článek

Seznamte se s Eternity Warriors

Seznamte se s Eternity Warriors

V dnešním tematickém článku se blíže podíváme na herní sérii Eternity Warriors od vývojářů z Glu, která dostala v poslední době nový přírůstek do Android obchodu s pořadovým číslem 3. Jak a kam se celá série posunuje, co je nového a především jak se nejnovější díl tváří? Když se řekne Glu, tak si určitě mnozí z vás vzpomenou na pecky typu Frontline Commando, Deer Hunter nebo Contract Killer (a kdo ne, tak se okamžitě podívejte na Google Play). Dnes se podíváme na RPG ságu Eternity Warriors.


První díl Eternity Warriors budil spíše dojem zběsilé mlátičky než RPG titulu. Pravda, i v následujících dílech to bude svižná rubačka, ale přece jen systém nákupu zbraní a vylepšování postavy nebyl tak komplexní (vlastně vůbec). Na druhou stranu příznivci Gun Bros byli potěšeni a u hry se parádně odreagovali. A co na tom, že při tom zachraňovali zemi Udar před zlým démonem. Hlavně že měl titul tempo a pěkně velké meče. Hra je vedena jako freemium model, tedy ke stažení zdarma, ale s možností nákupu prémiových předmětů za reálné peníze. Abychom nekončili tak pesimisticky, ovládání je přehledné a pohodlné. Pro příznivce akčních her výborné, pro fanoušky „diablovek“ a RPG titulů nedostačující.

Není ale všem dílům konec. Eternity Warriors II si nechala freemium model a také obří zbraně, s jejichž pomocí jste na kousky rozsekali široko daleko stojící zástupy nepřátel. Hra už více rozvinula RPG prvky, a to nejen po stránce prostředí dungeonů, které RPG žánru sluší více než „rozplizlé plantáže“ prvního dílu. Speciální pohyby a komba jsou samozřejmostí. Revolučním se stal také multiplayerový režim PvP a kooperace, byť jsem se do něho nedokázal přihlásit. Dvojka rozhodně v mnohém předčila původní titul. A díky on-line režimům (zatím) nepředčí ani následující třetí pokračování.


A máme tady zatím poslední díl Eternity Warriors III. Třetí návštěva Udaru vám dává možnost výběru ze tří hrdinů, se kterým budete potírat zlo, bojovat s bossy a sbírat bohatý loot v přímočarých dungeonech. Žánrově, podobně jako druhý díl, zůstáváme u RPG. Nicméně až zde (počítaje od I.) se konečně nějak komplexně rozvinul systém expení a upgradu brnění a vlastností.
Po každém tom pobíhání a likvidaci nepřátel máte u sebe v inventáři loot, který si můžete nechat, nasadit, prodat nebo „roztavit“ a vylepšit stávající kus brnění. Aby toho nebylo málo, můžete po dosažení maximálního levelu meč, brnění, boty atd. vylepšit za speciální esence a vylepšovat dále.
Že si můžete vybírat skutečně ze široké škály věciček, dokazuje také jejich barva. Modré předměty vzácnější než zelené, bez barvy jsou zase zcela obyčejné. To vás nutí sbírat, vybírat jen to nejlepší, ostatní lze pak v pohodě prodat nebo „fúzovat“.
Každý kousek oblečení udává svoji sílu pomocí GS bodů. Díky tomu budete mít také představu, jakou máte šanci v následujícím levelu, neboť každý z nich udává optimální GS hodnotu. Grafika je parádní, stejně jako hratelnost, přestože průchod levely je přímočarý a nepřátelé se po čase opakují. Tedy vlastně ani ne oni, ale vy budete hrát jedno a totéž kolo neustále dokola. Jak je to možné?
Hra je stále vedena jako freemium model a objevila se spousta hlasů, že se nedá porazit první boss bez toho, aniž byste platili reálné peníze. Inu, jde to. Vyžaduje to však GS hodnocení vaší výbavy něco přes 400 GS (doporučené je 380 GS), ale jde to. Naproti tomu to vyžaduje opravdu hodiny hraní, než si uděláte takovou zbroj, že se vám zadaří kyklopa skolit. Rozhodně to ale jde bez peněz (nikoli však bez připojení k internetu). Druhým zádrhelem kromě obtížnosti (kyklop je opravdu obtížný, zabere spoustu času a dál to taky nebude procházka růžovým sadem) jsou esence. Těch máte žalostně málo a lepší zbraň si jen tak nepořídíte. Tady už je to s placením dost na hraně, ale dokud se dá vylepšovat něco dalšího, možnost tu je.
Celkové hodnocení: Eternity Warriors je bez pochyby nejlepším dílem celé dosavadní série. Ačkoli nemá multiplayer (tak trochu doufám do budoucna) a obtížnost je zvláště u prvního bosse frustrující, spousta věcí je na výbornou. Hra velmi pěkně odsejpá, visuálně se nedá nic vytknout, skvělé jsou možnosti kouzel a speciálních pohybů a také bojový systém, který vás nutí nejenom bušit do tlačítek, ale také vyčkávat a bránit. K tomu si přidejte bohatý loot, questy hlavní i postranní na každý den a velké možnosti upgradu a fúze jednotlivých předmětů. Těch strávených hodin litovat nebudete. 90 %.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 24.01.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

elf

elf | 02.03.15 v 17:03

sekačky mě až tak moc neberou


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce