí, protože pokaždé na mě vybafla spousta protivníků a než jsem se stačil rozkoukat, přiřítila se další tlupa. O to více mě potěšila přítomnost magie, která si s těmito nepřáteli dokázala velmi pěkně poradit a pokud mi náhodou klesla mana na nulu, bez obav lze sáhnout po meči a s protivníky si to vyřídit pěkně ručně a hlavně stručně. :o) Chcete-li si zabojovat, pak můžete stahovat zde[9 MB]!


Fodo Hrobit aneb cesta tam a zase zpátky (JirMar Games)


Adventury to v životě nemají lehké. Buďto zaujmou a příznivci si je řádně vychutnají, anebo nezaujmou a velmi rychle upadnou do zapomnění. Dnešní titul je zhruba někde na pomezí. Nejedená se o nějak přehnaně velký hit, ovšem propadák to rovněž není. Příběh je velmi prostý, ocitáte se v kůži sympatického Foda, který byl jednoho krásného dne vyhozen z domu za vypití přílišného množství Becherovky. Ve světe to ovšem není tak růžové, jak se možná zdálo. Bohužel hra má dost slabých míst. Zpracování je dosti průměrné, už tak slabý dojem sráží nevkusné zvolení barev v textu. Nepříznivá je i velikost souboru. Přesto pokud se hru rozhodnete vyzkoušet, chvilku se budete bavit skvěle. Možná vám k tomu dopomohou i občas humorné dialogy. Stahovat můžete zde[8.8 MB]!


Šťastný to Chudák (Tryton)


Následující gameska začíná velice smutně, v roli chudáka jménem Chudák se ocitáte na pokraji zhroucení. Přišli jste o majetek a rodiče vám zahynuli při leteckém neštěstí. Vy si ale pamatujete slova otce, že se nikdy nesmíte vzdávat, a tak se rozhodnete získat zpět dům, který vám byl zabaven v exekuci. Bohužel s intrem končí veškeré naděje o pohodové adventuře. Nebude trvat dlouho a ocitnete se v terénu, kde než se zde naučíte orientovat, uplyne nějaká ta doba. Bohužel z nedostatků to je jen počátek. Velmi rychlé zjistíte, že hra má slabiny i v celkovém interface, který se místy choval opravdu zvláštně a stejně jako příběh to rozhodně pohodu nevzbuzovalo. Špatné zpracovaní je tedy jen poslední kapkou v tomto moři slabin... Každopádně můžete stahovat zde[4.7 MB]!


Flash hry



Rocket in Danger (Lukáš Farbjak)


Pamatujete si na hry jako Lander 6000 či Lunar Lander 7k? Potom máme pro vás dobrou zprávu, protože s podobným námětem se setkáte i zde a musím říci, že i když se nejedená o totožný námět, rozhodně vám hra dokáže zpříjemnit nejednu dlouhou chvíli. A to i přesto, že grafika není nějak oslnivá. Hratelnost je totiž velmi slušná a je to jedna z mála her letošního ročníku Becherovka Game 2005, která mě u monitoru udržela nejdéle. Hráč má oproti zmíněným Lander hrám jednu výhodu. Nemusí přistávat na plošiny, pouze se stačí se trefit na terč. Cesta k němu nebude ovšem vůbec jednoduchá, musíte proletět několika nepříjemnými překážkami a jak daleko se dostanete, bude pochopitelně záležet pouze na vás a hlavně na vaší šikovnosti. Troufáte si tedy na tento nelehký úkol? Stahovat můžete zde[1.2 MB]!










3 Stejné symboly (Tomáš Nestorovič)


Ať si každý říká co chce, je nad slunce jasné, že je lepší jeden pořádně zpracovaný námět, než deset mizerných novátorských pokusů. Právě něco podobného bychom mohli aplikovat i zde. 3 Stejné symboly, jak zní název dnešní gamesky, je totiž klasickou variací na Tetris. Tento starý námět prošel už řadou zlepšení a některé nalezneme i zde. Tak například objekty s kostičkami jsou zde pouze ve vodorovné řadě. Většina kostiček reprezentuje i nějaký objekt, jako skleničku či třeba led. Vaším úkolem je spojit tři stejné objekty do jedné řady a zajistit si tak přísun bodů, které lze samozřejmě nahrát na internet. To vše ve velmi pěkném grafickém kabátku a příjemném prostředí. Co více si přát? Stahovat můžete zde[0.55 MB]!


