článek

World of Warplanes – preview a první dojmy

World of Warplanes – preview a první dojmy

Wargaming nás opravdu stále dokola dokáže zaujmout. Svým World of Tanks se vyšvihl na první příčky MMO her a nyní dobývá přímo oblaka ve World of Planes, která je v Closed Betě. Už podle názvu si hráč říká, že se nebude jednat o nikterak velký rozdíl proti tankům, kromě přidaného nového rozměru. Přece jenom obrněná vozidla nemají moc velké šance korigovat svou výšku a létat. Wargaming tedy vlastně používá již zaběhnutý princip a pouze pokračuje ve vojenské evoluci a zdokonaluje ji.



Stejně jako ve World of Tanks proti sobě stojí dvě strany hráčů, které se náhodně poskládají nebo se tvoří přímo klany, respektive letky. Ty se pak spustí do parádní vzdušné bitvy na několika mapách, není zde zatím sice žádná funkce vzletu nebo přistání, spíše je člověk rád, že se okamžitě dostává do akce. Co ovšem přibylo, respektive ubylo, je dobývání základen. To je nahrazeno ničením pozemních cílů a tím získáváte vzdušnou převahu. Klasické vítězství zničením všech nepřátelských letadel zůstává.



Jestli si vzpomínáte, u WoT byly tanky rozděleny do tří různých kategorií. Klasické tanky (lehký, střední, těžký), poté Tank Destroyers a nakonec dělostřelectvo s vlastním pohonem. Něco podobného platí i pro World of Warplanes, akorát tu máme klasické stíhače (výborné na lov jiných letounů), těžké stíhače a bombardéry (pozemní cíle mizí jako nic). Všechny skupiny se pěkně v bitvě doplňují a potřebují.

Wargaming jde opravdu kupředu a slibované grafické orgie vypadají uskutečnitelné. Zatím je testováno jenom několik map, a jak Closed Beta probíhá, přidávají se další a další. Různorodost je zajištěna nejenom velmi odlišným terénem, ale i pozemními nebo mořskými cíli.

Když zrovna pilot nelétá, tráví čas ve svém hangáru, kde má zaparkovaná i svá letadla a provádí se na nich upgrady a úpravy. Zatím jsou k mání letadla USA, Ruska a Německa z období třicátých let až po experimentální proudová letadla. Jak bylo už dříve řečeno, je potřeba zkušenostních bodů a peněz pro pokrok, vymýšlení komponentů a odemykání novějších letadel. XP body a peníze se klasicky získávají v bitvách, sestřelech a za celkovou aktivitu hráče.



Z World of Warplanes vám toho zatím nemůžeme moc ukázat, respektive pouze oficiální screenshoty, ale ty nejsou moc daleko od pravdy. World of Warplanes je stále v pozici testování tisíci hráči v Closed Betě, určitě jste možná slyšeli o menší nespokojenosti s ovládáním, ale právě kvůli tomu různé CBT jsou. Co Wargaming sliboval, tedy vtažení fanoušků do jejich první hry i do vzduchu, bylo zatím splněno, můžu jenom říct – běžte si hned zažádat o povolení do beta testu.

Jestli jste do tohoto akčního MMO světa vnikli teprve nedávno, běžte se také kouknout na naši recenzi ohledně World of Tanks a třeste se na třetí, tentokrát mokrou hru od Wargaming. Bude to World of Warships, která je nyní v Alpha fázi. Zůstaňte naladěni, recenze na „válečná letadla“ přistane hned po oficiálním zahájení hry.




Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 06.11.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce