článek

TERMINATOR GENISYS: REVOLUTION - akční střílečka za 84 %

TERMINATOR GENISYS: REVOLUTION - akční střílečka za 84 %

Píše se rok 2029 a lidstvo už nějaký ten pátek bojuje v podstatě o holé přežití. A tak není divu, že se za tu dobu země změnila do notně post-apokalyptické podoby. Užijte si pořádnou „terminátorskou“ akci přímo ve vašem mobilu nebo tabletu a ukažte Skynetu pořádnou palebnou sílu.
Uvedení do děje
Po 32 letech nekonečných bojů přichází na scénu Alex Lopez – tento vězeň je v hledáčku speciálních bojových jednotek a rázem se dostává na svobodu. V této fázi se už dostáváte do hry a při útěku se naučíte veškeré základy potřebné pro další hru. Tutorial je za vámi a akční 3D střílečka v kůži Alexe Lopeze je tady.

Herní princip
Jak již bylo řečeno, Terminator Genisys: Revolution je 3D střílečkou z pohledu 3. osoby. Je však nutno podotknout, že ve hře se po vás vyžaduje pouze střelba. Chození probíhá automaticky a nemůžete se přesunovat ani ze strany na stranu.
Ještěže je k dispozici pěkná řádka zbraní, misí a haldy nepřátel. Herní svět je rozdělen na jednotlivé mise, které mají různé zaměření. Budete muset zničit všechny nepřátele, sami přežít v určitém časovém limitu nebo ochránit před záplavou robotů další spolubojovníky. K tomu vám slouží dotykový displej a virtuální tlačítka pro míření, střelbu, případně pro hod granátu, a samozřejmě změna zbraně a možnost dobíjení munice.
Plocha tak není nikterak přeplácaná a vše podstatné máte pod palcem. Na druhou stranu je hlavní náplní jen likvidace nepřátel, takže nic dalšího není třeba.
I proto je kladen důraz na vysoké tempo a rychlost. Přesila se řítí ze všech stran a různou rychlostí, takže musíte rychle mířit, střílet a ještě se krýt za bariérami či stěnami.

Vystačí však tato jednotvárná herní náplň?
Vše je vyvedeno v opravdu parádní grafice a zabijácké stroje si vychutnáte s pěknými detaily. Nechybí ani pěkný efekt zpomalení. Ten nastane, je-li nepřítel v bezprostřední blízkosti.
Herní náplň by dokázala chytit, ale potíž je v tom, že mise jsou neskutečně krátké. Jejich délka je hlavně na začátku žalostně krátká - v podstatě 3× vystřelíte a máte splněno. Když si k tomu připočtete herní energii, tak je poměr "cena energie:herní čas" velmi nevyvážený.
Postupem do vyšších levelů a hlavně v rámci hlavního příběhu se situace zlepšuje. Rozjezd je třeba překonat.

Co vás v boji bude brzdit?
Už tu byla zmíněna herní stamina. Každá mise si nějaký ten kousek ukrojí a po čase budete muset čekat. Samozřejmostí jsou mikrotransakce, ale na plné nabití si užijete celkem solidní porci akce na jeden zátah.
Hlavní brzdnou pákou je upgrade zbraní. Abyste odemknuli další úrovně, musí daná zbraň splňovat minimální sílu. Kromě toho, že budete střádat herní peníze, budete také muset získávat speciální plazmu. Jedině tak se dostanete na novou úroveň zbraně a posunete se dále.
Tento koncept by byl fajn motivujícím faktorem, ale v praxi dokáže neskutečně prudit. Tato plazma se totiž dá získat pouze ve speciálních misích, které se v časových intervalech obnovují a jsou výrazně obtížnější než základní questy. A pokud se vám v těchto levelech nebude dařit, musíte čekat na nové. Pokud se vám bude dařit, ani po jejich splnění nemusíte mít dost plazmy na upgrade a tušíte správně - budete čekat.

Celkové hodnocení
Špičkové grafické zpracování a skvělé tempo vás zpočátku dostanou. I jistý adrenalin, kdy se na vás řítí roboti, se dostaví. Postupem času však člověk upadne do jistého stereotypu. Mise se opakují a hlavní příběhovou línií se prokousáváte jen velmi pomalu, kvůli zdlouhavému čekání na dostatek peněz nebo plazmy na upgrade. Hru ocení spíše skalní fanoušci Terminátora a domnívám se, že na GooglePlay jsou lepší a zábavnější hry vystavené na stejném herním principu - například herní série Frontline Commando od stejného vývojáře.

Odkaz na Google Play zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 25.06.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

janice11

janice11 | 30.09.16 v 15:24

Akční střílečka - nic pro mě.

lubkoo

lubkoo | 10.07.16 v 07:44

toto poznam a dasa zahrat

ALTY

ALTY | 02.01.16 v 11:52

Tohle neurazí :)

Laugher

Laugher | 27.12.15 v 20:27

Už tu byla zmíněna herní stamina

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 21.12.15 v 14:14

dobre

elf

elf | 03.10.15 v 19:16

je toskvělé

elf

elf | 03.10.15 v 19:16

je to skvělé

Weslycz

Weslycz | 05.07.15 v 21:50

jj android hry jsou super i za dobry ceny :)

Goldenpig

Goldenpig | 30.06.15 v 18:02

Može byť dobré :)


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce