článek

Star Wars™: Galaxy of Heroes - hvězdná strategie za 89 %

Star Wars™: Galaxy of Heroes - hvězdná strategie za 89 %

Pořádná mobilní strategie ze světa Star Wars, ve které si vytvoříte vlastní skupinu známých (i méně známých) charakterů a vydáte se do boje za světlou i temnou stranu síly. Je na čase tasit světelný meč nebo vzít do ruky střelnou zbraň a využít unikátní schopnosti každé postavy.
Úvodem
Na GooglePlay není problém najít nějaký ten "hvězdný" titul a při výběru v podstatě nemůžete šlápnout vedle. Ono se ani není moc co divit, vždyť "SWčka" jsou takovou značkou, že zmastit hru s touto tematikou by se rovnalo vývojářské sebedestrukci. Tak se pojďme podívat na to, jak se tento kousek hraje a co obsahuje.

Hlavní menu
Při prvním ohledu nás překvapí relativně rozlehlé hlavní menu, které zpočátku sice nenabízí příliš mnoho přístupných položek, ale postupně si odemknete velmi zajímavé možnosti. Díky tomu není nouze o motivaci pro dlouhodobé hraní. Okolní ikonky vás dobře navigují a upozorňují na novinky, nové postavy, datové karty, splněné questy apod., takže se i přes bohatou herní náplň neztratíte.

Války začínají
Ve hře začínáte na světlé straně síly (ale nebojte, dosažením dané úrovně odemknete i temnou stranu). To znamená, že bojovat budete jen s kladnými hrdiny, takže na nějaký mix Žvejkala se Stormtrooperem bohužel nedojde. I tak je ale k dispozici slušný počet postav, abyste byli flexibilní a mohli reagovat na různé typy útoků.
A jak na to? Do volných slotů navolíte charaktery a jde se do boje.

Herní principy
Hra je rozdělena na jednotlivé levely, ve kterých máte za úkol zničit nepřátele, a to v několika kolech. Hra probíhá v jednotlivých tazích, přičemž se k útoku dostane postupně každá z postav. Pomocí dotykového displeje vybíráte útok i terč. K dispozici máte zpravidla dvě možnosti primárního a sekundárního útoku, respektive nějakého speciálního pohybu - léčení, hromadný zásah, stažení palby na konkrétního bojovníka apod.
To vám dává velmi široké možnosti strategie, které lze v rámci vítězného tažení uplatnit. Pokud se vám však do tohoto nechce, můžete zapnout automatické ovládání a boj se odehraje bez vás. Tento systém však není neomylný a někdy si říkáte, že byste to určitě odehráli lépe. Navíc tato funkce neznamená automatickou výhru (i když na to máte sílu a vybavení). Uplatní se například při opakovaném hraní již absolvovaných kol.

Vylepšování postav a vybavení
Za každý splnění level získáváte zkušenosti, peníze a unikátní předměty. Tyto předměty můžete aplikovat ve formě výstroje a vylepšit atributy, postavu trénovat a dostat ji na novou úroveň.
Samostatnou kapitolou jsou datové karty, na které se podíváme nyní.

Datové karty - nezbytnost pro odemykání postav
Nové charaktery získáte po nasbírání určitého množství karet a platí, že čím lepší, tím více jich budete potřebovat. A tady to zavání relativně silným apelem na mikrotransakce. Nasbírat například Darth Vadera nebo jiné "uličníky" je běh na extrémně dlouhou trať, do které se člověku rozhodně nechce. Některé postavy mají třeba 80 datových karet a jsou de facto nedostupné.
Je dobré, když s tím člověk počítá a nebude se zbytečně těšit...

Letem světem herním obsahem
Hra za temnou stranu, kterou po nějaké době hraní zpřístupníte, je naprosto stejná a liší se jen padoušskými postavami. Po absolvování celé kapitoly můžete získat lepší odměny vítězstvím v obtížnějším režimu. Dále zde nechybí bojová aréna, výzvy (zde se dají kombinovat temné i světlé charaktery) a market, ve kterém nakoupíte jak za speciální měnu, tak naštěstí také za herní kredity.
Koncept herní energie funguje i zde, nicméně požadavky na zahájení boje nejsou tak veliké a vystačí vám slušnou dobu nepřetržitého hraní. Plněním questů navíc získáváte další, která se přičítá i nad rámec maximální kapacity.
Celkové zpracování je na velmi vysoké úrovni. 3D grafika určitě neurazí, pohyby odpovídají samozřejmě tahové strategii, takže nečekejte nějaká impozantní a rozsáhlá gesta.
Pro milovníky Star Wars je titul Star Wars™: Galaxy of Heroes jasnou volbou. Hra je ke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 16.02.2016


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Drticka

Drticka | 03.06.18 v 10:56

nic pro mě

AlonRoy | 04.01.17 v 20:09

Zdravím, guilda CZE Clonewar Heroes hledá pár aktivních hráčů, kteří se mohou ihned zapojit do heroic AAT raidu a pomůžou nám ho tak pokořit. Příjemný kolektiv, rady a tipy jak hrát, je základ této guildy. Pokud máte zájem kontaktujte mě na emailu jedm@seznam.cz

AlonRoy | 04.01.17 v 20:07

Zdravím, guilda CZE CLonewar Heroes hledá několik aktivních hráčů na pokoření heroic AAT raidu (už nechybí mnoho). Příjemný kolektiv, rady a tipy jsou základem této guildy. Pokud máte zájem kontaktujte mě na jedm@seznam.cz

lubkoo

lubkoo | 05.07.16 v 06:35

fuu tak toto uz je moc

assaly

assaly | 10.06.16 v 08:52

to mě nějak nezaujalo

janice11

janice11 | 08.03.16 v 06:31

Nechci bojovat.

Petosko

Petosko | 26.02.16 v 00:12

tohle je dobré na playku