Becherybka (Jiří Bukovjan)


Becherovka, moře, rybí ostatky a možnost hry dvou hráčů.. Ptáte se, co tyhle prvky spojuje? No přece Becherybka! Klasická arkáda, kde můžete prozkoumat krásy podmořského světa, plného různých živočichů, nebezpečných oštěpů a taky lahví Becherovky. Pokud máte navíc po ruce kamaráda, můžete si u 1 PC dopřát hru pro dva. Úkol je samozřejmě dostat se co nejdále a zaujmout tak místo na rybím hřbitově. Potěší také poměrně solidní zpracování. Tak na co ještě čekáte? Podmořský svět čeká jen na vás! Stahovat můžete zde[0.74 MB]!


Hbitý Eda (Jan Kříž)


V následující gamesce si opět prověříte svojí rychlost a přesnost. Barman Eda je známý svojí rychlostí míchaní nápojů. O tom, že zaplní pult, tedy není sebemenších pochyb a právě tomu musíte v roli číšníka tak trochu předejít. Všechny nápoje budete muset včas roznést. Přece se ale nebudete smykat s jednou sklenkou různého nápoje? Aby šlo sklenky odnést, musí být vedle sebe minimálně dvě stejnobarevné exempláře. Čím rychlejší pak budete, tím s větším počtem bodů můžete počítat. Hbitost se tedy rozhodně vyplácí. Stahovat můžete zde[0.61 MB]!


Rapidně Zábávné (Tomáš Nestorovič)


Máme tu další Flashovku (počkat, vlastně jsme ve Flash sekci :), která se může pyšnit velmi pěknou vizuální stránkou a zajímavým zpracováním. Ocitáte se v kůži jednoho týpka, který se ve velmi zvláštních prostředích snaží posbírat co nejvíce možných předmětů, nejlépe těch, disponující motivem Becher produktů. Na počátku si tedy vyberete jednu z lokací a pak v duchu klasických chodiček se snažíte pohybovat po úrovni tak, aby jste sbírali předměty a pokud možno nestřetli jste se s nepřítelem, kteří jsou zde buďto ve zvířecím nebo lidském provedení. Pro všechny případy máte k dispozici zbraň, jež si s nimi bez problému poradí. Bohužel trochu jsem nemohl překousnout ovládání, zejména pak na fakt, že hrdina reaguje s menším zpožděním, takže stisknete-li tlačítko, chviličku potrvá než si to panáček uvědomí. Jinak je hra ve dvou verzí online a offline. Liší se od sebe tím, že v offline máte možnost přidat si vlastní mapu. Tak vzhůru do terénu... Stahovat můžete zde[0.66 MB]!


Becher Bear (Daniel Remta)


Medvídci jsou v letošním ročníku Becher Game oblíbenými stvořeními, protože už tu máme další hru, kde se s nimi můžete setkat. Tentokrát si můžete prověřit, jaké máte schopnosti strážce. Vaším úkolem je totiž ohlídat vzácnou láhev becherovky, která se nachází na mostě, na který se lze dostat s pomocí žebříků. Právě po nich se po chvilce začnou sápat nepřátele a na vás je se o ně postarat a jak to tak u podobných her bývá zvykem, bude k dispozici více možností. U každého žebříku se nacházejí kameny, které můžete po nepřátelích házet. Pokud se dostanou až na vrchol, máte variantu číslo dvě, a to využítí kulometu. Jakmile se někdo ovšem dostane k flašce, končíte. Bohužel hra má slabší hratelnost, takže průběh hry není nejideálnější. Stereotyp vám pak chuť k dalšímu hraní nemilosrdně bere... Stahovat můžete zde[1.8 MB]!


Becher Volleyball Cup (Daniel Remta)


Pokud patříte mezi příznivce volejbalu, pak máme pro vás dobrou zprávu, protože právě tato disciplína se dočkala svého několikátého zpracování. Co přináší? V zásadě nic nového. Ovládáte jednoho ze dvou medvídků a vaším úkolem je nahrát samozřejmě co nejvíce bodů. Budete-li dostatečně šikovní, může se vám podařit zasáhnout síť, slunce či letadlo a nahrát bonusové body. Bohužel hra má několik nepříjemných slabin. Jednou z těch největších jsou trochu podivné pohyby postav, které působí hodně zvláštně, stejně jako celková fyzika. Potěšující je naopak přítomnost dabingu. Ten má do dokonalosti sice hodně daleko, ale je to lepší než drátem do oka. Stereotypnost je samozřejmostí. Pokud máte sportovního ducha, hru vyzkoušejte, mnohé si ale neslibujte. Stahovat můžete zde[1.8 MB]!










Space B (Peaters)


Vesmírných stříleček jsme už zde měli nespočet. Některé byly na tom lépe, jiné hůře. To ale nemění nic na tom, že ke každé jsou kritici stále náročnější a náročnější. Tvůrci by tedy měli implementovat do hry něco, co by všechny recenzenty a tedy i hráče alespoň na několik málo hodin udrželo u počítače. Bohužel nic takového Space B nenabízí. Pominu-li nedodělané menu, kde mi nešlo nastavit prakticky nic a rovněž ani nešla hra ukončit standardní cestou. :o) Zpřístupnit si novou hru naštěstí šlo, takže jsem se celkem rychle dostal na scénu se svou raketou. Úkolem bylo jednak sbírat Becherovku, ale také ničit nepřátele, a to samozřejmě bez munice nešlo. Je potřeba poohlédnout se po nábojích, které se rovněž v levelu nachází. V této oblasti bohužel hra nic nového nepřináší a čím dále jsem se dostal, tím více vyplouvaly na povrch další nedostatky. Tím největším je asi stereotyp, který se bohužel dostaví poměrně rychle a vy s největší pravděpodobností hru ukončíte, ovšem jinou cestou, než tou přes menu. :) V případě zájmu můžete stahovat zde[0.47 MB]!


BecherCup 2005 (Adam Heinrich)


Tentokrát je vše orientováno jako čistokrevný závod. Vítězí ten, komu se v nejrychlejším možném čase podaří se svým autem dorazit do cíle. Tento prostý námět ovšem má poměrně obtížné provedení, protože byť jen sebemenší škrábanec vám nejenže na chvilku znemožní pokračovat v závodu, ale zároveň vám velmi nepěkně poškodí auto. Pokud si i na dále nebudete dávat pozor, vyhoříte. Spíše než rychlost, je zde důležitá šikovnost. Technické zpracování je zvládnuté velmi dobře, k dispozici je vyjma pěkné vizuální a zvukové stránky dokonce i hudební složka, takže případní zájemci se mají skutečně na co těšit. :) Stahovat můžete zde[0.83 MB]!


BechGuns (P3 Studios)


Hra, která zpočátku přináší vcelku hodně možností. Hráč si může nastavovat ovládání společně s horkými klávesami a dostatek možností je i v oblasti nastavení postavy, zejména pak obličeje a pohlaví. Příběhem je na tom hra také dobře, děj se odehrává ve městečku San Becheras, jež kompletně obsadili únosci a na vás je samozřejmě se s nimi vypořádat. Bohužel hra trochu pokulhává v oblasti zpracování. Vizuální stránka je sice velmi pěkná, což na druhou stranu je u Flash gamesek v poslední době samozřejmost. Ovšem trochu podivné byly pohyby postav, které jednak probíhaly velmi pomalu a trhaně. Hra obsahuje i bonusy, ovšem to nic nemění na tom, že se tento kousek stává později dosti stereotypním. Nevýhodou je i absence zvuků. Za vyzkoušení to ale rozhodně stojí. Stahovat můžete zde[1.7 MB]!


Becheroid 05 (Adam Heinrich)


Arkanoidů není nikdy dost a příchod každého nového tedy potěší. Bohužel většina z nich těží ze stále stejného, léty prověřeného námětu a nic nového tedy nepřináší. Právě tohle se stalo i zde. Pokud se o tomto žánru chcete dozvědět více, doporučujeme kouknout na náš článek. Becheroid 05 je právě ten typ akranoidů, od kterého víte, co můžete čekat. Klasika se tedy nezapře. Pojďme se tedy podívat na zpracování, které je mírně nadprůměrné, ale o žádném vyloženém zázraku nemůže být řeč. Hratelnost je na tom podobně. Pokud jste tedy fanoušky tohoto žánru, pak vám stažení doporučuji, jinak to nechám jen na vašem zvážení. V případě zájmu můžete stahovat zde[1.6 MB]!










Becher Bee (Adam Heinrich)


Pořádek musí být a toho jsou si vědomy i včely, které si velmi rády a zvesela poletují kde je jen napadne. Vaším úkolem je samozřejmě tato stvoření nějakým rozumným způsobem roztřídit tak, aby byly stejně barevné včeličky spolu. Námět a základní náplň tedy máme k dispozici, je čas říci si pár slov k zpracování, které je zde bohužel trochu slabší. Grafika je průměrná, zvuky dostačující a hudba bohužel žádná. Levelů je k dispozici dostatek, ovšem jedno a stále se opakující pozadí rozhodně také není podle nejnovějších trendů. V pozdějších fázích sice narazíte na bonusy, ovšem na druhou stranu ani tento fakt nedokáže zvrátit obrovský stereotyp, který se bohužel dostaví. Pokud hru vyzkoušíte, na chvilku se dobře pobavíte, pokud ne, o nic zásadního nepřijdete. Stahovat můžete zde[1.8 MB]!


XXL hry



Space Merchants: Conquerors (DataWeb)


Myslím, ze pokud má některá z her právo mluvit o tom, že je rozsáhlá a propracovaná, pak je to rozhodně tento kousek, který je velikostně rovněž pořádný macík. To je ale jen krutá daň za možnosti, které jsou k dispozici. Hra si bere za vzor prvky z gamesek jako Elite, Privater a několika dalších a z tohoto mixu vzniká počin, na který se bude ještě dlouho vzpomínat. Vývoj, obchodování, RGP prvky, akce a hlavně ta obrovská volnost, jsou jen jedny z mnoha kladných vlastností, které tento kousek nabízí. Vyskytly se sice menší komplikace, ale ty byly vyřešeny díky několika patchům, takže by s hrou neměl být vůbec žádný problém. Pokud máte dostatečně rychlý počítač, tak skutečně neváhejte. Absolutní vítězství, která hra navíc získala, je myslím zasloužené.. Stahovat můžete zde[42.1 MB]! Podrobnou recenzi můžete najít také zde!


Becher Islands (Marek Novosad)









Podobně jako ve hře Aquadelic budete mít možnost si zajezdit v motorových člunech. Než se vám to ale podaří, budete se muset sžít s celým systémem, a to pěkně od začátku. Ono je ale fakt, že ovládat takový člun není vůbec jednoduchá záležitost, zvláště když vám není dopřána slušná hratelnost a vy se budete muset spokojit pouze s dosti zvláštním způsobem zacházení lodi. Důležité jsou pro vás úkoly. Pro lepší orientaci pak slouží mapka, kde je vše velmi pěkně znázorněno. Jinak lze o zpracování mluvit jako o povedeném. Velikost archívu je ovšem trochu větší. Je tedy pouze na vás, rozhodnete-li se to akceptovat. Stahovat můžete zde[43.8 MB]!



Tolik k jednotlivým hrám. Zítra si naši sérii článku uzavřeme naším překvapením. Do té doby naviděnou.




artman

autor
/ artman

Publikováno: 05.12.2005


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

phanka

phanka | 20.04.15 v 16:57

becheroid zajimavé