článek

Speciál Android her 68. díl: Super Battle Tactics - 95 %

Speciál Android her 68. díl: Super Battle Tactics - 95 %

Parádní strategie s tanky. Vytvořte si vlastní tým a vrhněte se do on-line bojů, využívejte rozmanité vlastnosti každého stroje a udělejte si reputaci mezi ostatními hráči. Skvělá hra pro vaše androidy.
Vítejte v bojové aréně, kde se střetávají hráči ve strhující taktické bitvě. Vytvořte si tým těch nejlepších a nejsilnějších tanků a pusťte se do boje!

Základní koncept hry
V aréně se střetávají vždy dva týmy po čtyřech tancích, přičemž cílem hry je samozřejmě zničit soupeře a zvítězit. Každý tank nebo vůz má ve svém kole možnost útoku, ale záleží na vaší strategii a myšlení, jestli dovedete duel do zdárného konce.
Na začátku každého kola se v liště každému vehiklu vytočí číselná hodnota, která určuje sílu útoku nebo nějaký další herní efekt. Navíc můžete během kola využít až tři „schopnostní“ body na opětovné vytočení cifry, vytvoření speciálního útoku nebo zaměření na jeden konkrétní terč.

Velký počet tanků a vozidel
Začínáte jako nýmand se základní skupinkou tančíků a nízkou reputací. Pokud ale budete vyhrávat, budete získávat body reputace a postupovat na žebříčku výše. S tím ale souvisí nutnost vylepšovat vaše tanky a čas od času postavit úplně nové modely. Na ty potřebujete dostatek surovin, které sbíráte z padlých nepřátel. A čím lepší tank, tím samozřejmě vyžaduje větší počet materiálů.
Jak je tato činnost někdy obtížná a zdlouhavá, zjistíte zhruba ve střední fázi hry. Potloukáte se mezi vítězstvími a porážkami a šetříte na tu lepší sortu vzácných tanků. Herní reputace vám totiž pak staví do cesty zpravidla hráče, kteří už nějaký ten „rare“ tank mají, a tak je lepší nastoupit spíše proti slabším botům. Ti vám nejen poskytnou potřebné suroviny, ale navíc si můžete vybrat jejich úroveň.
Celkový počet tanků a vozidel je ohromný. S postupem do vyšší ligy (nasbíráte zkušenosti a pak musíte získat tři výhry z pěti pokusů) odemknete novou kategorii, takže o motivaci je opravdu postaráno. Každý tančík si pak za získané peníze můžete vylepšovat a zvyšovat jeho vlastnosti.

Samotná bitva v on-line režimu a rozdělení na vozidla a tanky
Ať už hrajete proti živému hráči nebo botům, musíte být neustále připojeni k síti. Koncept hry byl nastíněn, ale nyní si řekněme něco o jejím průběhu. Po vytočení hodnoty každého stroje se rozhoduje, kdo dané kolo začne. O tom rozhoduje celková hodnota modrých čísel, která mají pouze vozidla. Rozdíl mezi vozidly a tanky je zřejmý po první bitvě – vozidla vám mohou dát výhodu prvního útoku (velmi důležitá vlastnost), ale mají menší palebnou sílu a méně životů. Tanky zase mohou vypálit pořádnou nálož a s přesnou muškou zvrátit vývoj zápasu.
A tak je třeba kromě herní strategie také dobře namixovat poměr tanků a obrněných vozidel v týmu. Vše je podmíněno vaší herní aktivitou, abyste co nejdříve odemkli nové „hračky“.

Systém speciálních vlastností
Kromě útočné síly mají lepší bojové jednotky k dispozici i speciální útoky – multistřela, obranný štít, ohnivá střela apod. Navíc postupně odemykáte i vlastnosti, které aktivujete pomocí „ability pointů“. Musíte se ale rozhodnout, jaké čtyři vlastnosti využijete a jak je skloubíte. Současně na každý útok existuje i protiútok, a tak vás soupeř může snadno eliminovat. Pokud si ale v prvním nebo druhém kole všimnete, co proti vám vyslal za „specialitky“, získáte celkem dobrý přehled, co má on a co tedy nemá smysl využívat. Do těchto vlastností patří například zamíření na jeden terč, bombový útok, možnost stáhnout nepřátelskou palbu na jeden vámi vybraný cíl, sebedestrukce s hromadným zásahem protivníka a tak všelijak podobně. Záleží na vás, jakou strategii si vymyslíte.

Bohatá herní náplň
Celkově vás ve hře čeká hromada zábavy. Ostré a adrenalinové souboje a díky hernímu systému není ztracena ani špatně rozjetá bitva. Po poslední aktualizaci navíc do hry přibyly nové eventy, ve kterých sbíráte body pro váš klub a speciální součástky. Celkově byl vylepšen systém klubů, do kterých se můžete přidat a komunikovat s ostatními.

Herní nedostatky
Aby to nebyla úplně dokonalá hra, najde se i pár mušek. Jednak musíte být neustále připojeni k síti a sem tam se stane, že signál prostě není. V takovém případě musíte doufat, že do konce časového limitu naskočí a vy stihnete zaútočit. Pokud ne, kontumačně prohráváte. Síť se občas zasekne i na Wi-Fi, ale poslední aktualizace to výrazně eliminovala.
Další brzdou jsou tikety, které vám slouží na hraní duelů. K dispozici jich je pět a doplňují se postupně po půl hodině. Pokud se vám nechce čekat, můžete využít určitou kličku. Máte-li nadbytek některého materiálu, můžete postavit i třeba nepotřebný tank. Se zahájením a s koncem stavby obdržíte vždy jeden tiket.
Ve hře se do značné míry uplatňuje i náhoda. Pokud je modrá hodnota čísel stejná nebo není žádná, rozhoduje hod mincí, který neovlivníte, a není překvapením, když vám to nepadne třeba pětkrát po sobě. První útok samozřejmě může být rozhodující a je velmi důležitou složkou hry.

Celkové hodnocení
Celkově se však jedná o velmi povedený a strategicky vypracovaný titul. Musíte skloubit nejen vaše stroje, ale také nastavit správnou taktiku a vybrat ty správné útoky, které doplní vaši bojovou strategii. Tým můžete libovolně modifikovat a měnit s lepšími stroji, které si postavíte. Huh, tato hra je zkrátka pořádný zabiják času, přestože má své nedostatky. Super Battle Tactics



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 25.09.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

Drticka

Drticka | 28.05.18 v 10:57

bojuji

lubkoo

lubkoo | 18.07.16 v 08:28

teto hry poynam a su super

3K171

3K171 | 06.12.15 v 08:40

android hry su vzdy v pohode

elf

elf | 07.10.15 v 23:45

perfektní bitvy

HAL

HAL | 21.09.15 v 11:34

jo tanky,tanky

phanka

phanka | 06.04.15 v 09:58

a je ze mě tankystka

elf

elf | 23.02.15 v 17:59

tanky já rád

happy157

happy157 | 22.02.15 v 11:38

tu se fakt nenudím 8*

Verun94

Verun94 | 26.09.14 v 11:27

Tanky mě moc neberou, ale miluju tyhle speciály androidu :-)