článek

SONIC RUNNERS - modrý ježek na nekonečné trati (89 %)

SONIC RUNNERS - modrý ježek na nekonečné trati (89 %)

SONIC RUNNERS byl v našem hledáčku již dlouho, ale až před pár týdny se konečně hra dostala i do české verze obchodu Google Play. Pojďte si zaběhat a zaskákat se Sonicem a jeho přáteli v arkádové a neskutečně rychlé endless-runner hře.
Hned na úvod je třeba objasnit několik věcí. V první řadě se nejedná o typickou nekonečnou "běhačku". Do hry je zasazen i příběh, který se odvíjí na základě dosaženého skóre. V hlavní roli dr. Eggman se svými ďábelskými plány a Sonic, Tails a Knuckles se ho snaží zastavit (jak jinak).

Herní princip
Hra představuje jednoduchou a přímočarou arkádu, ve které běžíte samovolně vpřed a musíte skákat, ničit nepřátele a sbírat prstýnky.
Nechybí typické překážky, jako jsou ostny, jámy a samozřejmě nepřátelé v podobě robotů, ani četné bonusy, které vám po nějakou dobu přinesou určitý benefit.
Na trati se snažíte doběhnout co nejdál a tempo hry se pomalu, ale jistě zvyšuje. Dojde také na souboje s Eggmanem a stejně jako v konzolové předloze, musíte mít na kontě alespoň jeden prstýnek, jinak při dalším zásahu končíte.
Hra se tak velmi jednoduše ovládá, skrze dotykový displej stačí jen skákat. Díky vysokému tempu to však rozhodně nebude nuda. A to hned z několika důvodů.

Postup ve hře
Hra velmi dobře kombinuje postup v rámci příběhu a klasickou endless-runner gamesu. Za uběhnutou trať získáváte body, které můžete zapsat do tabulky mezi ostatní hráče. Nechybí různé eventy a speciální ceny za předvedené výkony.
A právě za tyto body postupujete v rámci příběhu. Každá mise má několik stanovišť, do kterých se dostanete pouze ziskem bodů. Na konci každé mise vás poté čeká souboj s Eggmanem.
Motivační systém pro co nejlepší výsledky je umocněn také tím, že máte omezený počet herních životů. Byť se v čase doplňují, pokud se nebudete snažit, budete pěknou chvilku čekat. Naopak po dokončení kapitoly se vám všechny zase obnoví.

Bonusy, odměny, upgrade a postavy
Kromě základních bonusů, které jsou přítomny přímo ve hře, získáváte také jakýsi loot a sekundární pomocníky. Ti vám přidávají například bonus ke skóre.
Také hlavní postavu můžete vylepšovat za nasbíranou měnu a zvyšovat pomalu ale jistě její atributy a dosahovat lepších výsledků.
Aby toho nebylo málo, postupně odemknete také další postavy. Každá z nich má jiný styl běhu/letu a do některých lokací se lépe hodí Sonic, do jiných zase Tails. Díky tomu se hra nestane (tak rychle) stereotypní.
O jistou monotónnost se bohužel postarají souboje s dr. Eggmanem. Inovace v rámci jeho útoků přicházejí jen sporadicky a dá to "hodně práce", aby vás porazil. Do popředí se tak dostávají především, stoupající bodové požadavky pro postup dál, a tak se musíte pořád snažit.
Hra vyžaduje připojení k internetu, ale protože nabízí souboje proti přátelům nebo on-line žebříčkové bitvy, je to pochopitelné.

Celkové hodnocení
Rychlá, svižná arkáda, která v mnohém připomíná konzolové tituly od SEGA. Endless-runner, který toho nabízí víc než ostatní tituly. Navíc v sobě obsahuje příběhový mód, takže máte o zábavu postaráno. Další postavy neodemknete ani brzo ani pozdě, takový sympatický střed. Někomu může vadit návrat Sonica do 2D rozměru (oproti titulu Sonic Dash, který je založen na podobném herním principu), ale kreslená grafika je další střípek do mozaiky nostalgie (omlouvám se za ten patos), což mi vůbec nevadí.

Hra Sonic Runners jeke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 03.08.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Drticka

Drticka | 24.05.18 v 08:42

skákání mě báví

lubkoo

lubkoo | 09.07.16 v 08:22

toto poznam velmi dobra hra

assaly

assaly | 16.06.16 v 10:22

dobrý

3K171

3K171 | 04.01.16 v 08:51

poznam moze byt

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 20.12.15 v 19:27

znama hra

elf

elf | 02.10.15 v 20:08

sonic vždycky zabaví

Laugher

Laugher | 01.09.15 v 23:35

Každá mise má několik stanovišť

janice11

janice11 | 07.08.15 v 16:27

Počkáme si na ni.


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce