článek

World Zombination - zombie apokalypsa s humorem (88 %)

World Zombination - zombie apokalypsa s humorem (88 %)

Zažijte pořádnou zombie apokalypsu a skvěle se bavte. Zombící se rozpínají po celém a světě a vy… si můžete vybrat, za koho budete hrát. V každém případě vás čeká povedená strategická taškařice, ve které budete mít k dispozici rozmanité jednotky. Při boji budete muset přemýšlet, využívat nejrůznější schopnosti, ale také si užijete dávku humoru. Skvělá hratelnost a povedené grafické zpracování doprovází však i nějaké to „ale“.
Vyberte si vaši stranu
U každé hry je fajn, když si můžete vybrat, respektive vybrat si mezi těmi hodnými a zlými. V tomto případě vaše volba určuje celý ráz hry. Nejde jenom o rozdílné jednotky, ale také o to, zda se napříč padesátkou úrovní budete probíjet s hordou zombíků, nebo se se skupinkou přeživších snažit ubránit dané území a holé životy.

Hra za zombíky
Při hře za zombíky se vrhnete do útočení. V každé úrovni máte vyznačeno místo, ze kterého vysíláte hordu do boje. A jak si tak vesele devastujete okolní budovy a zabíjíte nepřátele, získáváte také nová místa, odkud můžete útočit. Nezřízené hrnutí městem zpestřujete s využitím rozmanitých typů zombies. Máme tu zombie profesora, nějaké ty mutanty i obranáře. Chce to najít ten správný mix, abyste se dostali přes nepřátele a zničili potřebné budovy.

Hra za přeživší
Principy hry zůstávají ve své ryzí podstatě totožné – k dispozici máte různé typy jednotek, které jsou specializované na útok nebo obranu, musíte je využívat účelně a s rozmyslem. Co se mění, je hledisko boje. Jakožto poslední naděje lidstva se musíte bránit před nájezdy, držet vyznačená místa, a tak je hra za tuto stranu spíše defenzivního rázu.

Vybudujte silnou armádu
Do svého inventáře získáváte nejrůznější jednotky, které se v boji hodí na specifické situace. Každý z nich má vlastní staminu, a tak je třeba čas od času vyměnit člena za jiného nebo prostě počkat na obnovení. Abyste měli vyvážený mix všech atributů, je do hry implementována jakási rychlá bitva. Pokud splníte přesně dané parametry daného levelu (síla útoku, obrany apod.), odehraje se úroveň automaticky. Samozřejmě můžete nasadit nejsilnější kombo a vše bude jen na vás.

Upgrade jednotek a produkce surovin
Ve hře se vyskytují dva typy surovin. Jedny slouží k podstatě hraní levelů (jakási herní energie, ale je jí dost) a pak jistá plazma, která slouží na upgrade a evoluci vašeho vojska. V časových intervalech tyto suroviny sbíráte, čímž vás hra nenásilně poutá k častému zapínání.

Celkové hodnocení a další postřehy
Příběh hry není nikterak originální – napříč levely se snažíte infikovat a zdevastovat celý svět (ano, zvolil jsem si hru za zombíky). Co však dělá hru neskutečně zábavnou, je humorné zpracování a grafická stránka. Pěkně vykreslené postavičky a celkový koncept mají šmrnc a vtip a rozhodně se nejedná o nic děsivého nebo temného.
Velkým lákadlem je také multiplayer, kdy můžete bojovat proti přátelům nebo s nimi v rámci početných guild (nechybí ani přímo české guildy).
Skvělé tempo a jednoduché ovládání pomocí dotykového displeje vás okamžitě vtáhnou do hry.
Když už jsme se dostatečně namlsali, je čas také na kritiku. Hra vyžaduje neustálé připojení k síti, což je u multiplayerové strategie celkem pochopitelné. Horší je jistá nestabilita hry. Na padání i během boje si stěžují mnozí uživatelé a je nepravděpodobné, že by se to nestalo i vám. Vzhledem k ohromné oblibě titulu se však dá očekávat, že autoři své dítko brzy opatří nějakou tou aktualizací. Pak už to bude naprostá paráda.

World Zombination



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 29.06.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Drticka

Drticka | 25.05.18 v 08:20

je dobrá

lubkoo

lubkoo | 10.07.16 v 07:43

vipada dobre mozno skusim niekedy

Laugher

Laugher | 27.12.15 v 20:27

U každé hry je fajn

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 21.12.15 v 14:13

da sa

elf

elf | 03.10.15 v 19:15

padá a padá

Goldenpig

Goldenpig | 30.06.15 v 18:01

Budovat armádu a poďme :)