článek

RoboZone - beta verze se spoustou novinek již mezi námi

RoboZone - beta verze se spoustou novinek již mezi námi

Je to jen pár týdnů, co se nám dostalo možnosti otestovat alfa verzi chystané hry RoboZone od českých vývojářů z Blue Plop. Nyní už je na světě notně vyladěná beta verze a v dnešním článku si připomeneme všechno potřebné a přineseme nálož novinek, které autoři do hry přidali, respektive vylepšili. Základní charakteristika
Hra RoboZone je tedy momentálně ve fázi testování a na Google Play ji nenajdete. Jedná se o RTS strategickou gamesu, ve které se budete snažit ovládnout budovy nepřítele a následně ho porazit. S každým levelem vás čeká jiná mapa, nová výzva a také větší odpor nepřátelských jednotek. Na výběr budete mít tři druhy obtížnosti, což má i další efekt – větší nálož zkušeností. Vy sami máte k dispozici na začátku úrovně malou základnu, ve které produkujete jednotky a s dostatečným množstvím se konečně můžete vrhnout do boje. Není to jen o množství, je to také o jednotlivých typech a o rozmístění. Je na vás, čím, jak a kam vyrukujete na AI protivníka a jestli to bude stačit. Obsazení dalších základen je samozřejmě výrazná výhoda pro vás.

Typy jednotek
To, co budete produkovat, se odráží ve strategii hry. Základním modelům můžete přidat další děla, jejich palebná síla bude větší, ale pohyb bude pomalejší. Celkový koncept strategického myšlení je mnohem více propracovanější než třeba u jiných titulů Blue Plop (zmiňme například sérii Sea Empire). Je to dáno systémem zkušeností. Za zvládnutí úrovně určité obtížnosti získáte XP body na upgrade vlastností jednotek, což je pak v následných bojích výrazný faktor. Vyplatí se tak hrát úrovně na vyšší úroveň obtížnosti a vaše vznášedla nebo pozemní jednotky budou silnější, rychlejší apod.

Novinky
A co se (zatím) událo nového? Při testování bylo zjištěno množství chyb, se kterými se vývojáři náležitě „poprali“. Hra má již nyní kompletní českou lokalizaci, texty neobsahují chyby, neskáčou z řádku nebo se nedělí.
Podstatnější jsou aspekty notně zlepšující celkovou hratelnost. Jednotky se dají označovat a vysílat houfně do boje, na displeji naopak stále nechybí základní příkazy, jako „útok“ nebo „hlídka“. Díky tomu se vše hezky ovládá, a i když nemáte přehled nad celou hrací plochou, víte, že jednotky dělají to, co mají.
Kompletní hra obsahuje 25 levelů a tutorial těch úvodních vás naučí vše potřebné. Další pěknou vychytávkou je zobrazení dosahu zbraní, což zjednoduší velké množství levelů.
I když se budu opakovat, stejně to řeknu. V RoboZone tady máme hru vysokých ambicí a kvalit, které Blue Plop nakonec ukázal již dříve. Těšte se na RoboZone, bude to parádní RTS hra pro vaše Androidy. Další informace aktuálně na webu Freegame.cz.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 25.02.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

elf

elf | 28.02.15 v 16:09

počkám si a uvidím


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce