článek

Ultimate Tennis - bezkonkurenční tenis pro Android zdarma (92 %)

Ultimate Tennis - bezkonkurenční tenis pro Android zdarma (92 %)

Jak se stát tenisovým profíkem? To si musíte proklestit cestu přes množství malých turnajů, vyhrávat turnaje a zlepšovat se ve všech směrech. Užijte si parádní tenis na svých zařízeních zcela zdarma. Hra pro skutečné tenisové fajnšmekry.
Najít nějaký propracovaný a čistokrevný tenis zdarma bylo de facto nemožné. S nástupem titulu Ultimate Tenis se však situace mění, a pokud nelpíte na reálných jménech a obličejích, vychutnáte si tenisová klání se vším všudy. Ale postupně.

Hra je jakýmsi mixem sportovního simulátoru s prvky RPG a platí, že míček, který si nevybojujete na kurtu, nezískáte. Hra je rozdělena na jednotlivé turnaje a každý level představuje krůček k turnajové trofeji. Následně odemknete nový turnaj s lepšími protivníky. A tady přichází na řadu ono velmi zajímavé tunění a vylepšování.

Hráči
Hráče si nevytvoříte, získáváte „hotové“ osobnosti, nicméně jejich atributy postupně rozvíjíte dle preferovaného herního stylu a povrchu. Každá z postav uznává jiný herní styl a daný povrch jim vylepšuje nebo snižuje dovednosti. Neznamená to však, že se specialistou na antuku nemůžete na trávu, ale prostě se bude ovládat hůře.

Hráče získáváte jako odměnu nebo kupujete balíčky s různou vzácností a je na vás, které si dáte do týmu. Rozvoj jejich schopností financujete za vyhrané peníze (více info dále) a za speciální body, které získáte postupem na novou úroveň.

Kromě dovednostních bodů nechybí ani výbava zlepšující atributy, oblečky apod.

Průběh zápasu
Co úroveň, to kolo na turnaji. Zápasy se hrají na jeden vítězný game, což dává hře velmi pěkné tempo a vyhnete se zdlouhavému hraní celých setů. Každý míček tak rozhoduje a vy nemůžete nic vypustit – a to také proto, že se od toho odvíjí vaše odměna. Za čistou hru získáte více než při výhře přes shodu. Při prohře se naštěstí nevracíte do prvního kola, ale pokračujete tam, kde jste zůstali. To omezí pocity frustrace a můžete to zkoušet s různými hráči.

Ovládání
Pomocí dotykového displeje ovládáte servis, nejrůznější typy úderů (pomocí gest) a samozřejmě pohyb. Zvolit si můžete z „jednoručného“ (pohyb a základní úder zvládnete jednou rukou) nebo „dvojručného“ (klasické rozdělení na virtuální joystick a tlačítka pro údery). Zejména první varianta si zaslouží pochvalu a velmi rychle dostanete ovládání tenisty pod dokonalou kontrolu.

S pohybem po kurtu se pojí také stamina. Každý úder i atak soupeře vás stojí nějakou sílu a záleží na vás, jestli budete hrát agresivně, nebo trpělivou hrou od základní čáry unavíte protivníky a pak zasadíte vítězný úder po čáře – obojí je možné. Počítejte s tím, že kondička se přenáší do dalších zápasů, a tak budete nuceni čas od času vyměnit borce (či borku) a trošku zbrzdit svůj postup za turnajovými vavříny.

Herní módy
Když už vás tažení po okruhu nebaví, poměřte síly v multiplayeru. Hra po síti proti jinému soupeři má úplně jiné parametry, a přestože někdy připojení a nalezení protivníka chvíli trvá, získáte nové herní zkušenosti, odhalíte fígle ostatních a můžete i chatovat. Multiplayer v tenisovém podání je prostě pecka.

Herní energie
Druhou brzdou je herní energie. Každý zápas si vezme pár kousků, ale rozhodně to není taková brzda jako unavený hráč.

Grafické zpracování a hodnocení
Aby toho nebylo málo, velmi příjemně překvapila také grafická stránka hry. Pohyb hráčů je na mobilní poměry velice dobrý, stejně jako animace, a užijete si pěkné emoce a nakonec i audio. Z mého pohledu zdaleka nejlepší tenis pro platformu Android současnosti. Virtua Tennis od SEGA tím nezatracuju, ale Ultimate Tenis mi prostě přijde o hodně propracovanější a lepší. Hraje ke stažení na GooglePlay.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 28.12.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Drticka

Drticka | 03.06.18 v 10:59

tenis bych si rádá záhrálá i ve skutečnosti

lubkoo

lubkoo | 06.07.16 v 07:59

toto neni moc pre mna

Weweka

Weweka | 31.01.16 v 22:26

tenis nemám moc v oblibě,ale zkušat to možme.

janice11

janice11 | 16.01.16 v 09:07

Jsem na obě ruce levá. Pro mě je nejlepší tenis vleže u televize.DDD

3K171

3K171 | 01.01.16 v 15:21

vizera to dost dobre mozno skusim

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 29.12.15 v 16:22

celkom dobra hra ale nic premna