článek

The Walking Dead: Season Two - speciál Android her

The Walking Dead: Season Two - speciál Android her

Pokračování té nejlepší zombie adventurní série na Android. První epizoda byla totální masakr, který vás na hodiny připoutal k mobilnímu zařízení. A co ta druhá? No a je to tady. Máme tu druhou sezónu právem opěvované a oblíbené série The Walking Dead. Princip zůstává stejný, ale několik novinek se tu najde.

Úvodem
Už je to nějaký ten pátek, co jsme vám přinesli podrobný článek o první epizodě této postapokalyptické zombie adventuře, či spíše interaktivním příběhu. Nyní tu máme nový díl, který je opět zcela zdarma, s pořadovým číslem 2.
Ti z vás, kteří (se zatajeným dechem) dohráli první epizodu (ale nechtěli investovat do dalších dílů příběhu), nebo se s touto sérií setkávají poprvé, budou trochu zmateni. První skupinka se bude ptát, kde je ksakru ten kladný vrah Lee? A ta druhá bude mimo úplně.
Ano, ve druhé sérii už Lee nevystupuje (žádné spoilery) a celý příběh se točí okolo Clementine, která se nyní stává ústřední postavou.

Příběh
Příběh začíná poměrně nenápadně, ale jak je v této hře zvykem, rychlé zvraty na sebe nenechají dlouho čekat. Opět přibude několik mrtvých a malá Clementine, kterou budete ovládat, bude muset přežít. Určitý příběhový mustr se bude opakovat, takže se najde nějaká ta partička přeživších, jejichž vzájemné vztahy postupem času odhalíte a budete se muset rozhodnout, komu dáte přednost.

Herní principy
Podstata hry zůstala nezměněna. V podstatě se jedná o adventuru, kdy prozkoumáváte okolní prostředí a lokace a ikonky na displeji vám ukazují aktivní místo nebo předmět. Hra má samozřejmě velmi dobře vystavěný a propracovaný příběh, takže spíše než o hru se jedná v podstatě o interaktivní příběh, do kterého v pravý okamžik zasahujete volbou odpovědi nebo zásadním rozhodnutím – jako například komu zachráníte život a kdo naopak skončí ve spárech zombíků.
Takže každou chvíli narazíte na filmečkové sekvence a spoustu textů. To ale vůbec nevadí, a pokud jste si oblíbili první titul, tento vás do děje vtáhne stejně rychle.

Emoce a city
Stejně jako v příběhu Leeho i zde má vaše rozhodnutí vliv na další průběh. Na začátku hry vám dokonce hra nabídne možnost nahrát si vaše rozhodnutí z minula a tím ovlivnit věci ještě dříve, než se pustíte do hry.
Domnívám se, že ještě o něco více byla prohloubena emocionální stránka hry. Ano, i Lee musel dělat drsná rozhodnutí, která slabším povahám musela trhat srdce, ale tady to jde ještě trochu dál.
Samozřejmostí jsou sem tam nějaké ty lekačky, které stejně nebudete čekat.

Technické zpracování
Technické požadavky jsou de facto stejné, a tak je uvádíme jen pro rekapitulaci.
GPU: Adreno 300 series, Mali-T600 series, PowerVR SGX544, Tegra 4
CPU: Dual core 1.2GHz
Memory: 1GB

Grafika je opět na velmi vysoké úrovni, stejně jako dabing. Celková atmosféra hry vás jednoduše dostane.

Závěrem
A teď k těm méně příjemným poznatkům. Opět je k dispozici zdarma jen první kapitola. To se koneckonců dalo čekat, ale tentokrát se mi herní doba zdá nepoměrně kratší. Akční sekvence jsou svižné a adrenalinové, ale je jich trochu méně, než jsem si představoval. To však nemění nic na tom, že se opět jedná o naprostou pecku pro vaše Androidy.

Hodnocení redakce: 94 %

Hra ke stažení: The Walking Dead: Season Two



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 05.07.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

Drticka

Drticka | 29.05.18 v 08:40

bojím bojím

3K171

3K171 | 30.12.15 v 08:42

zombie mam rad uvidim mozno skusim

Laugher

Laugher | 31.07.15 v 23:55

Super hra

phanka

phanka | 08.04.15 v 15:03

zombie nee

elf

elf | 16.02.15 v 17:23

souhlas


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce