článek

SPECIÁL Android her 67. díl: Spider-man Unlimited - 90 %

SPECIÁL Android her 67. díl: Spider-man Unlimited - 90 %

Slavný Spider-man se na našich mobilech už zabydlel v titulech The Amazing Spider-man a v následném pokračování. Nyní ale rozhazuje sítě i v neplacených vodách zcela zdarma. Jak se tento nový titul hraje a co všechno nabízí? Na to a taky na nějaké tipy a triky se podíváme v dnešním článku. „S velkou mocí jde ruku v ruce i velká odpovědnost“
V první řadě je třeba říct, že za hrou nestojí nikdo jiný než společnost Gameloft. To s sebou nese jednak očekávání vskutku kvalitní hry, jednak cílení na mikrotransakce. U obou aspektů se pozastavíme dále. Pravdou však je, že už na pohled a při zhlédnutí úvodního filmečku je jasné, že tu máme skutečně našlapaný titul, který kromě hlavní příběhové linie nabízí také vedlejší mise, upgrade postavy, nejrůznější kostýmy se specifickými vlastnostmi a spoustu akce.

Základní herní koncept
Hra svou podstatou spadá do žánru takzvaných endless-runner titulů. To znamená, že s hlavní postavou utíkáte směrem vpřed, cestou likvidujete haldy nepřátel, sbíráte herní měnu a snažíte se dorazit co nejdále a nasbírat kvanta bodů. Spíďa v tomto směru není výjimkou, nicméně nabízí dostatečně bohatý obsah a motivační systém, abyste u něho zůstali dlouho.

Objevte v sobě Spider-mana
Do New Yorku zavítali hoši Sinister Six a náš pavoučí muž je tak nějak jediný, kdo se situací může něco dělat. Kromě toho ve hře narazíte také na další charaktery, jako jsou Green Goblin nebo Nick Fury.
V rámci hlavní příběhové linie máte samozřejmě za úkol všechny pořádně zasíťovat a nakopat do zadku i s jejich vychytávkami. Levely hlavní kampaně se v podstatě skládají ze dvou částí. V první fázi musíte uběhnout určitou vzdálenost. Poté se přesunete do bojového módu a v rámci běhu se snažíte zasahovat označené objekty, které nepříteli ubírají zdraví. Pak už jen zběsile bušíte do displeje a dobrá věc je hotova.
K dispozici jsou rovněž vedlejší mise, kde máte za úkol například sesbírat dostatek součástek nebo zlikvidovat daný počet nepřátel apod.
Přestože se zadání opakují (mise v rámci příběhu se neliší vůbec, snad jen tím, že jsou těžší a těžší), rozhodně to není nuda. Běhací pasáže se plynule střídají se sekvencemi létání na pavučině, šplhání po zdech nebo skoků dolů z budovy. Tím se také mění i ovládání a svištět vzduchem je celkem dobrý pocit.

Co dál?
Tak to bychom měli hlavní jádro. Nyní se podívejme, co hra nabízí dál. Samozřejmostí je sbírání jakéhosi séra, za které si vylepšujete power-upy, ale především kupujete nové Spider-many. Ty následně můžete vylepšovat a fúzovat pro zvýšení jejich levelu.
Čím více Spider-manů máte, tím lépe. Vaši skupinu totiž můžete posílat na různé akce a v časových intervalech získávat další zkušenosti a sérum.
Kromě toho jsou zde i speciální eventy, za jejichž plnění získáváte další bonusovou odměnu.

Herní mouchy, na kterých si nesmlsnete
Zatím to vypadá, že v rozhazování sítí po městě vás nezastaví ani Venom, ale bohužel tomu tak není. Počet her je omezen 5 životy, které se naštěstí doplňují solidním tempem 10 minut/kus.
Hlavní brzdou jsou mikrotransakce. Ty jsou ve hře ztvárněny krystaly a působí především pro nákup lepších Spidermanů, okamžitý level-up nebo rank-up a samozřejmě pro pokračování, když se vám nechce ztratit život a jít od začátku úrovně.

Tipy a triky
Nicméně ve hře existují způsoby, jak si krystaly opatřit zdarma. Každá vedlejší mise při úspěšném splnění nabízí nějaký krystal jako odměnu. Dále jsou tu speciální eventy a také hlavní mise vám v rámci odměny připíšou tu nepostradatelnou surovinu na konto.
Asi největším žroutem krystalů je nutkání pokračovat v rozehraném levelu. Stačí jedna chyba, jeden pomalý reflex, nová překážka a rozplácnete se při dobře rozehraném pokusu. Nejlepší však je nechat si krystaly až na souboj s bossem – do druhé fáze úrovně. Přece jen, samotný duel je těžší než proběhnout přes překážky a mnohdy i dražší. Sekvence skoků a nástrah se navíc opakují, takže se brzy naučíte včas reagovat a dokonce i předvídat, co na následujících metrech přijde.
Rozhodně neplýtvejte krystaly více jak 2x za kolo, protože ceny se zvyšují. Pokud jste však těsně před koncem, obětovat jeden krystal rozhodně můžete – dostanete ho za splněnou misi. Navíc porážkou bosse (až v hlavním souboji, nikoli v těch dílčích) obdržíte jako bonus 25 krystalů.
Celkově tedy platí, že musíte šetřit a využívat je s rozmyslem – nejlépe ve finální fázi souboje. Ve vedlejších misích se získávají velmi pomalu, ale jde to.

Spider-man, který se povedl
Hra možná není dokonalá, tlak na mikrotransakce je patrný, ale s dostatkem šikovnosti a trpělivosti nejste omezováni. Existuje tu i sociální model, kdy vám přátelé mohou posílat životy.
Celkový vzhled nového Spider-mana je super. Grafika připomíná komiks a nechybí ani tpický Spíďův humor.
Za cenu ZDARMA nemáte co ztratit. Hra je ke stažní na Google Play - Spider-man Unlimited



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 22.09.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Drticka

Drticka | 28.05.18 v 10:57

jde to

lubkoo

lubkoo | 18.07.16 v 08:35

teto hry nepoznam vsetki ale urcite ich vyskusam

Petosko

Petosko | 13.02.16 v 09:20

dobrá hra

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 01.01.16 v 10:05

velmi dobra hra

3K171

3K171 | 08.12.15 v 08:12

spider-man nemam co dodat moze byt

elf

elf | 07.10.15 v 23:48

pěkné, povedené, propracované

Laugher

Laugher | 05.09.15 v 00:45

Slavný Spider-man se na našich mobilech už zabydlel

Laugher

Laugher | 14.06.15 v 00:06

Spiderman je bezva.

elf

elf | 17.03.15 v 21:35

to se povedlo