článek

Speciál Android her - Batman Arkham Origins 95 %

Speciál Android her - Batman Arkham Origins 95 %

Famózní 3D mlátička s jedním z nejoblíbenějších komiksových hrdinů – Batmanem. Nakopejte padouchy v této nadupané akci zcela zdarma! V našem přehledu Android her se vždy věnujeme vybrané čtveřici. Čas od času se ale na Google Play ukáže titul, který se jeví jako naprostá pecka, a tak si zaslouží zevrubnější pohled. To se vztahuje i na dnešní hru s názvem Batman Arkham Origins.

Herní princip
V roli Batmana před sebou máte těžkou výzvu. Partička padouchů je na svobodě a jak to tak bývá, všichni začnou tropit neplechu najednou. Celý Gotham je tak plný zločinu a vy postupně navštívíte všechny 4 jeho části. Žánrově se jedná o poměrně zběsilou mlátičku, takže si nachystejte vaše hbité prstíky. Postupně plníte různé mise a úkoly jak na čas, tak jednoduše za účelem vymlátit celou sebranku. Nechybí systém odměn, level-upování a samozřejmě spousta oblečků a bojových komb. Na všechno se postupně podíváme.

Ovládání
Pokud jste již hráli hru Injustice: Gods Among Us budete se cítit jako ryba ve vodě (nebo spíše jako netopýr v jeskyni), protože systém ovládání je více méně stejný. Pomocí dotykového displeje a tažením prstu provádíte jak základní údery, tak delší komba. Záleží přitom i na vaší rychlosti a odhadu, kdy je lepší zaútočit a kdy naopak zvolit obranu. Protivníci (stejně jako vy) disponují speciálními útoky a právě jejich blokace může znamenat rozdíl mezi výhrou nebo porážkou – zvláště pak v pozdější fázi hry.
Někdo tento jednoduchý styl zbožňuje, jinému se může zdát jako prázdné „tlučení“ do displeje. Nic to ale nemění na tom, že musíte jednat rychle a ovládání je velmi svižné a intuitivní. Zklamání z toho, že model ovládání je de facto okopírován bez jakékoli změny, vyvažuje počet speciálních útoků a pohybů.

Velký počet speciálních útoků
Motivací pro delší hraní a zvyšování úrovně je to, že postupně odemykáte nové pohyby, které lze použít v boji. Čím více si jich za herní měnu koupíte, tím větší máte možnosti, jak soupeře rozdrtit. Patří sem například léčení, pořádná „ťafka“ do obličeje nebo hejno netopýrů, které nepřítele vyvede z rovnováhy.

Systém upgradů a nákupů
Kromě postupného odemykání nových pohybů můžete také upgradovat ty stávající. Spolu se základními údery jsou speciální skilly to hlavní, čemu byste měli věnovat pozornost (a dostatek financí). Dále budete nakupovat oblečky. Na výběr jich je velké množství a každý z nich má zpravidla lepší vlastnosti než ten předchozí. Je fajn, že téměř všechny jsou k dispozici za herní měnu a nikoli jen za mikrotransakce.

Herní mise
Jak už bylo zmíněno, mise se zpravidla točí kolem toho vytřískat z nepřátel duši, a to buď do posledního jedince, nebo během časového limitu. S postupem do vyšších úkolů se však protivníci stávají nejen tužší, ale mění také styl boje. Při zásahu tak můžete mít problémy s jejich likvidací (jsou prostě moc silní) nebo můžete být zasaženi otravou, plamenem či paralyzováni. A ten rozdíl je pak znát i na vašich zraněních. Postupně si odemknete i nějaké ty speciální eventy a denní questy, samozřejmě se zajímavou odměnou, ale o něco těžší než hlavní herní mise.

Grafika a systém mikrotransakcí
Grafika se rozhodně řadí k tomu nejlepšímu, co můžete na Google Play zdarma sehnat. Tomu ale odpovídají také vyšší požadavky na vaše zařízení, které by mělo představovat minimálně nějakou „střední třídu“, takže aspoň dvoujádrový procesor, 1 GB RAM, frekvence 1 GHz. Co se týče mikrotransakcí, hra na vás nijak netlačí, ale ve hře přítomny jsou.

Celkové hodnocení
Mezi akčními mlátičkami zdarma tato hra nemá moc konkurentů. Jedním z nich je Injustice: Gods Among Us, což jsou do značné míry podobné tituly (není divu vzhledem k vydavateli). Pokud ale fandíte Batmanovi, je pro vás Batman Arkham Origins lepší volbou, než se zahazovat se Supermanem a ostatními :-). Hra má parádní tempo, k dispozici máte spoustu pohybů a motivační systém vás ke hře upoutá na dlouhou dobu. Jak už to tak ale bývá, kromě lepšího telefonu nebo tabletu, kde vám hra zabere zhruba 1.6 GB, budete omezeni i herní energií. Naštěstí se nedoplňuje nějak extrémně dlouho.

Batman Arkham Origins



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 02.08.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 4 =

Drticka

Drticka | 29.05.18 v 08:35

vypádá to dobře

lubkoo

lubkoo | 29.07.16 v 09:32

toto vypada celkom dobre mozno vyskusam niekedy

3K171

3K171 | 24.12.15 v 07:52

super batmana som hral moze byt

Laugher

Laugher | 31.07.15 v 23:42

Dobré

Arwiel

Arwiel | 01.06.15 v 18:37

dost dobré

happy157

happy157 | 13.04.15 v 16:09

suprovní

elf

elf | 09.02.15 v 17:00

parádní - 9*


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce