článek

Slavní neznámí - Sarah Northway, herní tvůrce cestovatel

Slavní neznámí - Sarah Northway, herní tvůrce cestovatel

Sarah Northway je bezesporu jedna z tváří, kterou možná neznáte, ale její hry se rozhodně zapsaly do historie zombie free her, hlavně, když se jí nyní daří i na poli komerčnějším. Něco o tvůrci
Sarah Northway je takový tvůrce cestoval. S jejím manželem ji pojí nejenom manželský svazek, ale i společné studio (skoro nikdy nepracují na stejném projektu), mnohdy cestují do velmi exotických zemí, jako Panama, Filipíny nebo třeba i k nám do České republiky (ne zas tak exotické). Na některých místech zůstanou třeba i více jak měsíc a setkávají se s dalšími tvůrci. Právě na jednom spíše opuštěném místě dosáhla Sarah velkého cíle, ale to bychom předbíhali.

Kde se vzal, tu se vzal Rebuild
Pokud se kolem mých recenzí a článků pohybujete již delší dobu, určitě víte, že mám slabost pro zombie hry a žánr. Když jsem tedy před pár lety narazil na Rebuild, byl jsem u slušného vytržení. Už jenom nápad, obsah a propracovanost dělal tento online free titul skvělou drogou.
To takhle máte komunity přeživších, které musíte vést, každému jednotlivci dávat úkoly (třeba hledání jídla, vyvražďování zombíků, hlídání na obranné zdi, verbování nových lidí,…) a společně přežíváte ze dne na den. Rozhodovala nejenom schopnost plánovat, ale také strategické momenty a nebát se udělat rozhodující krok. Po grafické a technické stránce byla hra také parádní. Jestli chcete vidět zárodek úspěchu, určitě si ji zahrajte.

Pokračování nezklamalo, ba naopak
Zprávy o Rebuild 2 proudily internetem a zkušení hráči si hned začali lámat hlavu nad tím, jestli hra bude stát za to, stejně jako jednička. Hned po pár minutách ale bylo jasné, že Sarah si dala zatraceně hodně práce, aby přinesla větší obsah, nové budovy, ještě hratelnější zábavu, no prostě diamantové pokračování. Nebylo tedy ani překvapením, že se hra přesunula na mobily, kde slavila také nemalý úspěch. To už ale začínalo být jasné, že zde cesta nekončí.

Rebuild 3, KickStarter a úspěch
Je to už docela zvykem, že pokud se vám začne dařit, budete se snažit nejenom o věhlas, ale i o menší bohatství. Nebyla tedy žádná ostuda, když Rebuild 3 Gangs of Deadsville byla ohlášena jako komerčně laděná hra, která se snažila o komunitní financování na KickStarteru. Bylo vybráno o dost více, než se čekalo, a slib zněl: „do půl roku bude první verze hry“.

Když se sliby plní
A tak tomu opravdu bylo. Sám jsem přispěl, sledoval první updaty z vývoje, první obrázky a konečně i první hratelnou verzi, která byla součástí Early Access na Steamu. Ani žádné rozčarování se nekonalo, i když hra rozhodně nebyla dodělaná.
Rebuild 3 Gangs of Deadsville se už opravdu dostala tak daleko, že utratit za takový titul pár euro není žádná ostuda. Přibyly různé frakce, se kterými se v tomto postapokalyptickém světě musíte utkat nebo s nimi obchodovat a spolupracovat. Každá postava může nést několik předmětů, které vylepšují různé atributy hodící se na různé činnosti. Už je zde i cíl hry, a to dosáhnout nové vlády. A i badatelé budou jásat nad možností výzkumu, výroby pastí, předmětů a mnoha dalších věcí.

Kam kroky povedou dál?
Sarah se bude ještě nějakou dobu točit kolem vývoje Rebuild 3 Gangs of Deadsville. Každá novější verze nabízí další překvapení a prozatím se vše plní, jak bylo slíbeno. Jestli uvidíme vznik nové hry nebo dokonce série, je ve hvězdách. Ale prozatím bych si užil, co je vytvořeno, a těšil se na další novinky ze zombie světa Sarah Northway.

Některé fotky byly převzaty z oficiálních stránek tvůrců.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 05.12.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 3 =

Drticka

Drticka | 24.05.18 v 08:44

dobrý to je

Blaster27

Blaster27 | 14.07.16 v 21:46

je fajn na relax:)

lubkoo

lubkoo | 14.07.16 v 21:46

dobra hra a aj vipada dobre cize mozem

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 24.12.15 v 15:14

taketo hri mozem

3K171

3K171 | 04.12.15 v 09:33

zombie mam rad

Laugher

Laugher | 03.09.15 v 02:24

Zombie

Laugher

Laugher | 11.06.15 v 01:20

Sarah Northway je bezesporu jedna z tváří.

phanka

phanka | 06.04.15 v 09:49

nic pro mě :-(

happy157

happy157 | 20.02.15 v 00:28

zombie ne

kokosmen265

kokosmen265 | 17.01.15 v 10:16

to je moje krevní skupina

NADĚJE

NADĚJE | 17.01.15 v 09:14

pěkné pro oko a jistě zábava pro zombíkáře :)

elf

elf | 12.01.15 v 18:46

zajímavé, zkusím.

UnHynek

UnHynek | 05.12.14 v 13:16

Moc pěkný článek Štěpáne! Vzpomněl jsem si na tvou úvodní přednášku na GDS party. Tvořit hry a cestovat.. to je pěkný životní styl:-)


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce