článek

Stopařův průvodce po Miner Wars 2081

Stopařův průvodce po Miner Wars 2081

Pokud se někdy vypravíte do galaxie hry Miner Wars 2081, mějte na paměti, že tamější podmínky by pro vás mohly být doslova ledovou sprchou. Rozhodně se nepokoušejte v těchto prostorách stopovat! Zdejší piloti vesmírných lodí raději vidí mrtvého stopaře než živého. Zahoďte tedy váš stopovací ručník a připravte si svou příruční zbraň, protože pokud zde někoho potkáte, přítel to rozhodně nebude.

Rozhodl jsem se tedy dát vám do začátku několik tipů, které by vám rozhodně měly pomoci k přežití v těchto nehostinných podmínkách, které v Miner Wars 2081 zcela jistě panují. Pakliže se do těchto končin musíte, ba dokonce chcete vydat, určitě nezapomínejte mít oči na stopkách. Ve vesmíru najdete kdeco a jen pouhé předvídání může zachránit zadek nejen vám, ale i vašemu plechovému miláčkovi. Nepřátele tedy likvidujte zásadně tím nejrychlejším způsobem, kterým můžete. Rakety jsou vždy lepší a rychlejší alternativa k dlouhému provrtávání protivníkova pancíře kulometem. Dávejte si ovšem pozor na to, aby vaše zásobníky hlásily plný stav. Není totiž nic horšího než čelit tváří v tvář nepříteli a nemít čím vystřelit. Ve výsledku tak s ním akorát budete muset hrát hru na kočku a myš, zatímco budete doufat, že se s tím vypořádá váš parťák.

Doplňování munice a sledování všech důležitých kontrolek na vašem palubním počítači je základem úspěchu. Pamatujte, že v útrobách nepřátelských základen se často válí bedny s tunou munice, kterou můžete nakrmit všechny vaše zbraně. Dost často se tam však někde ve stínu válí i nějaké lepší součástky, jimiž můžete obohatit váš velkolepý raketoplán. Stačí jen více prozkoumávat interiéry a nedržet se jen cestičky hlavní linky, po které vás vede vaše GPSka.

Dalším a velice užitečným tipem zejména pro milovníky defenzivního letu, kteří spíše než akci vyhledávají to, jak se té akci vyhnout, je zcela jistě hackování. S trochou toho zlodějského umu otevřete téměř jakýkoliv počítačový terminál v galaxii! A to byste se divili, čeho všeho se s tím dá docílit! Tak především máte možnost nahlížet do bezpečnostních kamer, můžete zcela odpojit některé obranné systémy nepřátelské základny, čímž si zajistíte hladší průlet nepřátelskými liniemi. Možností máte mnoho, stačí se jen pořádně koukat okolo sebe.

Takovým posledním bodem pro nováčky je vaše letecká základna, z níž vylétáváte vstříc hrozícímu nebezpečí a chladnému vesmíru. Určitě nezapomínejte opravit vaši loď vždy před akcí, stejně jako si nezapomeňte zde doplnit potřebnou munici. Je to zkrátka a dobře taková vaše oáza klidu a míru, tak toho patřičně využijte!

Ještě před vaším prvním vzletem bych vás rád upozornil, že by určitě nebylo od věci si zkontrolovat manuál k řízení či spíše létání. Protože jedině připravený a studovaný letec dokáže vaše plavidlo ukočírovat i v těch nejtěžších situacích.

Doufám tedy, že vám tento skromný výčet dobře posloužil. Budu se za vás modlit, abyste v nehostinných koutech galaxie Miner Wars 2081 přežili co nejdéle! Pokud stále tápete, co Miner Wars 2081 vlastně je, dozvíte se to v naší recenzi zde.



Rye

autor
Filip Štochl / Rye

Publikováno: 18.04.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 17.06.17 v 18:49

ta dobré rady se vždy hodí