článek

VS. Racing 2 (88 %) - v jednoduchosti arkádových závodů je síla

VS. Racing 2 (88 %) - v jednoduchosti arkádových závodů je síla

Závodní hra s autíčky, ve kterých si to budete svištět v 127 závodech a až s 10 různými automobily. Hlavní masivní kampaň pak doplňuje povedený multiplayer a vy máte co hrát na hodně dlouhou dobu. Úvod a herní princip
V jednoduchosti je síla a tato hra to přesně dokumentuje. V tomto závodním titulu ovládáte autíčko a snažíte se v dané úrovni dojet na stupně vítězů, pokořit určitý čas, nebo zlikvidovat vaše soupeře. Ziskem hvězdičky za váš výkon odemykáte následující level a postupujete dál. V podstatě jednoduché a návykové arkádové závody, které ovšem nabízejí mnohem víc.

Singleplayer
Single kampaň obsahuje až 127 závodů, kterými se postupně prokousáváte, odemykáte nová prostředí, okruhy a také zadání závodů. Jednou bojujete s časem, podruhé zase o stupně vítězů. Dojde také na driftování nebo souboje s ostatními závodníky. Celkově AI není vůbec špatná. O vaše místo musíte bojovat takřka v každé zatáčce a samozřejmě to ovlivňuje i úroveň vylepšení vašeho vozu. Za nasbírané finance tedy můžete automobil vylepšit, koupit nový, nebo mu přidat nějakou tu vychytávku (například neony nebo světélkující brzdnou dráhu).
Pochvalu si zaslouží nejen tempo závodů, ale také ovládání. Na výběr máte zatáčení pomocí polohování, virtuálního volantu nebo šipkami. Všechny varianty jsou dobré, a tak záleží jen na vaší preferenci.
Postupně vyděláváte na nová auta a upgrade, který vždy trvá nějaký ten čas (čím lepší vůz, tím déle). Některé jsou dostupné jen za diamanty a ani při plnění achievementů nejsou dostupné snadno. Nu což, člověk si holt musí vystačit s těmi za herní peníze.
Samotný singleplayer by vystačil na pěknou solidní zábavu, ale tvůrci nám přinesli také „mulťák“.

Multiplayer
Závody on-line fungují na jakési bázi překonávání času. Vyberete si nový závod a nastavíte nějaký čas, který se posléze váš soupeř snaží překonat. Pokud jste to vy, kdo se snaží zvítězit, vidíte během závodu „ducha“ vozu, kterého musíte předjet k vítězství. Poté je na řadě soupeř. Ve hře dostáváte upozornění, že váš čas byl pokořen, nebo že vás jiný hráč vyzývá na souboj s časem. Těchto duelů můžete mít rozehráno více a snadno zkontrolujete, jestli náhodou váš čas nebyl překonán.

Celkové hodnocení
Na první pohled jednoduché arkádové závody. Na ten druhý hra s velmi solidním obsahem, který skýtá vše, co by dobrá závodní hra měla obsahovat – upgrade, nová vozidla, velký počet tratí… Motivace je zaručena i v multiplayeru, protože za daný počet vítězství odemknete novou lokaci (je na vás, jestli si ji odemknete v singlu nebo v multi).
Jedinou brzdou je herní energie, ale dá se doplnit výzvou vašich přátel. Zajedete okruh a pošlete upozornění. Energie je tak okamžitě obnovena. Toto je možné několikrát po sobě (a v podstatě ani není nutno tuto žádost odeslat). Skvělá hratelnost a fajn zábava na dlouhou dobu.

Hra VS. Racing 2 je ke stažení na Google Play zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 30.10.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Drticka

Drticka | 16.06.18 v 10:05

zkusim možná

lubkoo

lubkoo | 15.07.16 v 07:55

vipda to velmi dobre urcite niekedy zahram

3K171

3K171 | 04.12.15 v 09:42

urcite super takyto tip aut ma bavi

BastienBax

BastienBax | 06.10.15 v 14:19

Dost mi to připomíná staré dobré DeathRally :D

elf

elf | 05.10.15 v 23:13

to je na hodně dlouho

happy157

happy157 | 20.02.15 v 00:35

hodně dobrá závodní hra