článek

Mega soutěž Otevřete oči hrou pro všechny vývojáře

Mega soutěž Otevřete oči hrou pro všechny vývojáře

Cítíte to? To se blíží bouře v podobě jedné mega velké a super soutěže pro všechny české vývojáře, kutily a tvůrce. Kde jinde dostanou soutěžící šanci vyhrát finanční odměnu a ceny v hodnotě přes 150 000 Kč? Už otevíráte oči? To byste určitě měli, jelikož samotný název soutěže je „Otevřete oči hrou“. Svůj um a zapojit štěstí může opravdu každý a musí se držet pouze několika pravidel.

Jedním z nich je i samotné zadané téma ekologie, humanitární a rozvojové problematiky, lidská práva, sociální problémy, partnerské vztahy nebo život s mentálním nebo fyzickým postižením. Téma to je opravdu obsáhle a svým způsobem i originální, dávající možnost vyniknout tvůrčí schopnosti. Dalším (ne)pravidlem je absolutně minimální omezení platforem a technologií - PC/Windows, iOS, Android, webové a multiplatformní technologie (Flash, Unity, HTML5, NaCl).

Aby se zaručila férové hodnocení her, které vzniknou, byla založena porota, která se skládá opravdu z matadorů herní branže. Jmenovat můžeme Jarka Koláře a Martina Zavřela z 2K Czech nebo bývalého šéfredaktora časopisu Level Martina Bacha, který nyní píše pro Games.cz. Dále se hodnocení budou účastnit lidé z různých neziskových organizací ve smyslu konzultací a určité pomoci jak porotě, tak i samotným vývojářům.

O co se hraje?


Generálními partnery jsou velikáni Google, Adobe a Gameleader. Dále se na projektu podílejí herní servery FreeGame.cz a Zing.cz, plus Fórum pro rozvojovou spolupráci (Fors.cz), organizace Člověk v tísni, sdružení ekologických organizací Zelený kruh a sdružení pro pomoc osobám s mentálním a fyzickým postižením Asistence. (více zde)
To zaručuje naprosto famózní hlavní ceny a i nižší umístění budou odměněny. Pro lepší představu a zisku další motivace přiložím příklad v podobě prvního místa - 25 000 Kč od firmy Google, profesionální softwarový balík Adobe Creative Suite 5.5 Master Collection v přepočtu za více než 65 000 Kč (obsahuje mimo jiné populární Adobe Photoshop, Illustrator, Flash Builder, Fireworks a další), výběr PC her v hodnotě 2000 Kč od firmy Gameleader a 2 knihy Game Industry o vývoji her a herním průmyslu.

Celý přehled můžete zhlédnout skrz odkaz na oficiální stránky soutěže se všemi cenami a také podmínkami a pravidly.

Soutěž probíhá od 14. února 2012 do 2. prosince 2012. První kolo soutěže končí zasláním betaverzí her, a to nejpozději do 26. září 2012. Na základě toho obdrží herní tvůrci zpětnou vazbu od odborníků z herního průmyslu i od zástupců organizací zabývajících se soutěžními tématy a budou mít další 2 měsíce na začlenění připomínek porotců do finální podoby hry. Uzávěrka finální verze her je 2. prosince 2012, vyhlášení celé soutěže proběhne v druhé polovině prosince 2012.

Zní to jako fůra času, ale vytváření hry od základu vždy zabere nějakou tu dobu, proto se určitě pusťte do díla co nejdříve. S přáním hodně zdaru a očekáváním skvělých her se, prozatím, loučí celá naše redakce.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 25.02.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

NS1NO

NS1NO | 31.05.22 v 13:04

text příspěvku

voky15

voky15 | 22.09.15 v 07:42

:)


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce