článek

Sonic – fenomén, který dobývá Android?

Sonic – fenomén, který dobývá Android?

Je neskutečné, jakou míru popularity si modrý ježek Sonic už léta drží. Samozřejmě, může za to masivní reklamní kampaň, hračky, komiksy, seriály… Ale i kdyby si člověk vybavil celý byt s tematikou Sonica, na hrách spousta z nás vyrostla. Dnes se podíváme na to, jak a v jakých hrách se Sonic prezentuje na platformě Android. Sonic Dash
Sonic Dash je další z titulů do velmi hojné rodinky tzv. endless-runnerů. To znamená, že vaši postavu ovládáte po dráze směrem vpřed a cestou se vyhýbáte nástrahám, přeskakujete jámy a také ničíte spousty nepřátel. Se Sonicem na displeji navíc sbíráte kvanta prstýnků, projíždíte četné zákruty a lopingy a samozřejmě dojde také na souboje s Dr. Eggmanem. Hra má parádní tempo a povedenou grafiku. Se Sonicem plníte i různé mise a získáváte speciální odměny. Ve hře jsou dostupné také další charaktery z tohoto světa, jako například Tails nebo Knuckles. Čas od času se objeví zajímavá Anička – například jste si mohli zdarma stáhnout Shadowa. V rámci žánru nic převratného, ale modrý rychlík je prostě značka, která táhne. A proč ne. Rozhodně to je hra, která vás zabaví na dlouhou dobu i přes přítomnost mikrotransakcí. Hra je ke stažení zdarma na Google Play.

Sonic Racing Transformed
Když už je řeč o rychlosti, nesmíme opomenout tuto závodní hru. V ní se za volant posadíte s některou z postaviček a už si to frčíte do cíle projížděním zatáček, ale i kličkováním mezi nástrahami. Na trati jsou rozmístěny zrychlující boosty i krabičky se zbraněmi, kterými můžete „obdarovat“ soupeře či naopak.
Za nasbírané trofeje získáváte prstýnky na odemknutí dalších postav. Tato hra byla vydána jako jakýsi sequel k původnímu titulu Sonic & SEGA All-Stars Racing, což mělo za následek to, že uživatelé, kteří si zakoupili placenou verzi, získali speciální VIP obsah.

Sonic 4 Episode II THD Lite
Tato hra s poněkud krkolomným názvem ukazuje Sonica v arkádové hopsačce, což jsou vody pro něho typické. Sonic probíhá úrovněmi, v nichž skáče, opravdu rychle trtá a ničí nepřátele tak, jak to známe z konzole. Některé překážky musí překonat spolu s kamarádem Tailsem. Hra je opět k dispozici zdarma, ale ono „lite“ znamená, že si zahrajete pouhé 2 levely.

Všechny tyto tituly jsou k dispozici zdarma ke stažení. Je pravda, že jejich vypuštění na světlo Androida doprovázely technické nedostatky. Například Sonic Dash se objevoval v obchodě přesto, že nebyl kompatibilní s danou verzí telefonu, Sonic RT zase neměl optimalizované zobrazení na displej telefonu apod., což si vysloužilo značnou vlnu kritiky. Přesto se jedná o solidní hry, které každý fanoušek Sonica musí vyzkoušet.
Ne snad, že by to byl úplný výčet. Do přehledu jsme však záměrně zařadili pouze hry, které jsou k dispozici zdarma a které jsou pod záštitou oficiálního výrobce SEGA.
Ostatní hry jsou placené a SEGA zkrátka ví, co dělá, a hry jako Sonic the Hedgehog 1 a 2 nebo Sonic Jump nabízí pouze za peníze. A to je škoda. Čas od času se ukáže akce, která o nějaké to procento sníží celkovou cenu (Sonic Jump byl jednu dobu k dispozici za 25 Kč), ale pár stovek vás to stát bude. Nutno však podotknout, že se jedná o plošinovky ze staré školy, a tak za to rozhodně stojí.
Na druhou stranu tu máme i pár povedených her se Sonicem zdarma a nejspíš se můžeme těšit na další. Sonic si jede to svoje i na Androidech a určitě patří k tomu lepšímu, co na Google Play s tradičními herními hrdiny můžete sehnat.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 05.06.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Drticka

Drticka | 31.05.18 v 08:59

líbí se mi

3K171

3K171 | 12.01.16 v 08:20

legendarna hra moze byt

Laugher

Laugher | 17.06.15 v 00:26

Tuhle hru jsem hrála před 5.lety.

hanče

hanče | 24.05.15 v 09:26

sonic je pěkný a hry s ním jsou taky zajimavé a hezké

phanka

phanka | 09.04.15 v 15:23

Sonic mě moc nechytá

elf

elf | 22.02.15 v 10:53

masivní reklama udělá svoje

Verun94

Verun94 | 31.07.14 v 22:31

Sonic, supr hra! ♥

DoDoTom68

DoDoTom68 | 05.06.14 v 07:50

ježek Sonic, povedená závodná hra ©


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce