článek

Soutěž v tvorbě textovek

Soutěž v tvorbě textovek

Český server Textovky.cz se ve spolupráci s vývojářským týmem Lushlife Software rozhodl uspořádat soutěž ve tvorbě textových her. Je tu tedy šance pro všechny textovkáře změřit s ostatními své síly a při dobrém umístění možná i vyhrát jednu z cen. Popusťte uzdu své fantasii a vytvořte nějakou originální gamesu! Omezení je jen jedno - téma Horror. Pokud tedy mezi hráče a tvůrce titulů z tohoto svébytného herního žánru patříte, neváhejte a čtěte dál!


Po dlouhých debatách, trvajících už zhruba půl roku, tu konečně onu vysněnou soutěž máme. Soutěží v tvorbě nejrůznějších freeware her je spousta (jmenujme například Becherovka Game, soutěž s Únosem nebo třeba vývojářské rychlosoutěže). Hry textové na měření sil svých autorů čekaly opravdu dlouho (mluvíme tu jen o české a slovenské scéně, v zahraničí jsou celkem běžné). Pokud máte chuť nějakou gamesku udělat, možná přišel váš čas. ;-)


Ale dost již tlachání a vrhněme se na pravidla. Oficiální zahájení 22. února 2005 už máme za sebou a zhruba čtyřměsíční limit ke zhotovení vašich děl máte před sebou (uzávěrka, tedy termín, do kterého musí být vaše dílo odesláno na server, je 30. června 2005). Omezení samotného zpracování je v podstatě jen jedno a tím je společné téma – Horror. Konkrétní pojetí textové hry závisí pouze na vás, může se jednat jak o gamebook, tak o klasickou textovku s příkazovou řádkou nebo menu. Výsledné zhodnocení a vybrání vítězů bude v rukou poroty složené z textovkářských stálic týmu Lushlife Software a adminů serveru. Významnou roli bude také hrát anketa mezi návštěvníky stránek.






Vyhodnocení proběhne ve dvou kategoriích, a to:



  • Scénář
  • Celkově nejlepší kousek




A na jaké se můžete těšit ceny? Vítězná místa v každé kategorii dostanou trička od pořadatelů soutěže (tedy Textovky.cz a Lushlife Software). Samozřejmostí jsou také certifikáty (diplomy) pro ty, kdož obsadí některé z těch lepších pozic. Další ceny jsou stále ještě předmětem diskuze, ale nejspíš půjde o bednu piva a možná i nějaké PC komponenty. Nemusím snad dodávat, že vítězné textovky si budete moci brzy po skončení soutěže spolu s recenzemi prohlédnout i tady u nás na Freegame.cz, takže vaše díla rozhodně neupadnou v zapomnění a dostanou se na monitory mnoha hráčů.


Související odkazy:






Zároveň s touto rychlosoutěží proběhne také soutěž o Textovku roku 2005, do které se budou moci zapojit veškeré textovky v roce 2005 vytvořené včetně těch, které se zúčastní tématické horrorové soutěže. Její vyhlášení bude na konci roku 2005.


Nezbývá mi než popřát za celou naši redakci všem případným účastníkům mnoho originálních nápadů a odhodlání k dílu!




Sosol

autor
Jan Jirkovský / Sosol

Publikováno: 05.03.2005


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Luke | 05.03.05 v 19:38

Tag to sem fakt zvedavej jak to dopadne :-D

BLIND | 05.03.05 v 19:05

Tak to jr opravdu skvela soutez opravdu dobry napad jen tak dal Freegame ;))


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce