článek

Unkilled - zombie apokalypsa z pohledu první osoby (96 %)

Unkilled - zombie apokalypsa z pohledu první osoby (96 %)

New York je zahlcený zombíky a podle všeho to vypadá, že tentokrát je jejich počínání organizované a nějakým způsobem naplánované. V kůži elitního vojáka Joea se budete snažit přijít věcem na kloub. Zombie akční střílečka se zapleteným příběhem od českých vývojářů Madfinger Games.
Madfinger Games
Čeští vývojáři z Brna nejednou ukázali, že své řemeslo zvládají na výbornou. Na svém kontě mají fenomenální tituly jako Dead Trigger, ShadowGun nebo originální skládačku modelů Monzo. A ačkoli se Unkilled může do jisté míry zdát jako "vykrádačka" Dead Trigger, příznivci špičkových stříleček se mají na co těšit.

Úvodem
New York už není to, co býval. Za každým rohem zombík a rychlé občerstvení aby člověk pohledal. V obchoďáku liduprázdno a zombies na svůj zevnějšek právě moc nehledí. Zkrátka - nádherná zombie apokalypsa. V roli Joea vás čekají rozmanité mise, ve kterých budou padat drsňácké dialogy a hlavně tuny vystřílených nábojů.
Akční střílečka z pohledu první osoby v mnohém připomíná Dead Trigger. Grafika, engine a spousta herních prvků byla zcela převzata a obohacena o nějaký ten příběh.

Prostředí hry a ovládání
V rámci hry plníte jednotlivé mise, které se sice typově opakují (vystřílet oblast, ochránit kumpána, ubránit oblast, dojít na určené místo...), v rámci odvíjejícího a měnícího se příběhu to zase takový stereotyp není. Ono taky co byste od akční střílečky čekali? Musíte prostě dělat něco, aby olovo mohlo létat vzduchem.
Dojde také na souboje s bossy, nechybí speciální raidy nebo kampaně. Kromě obrazovky s jednotlivými misemi je zde zbrojnice na nákup zbraní, ale o tom později. Jednoduché rozhraní vám v podstatě hned dovolí pustit se do akce a vše začne velmi rychle "odsejpat".
Ovládání obstarává pohybový kurzor a kurzor pro míření, střelba probíhá automaticky (jako například v Dead Trigger), což - alespoň mně osobně - velmi zjednodušuje ovládání a celá manipulace v tomto zombie světě je svižná a pohodlná.

Odměny, výzbroj a bonusy
Za každou misi získáváte odměnu podle dosažených úspěchů. Peníze a zkušenosti získáváte nejenom za splněný úkol, ale také za dva vedlejší questy. Peníze vám slouží na nákup zbraní, které nutně potřebujete do vyšších úrovní. Kromě nových kousků můžete také upgradovat. V boji můžete využít primární i sekundární zbraň na různé vzdálenosti.
Zkušenosti odemykají nové zbraně. V rámci odměn také získáváte karty a truhly, které obsahují speciální předměty, jako multirakety, lékárničky nebo adrenalinové ampule zvyšující zranění.

Celkové shrnutí
Unkilled je de facto variací na Dead Trigger, najdou se i podobní zombíci. Grafika je na velmi dobré úrovni a celková hratelnost je naprosto parádní. Systém ovládání okamžitě dostanete do krve, příběh a rozmanité zbraně oddalují stereotyp.
Hra se nevyvaruje ale ani jistým muškám, jako je herní energie nebo prémiové zbraně za pěknou haldu zlata (to se získává velmi pomalu). Nutností je rovněž připojení k síti. Nic to však nemění na tom, že s titulem Unkilled vás čeká pořádná dávka proprařených hodin. Profesionální kousek je zcela zdarma a vývojáři se snad dokonce poučili a obtížností netlačí na vaši peněženku. Pokud budete dodržovat dané tipy a triky, budete ve hře postupovat tak rychle, jako zombík po týdenním mozkovém půstu. O tom ale až v dalším článku.

Hra je ke stažení na Google Play.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 09.09.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 4 =

Drticka

Drticka | 03.06.18 v 11:03

tyhle hry moc nehráji

lubkoo

lubkoo | 08.07.16 v 08:58

ties to hravam je to dobra hra

Laugher

Laugher | 26.12.15 v 15:41

New York je zahlcený zombíky

3K171

3K171 | 02.12.15 v 09:41

kde su zombie to mam rad takze moze byt

erik pernik | 22.09.15 v 09:41

JJ, taky jsem to dohral a "cekam". Paradni gamesa, kde jsem hlavni mise a par vedlejsaku a kampan prosel za par dni. Byla to bomba, jenze po dohrani neni jaksi motivace pokracovat. Zapnout hru jen na kampan nebo raidy je nuda, navic kd\yz penez mam jako slupek a i ty nejlepsi zbrane.

erik pernik | 22.09.15 v 09:41

JJ, taky jsem to dohral a "cekam". Paradni gamesa, kde jsem hlavni mise a par vedlejsaku a kampan prosel za par dni. Byla to bomba, jenze po dohrani neni jaksi motivace pokracovat. Zapnout hru jen na kampan nebo raidy je nuda, navic kd\yz penez mam jako slupek a i ty nejlepsi zbrane.

HAL

HAL | 21.09.15 v 11:31

zatím to nehraju

Weslycz

Weslycz | 09.09.15 v 19:17

hraji to sice pres mesic a pul, ale tu cestinu co tam dali je otresna, prepnul jsem na anglinu :( Navic po dohrani urovne 6 se ceka "zrejme" na update, pisou JIZ BRZY, kdo vi kdy pribudou dalsi mise, jinak hra na to, jak je graficky zpracovana, vubec nevytezuje procesor, pri debilnejsich hrach mi mobil hreje az se mini spalit :)

pepah14

pepah14 | 09.09.15 v 17:18

dobrá hra


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce