článek

Strategie Star Wars: Commander pro Android - 92 %

Strategie Star Wars: Commander pro Android - 92 %

Pusťte se do pořádných bitev v galaxii daleko, daleko odsud. Doveďte vaše vojsko k vítězství a rozdrťte nepřátele na hvězdný prach a za jejich suroviny si postavte mocné impérium. Staňte se vůdcem ve světě Star Wars. Temná strana Síly nebo Světlá strana Síly
Dříve, než se začnete roztahovat po planetě a dobývat vzdálené kouty galaxie, musíte učinit zásadní rozhodnutí – na kterou stranu se přidáte. Volba pak ovlivňuje příběhové mise (v nich válčíte proti druhé straně a rozmotáváte příběh) a samozřejmě složení jednotek, které odpovídá dané straně Síly. Výběr strany není zásadní pro průběh hry, ale je to něco, co prostě ve hře být musí a upřímně řečeno by to nebylo ono, kdyby člověk nemohl pomáhat Darth Vaderovi .

Principy hry
Základní principy hry v podstatě zcela odpovídají jiné strategické pecce – Clash of Clash. Prázdnou planetu zaplňujete rozličnými budovami, které se staví nějaký ten čas, dají se upgradovat a lze je rozdělit na vojenské a hospodářské stavby. Mezi vojenské patří kasárna, obranné věže, technické centrum nebo letiště. Mezi hospodářské patří řekněme ty, které vám vydělávají kredity a železo, které jsou nezbytné na produkci vojáků a další stavbu.
V časových intervalech tak sbíráte suroviny, doplňujete armádu, zvyšujete počet jednotek i jejich útočné vlastnosti a chystáte se k boji v rámci hlavní kampaně nebo on-line proti ostatním hráčům. Toto kolečko činností se opakuje, jen časové intervaly se prodlužují, protože v nějaké střední fázi hry už budete čekat třeba celý den na dostavbu.

Systém boje
Způsob boje je také zcela totožný s Clash of Clans. Vaše vojáčky máte rozdělené podle typu. Najdete zde jednotky pozemní, vozidla a někde daleko, daleko v pozdní fázi hry i stíhačky. Je ale pravda, že v rámci mise někdy dostanete stíhačky jako bonus.
Jednotky pak umisťujete na hrací plochu, a to dle vaší vůle. Můžete si vybrat místo, směr i stranu. To dává člověku možnost vymyslet celkem slušné strategické postupy, jako například odlákat pozornost věží na slaboučkého vojáčka a zaútočit s tanky z druhé strany apod.
Také je dobré sledovat průběh. Jednotky, které použijete, jsou ztracené, přestože bitvu přežily. A není nic nudnějšího, než čekat na obnovení vojska.

Jednotky
O jednotkách už bylo něco řečeno. Je potřeba zmínit, že jich je pěkné množství a můžete se těšit na všechny známé typy a druhy pěchoty, vozidel a stíhaček. Nechybí ani speciální stroje, které si postupně odemknete (a není to ani tak drahé). Všechno navíc můžete upgradovat a ještě o něco zvýšit vaši sílu.
Mixování jednotek je ovšem solidní věda. Na každý boj máte omezený počet míst (dá se navyšovat stavbou a upgradem letiště), a tak je třeba přemýšlet, co a v jakém počtu nahodit. Vojáci zaberou málo místa, ale nejsou tak silní jako vozidla nebo stíhačky. Víc jak dvě až tři vozidla ale nemáte šanci postavit, dokud nenašetříte pořádný majlant.

Celkové hodnocení
V praxi by se dalo říct, že tady máme klon Clash of Clans, který se zabalil do Star Wars grafického kabátku. Inu, proč ne? Rozhodně to není krok špatným směrem. Herní koncept je zábavný, i když poněkud zdlouhavý. Potěší především casual hráče se strategickým myšlením. Hardcore pařani a milovníci do Star Wars budou muset skousnout po solidním začátku dlouhé čekání, neboť urychlujících diamantů je málo.
Hra se může pochlubit pěkně bohatým obsahem. Velký výběr typů jednotek, jejich upgrade a způsob boje je zábavný a motivující. Hru sráží čekací doby, ale to je u tohoto typu standard. Plusové body získává hra za atmosféru a čistě „starwarovský“ hudební doprovod.

Star Wars: Commander



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 27.09.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Drticka

Drticka | 28.05.18 v 10:56

zkusím

Tony | 27.02.18 v 19:29

Prosím o radu jakým způsobem dostanu vojáky do budov na obranu. Vím že ve hře se to dá udělat za obě strany ale nevím jak. Děkuji za odpověď. Tony

MarieH

MarieH | 03.08.16 v 07:54

Super hra podle filmu.

lubkoo

lubkoo | 17.07.16 v 08:32

tato hra ma moc nezaujala ani len vizorom

3K171

3K171 | 06.12.15 v 08:23

nataketo som ja neni

elf

elf | 07.10.15 v 23:43

na tom ujíždím

phanka

phanka | 06.04.15 v 09:57

možná je super pro mě ne

elf

elf | 23.02.15 v 17:55

perfektní hra

happy157

happy157 | 22.02.15 v 11:33

bomba, super


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce