článek

Walking Dead: Season One - v plné kráse, síle a konečně na Android

Walking Dead: Season One - v plné kráse, síle a konečně na Android

Walking Dead na Android? Skákejte štěstím do vzduchu, vzývejte zombie bohy, ale hlavně stahujte tuto pecku do vašeho mobilního zařízení. Zombie fenomén založený na populárním seriálu a komiksu se dočkal i herního přepracování, které je nyní k dispozici ke stažení na Google Play. Telltale Games
Za hrou stojí vývojáři s Telltale Games, kteří na svém kontě mají například hru Back to the Future, a nutno podotknout, že se jejich díla těší velké oblibě. Martyho McFlye a humor ale necháme být a podíváme se do notně temnějšího a brutálního světa, kde řádí zombie apokalypsa.

Příběh
Zombie apokalypsa přišla tak nějak zčistajasna. Ve hře ovládáte postavu jménem Lee Everett, který nemá právě nejlepší vyhlídky. Byl obviněn z vraždy a teď sedí v policejním autě. Zombie apokalypsa mu však dává možnost na nový začátek a poté, co vám do cesty skočí první zombík, vstupujete poprvé výrazněji do hry. Stejně jako v seriálu budete se skupinkou přeživších cestovat po státech a snažit se najít klidné místečko, kde je zombíkům vstup zakázán. No a samozřejmě, že se to celé každou chvíli komplikuje, a to nejen mrtvolami.

Herní principy
Hra je založena především na příběhu a příběhové lince hlavní postavy. Tu potupně odkrýváte pomocí dialogů s ostatními postavami a volením možností odpovědi. V určitý okamžik budete postaveni před opravdu zásadní rozhodnutí a vaše volba ovlivní další dějovou linku, a že to mnohdy budou opravdu silné zážitky. Vývojáři proklamují, že se hra mění v závislosti na vašich akcích a něco na tom asi bude. Během hraní si ostatní postavy pamatují to, zda jste jim pomohli, postavili jste se na jejich stranu, nebo naopak zradili či byli pomalí při rozhodování.
Mezi přehrávání děje jsou vloženy akční pasáže a hledání předmětů ve stylu point-and-click adventur. Žánrově by se dalo říci, že tu máme epický příběh s „akčně-adventurními“ prvky. Kromě hledání předmětů a interakce s postavami musíte na určitých místech rychle jednat. Zpravidla je to tam, kde na vás vyskočí nějaký ten zombík a kdy to vůbec nečekáte. O to je rychlá reakce zajímavější. Kromě akčních a adventurních pasáží nechybí ani prvky stealth-akce.
Prozkoumávání lokací a předmětů vám přináší další informace a vodítka pro další postup. Současně se ale nejedná o nikterak zákysové hádanky a progres dál je příjemně a pozvolna dávkovaný v rámci příběhu, který vás absolutně vtáhne.

Zpracování
Technické zpracování je na té nejvyšší úrovni. Je psáno, že optimální je vlastnit telefon s Tegrou, ale to neznamená, že byste na jiných telefonech s jinou výbavou nedosáhli plynulého chodu a tím pádem úžasného zážitku.
Oficiální požadavky:

Minimální:
GPU: Adreno 200 series, Mali-400 series, PowerVR SGX540, or Tegra 3
CPU: Dual core 1GHz
Memory: 1GB

Doporučené:
GPU: Adreno 300 series, Mali-T600 series, PowerVR SGX544, or Tegra 4
CPU: Quad core 1.5GHz
Memory: 2GB

Z toho důvodu se můžete těšit na parádní a detailní grafiku, dabing a příjemné rozlehlé lokace. V nich je sice možný jen přímočarý směr, ale ono vám to ani nepřijde. Přece jen v obležení zombíků není radno někde jen tak courat. Taková nabušená hra zkrátka vyžaduje adekvátní přístroj.

Nic není dokonalé…
A teď k těm méně příjemným zjištěním. Hra takové kvality a úrovně samozřejmě nebude za babku. Přesto je toto dílo k dispozici ke stažení zdarma a zcela bez placení vám je k dispozici celá první kapitola. Jenže, kapitol je 5, a pokud chcete dohrát hru do konce, musíte za každou z nich zaplatit zhruba 100,-. Tím se celková cena hry poněkud vyšplhá. Alespoň že tu je možnost 35% slevy.

Závěrem
Přestože je zdarma pouze první kapitola, čeká vás pár parádních hodin zábavy (můžete se totiž vrátit ve hře nazpět, udělat nové rozhodnutí a sledovat, co se stane jinak). Nemáte tak vůbec co ztratit. Jakmile se však ocitnete ve víru dění, hra vás zkrátka nepustí. Je to pecka ve všech ohledech. Akčních pasáží by možná mohlo být více, ale… to už se dostávám k hnidopišství, což si tato hra ani zdaleka nezaslouží. Famózní zombíkovská hra ve všech směrech. Hra je ke stažení zde, hodnocení 98 %.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 21.04.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Drticka

Drticka | 02.06.18 v 07:48

zombi nechci

phanka

phanka | 10.04.15 v 15:16

zombie nebrat

elf

elf | 24.02.15 v 01:26

konečně

DoDoTom68

DoDoTom68 | 09.05.14 v 08:35

zombíkovská hra takze len pre silne povahy