článek

Puzzle Craft 2 - logická návykovka za 91 %

Puzzle Craft 2 - logická návykovka za 91 %

Ve hře Puzzle Craft 2 pořádně zapotíte své mozkové závity. I když grafika hry vypadá jednoduše a mile, čekají vás pečlivě promyšlené tahy strategie. Budete přemýšlet, jak z každé hry vyždímat maximum a přinést do králoství co nejvíce surovin. Jednoduché, ale nesmírně zábavné a návykové. Hra nevyžaduje připojení k síti ani herní energii, takže můžete hrát opravdu kdykoli.
Puzzle Craft 2 – logická pařba v roztomilém balení
Tentokrát začněme netradičně vizuálním zpracováním. Ne snad že by se jednalo o nějakou grafickou hitparádu, ale taky to není propadák. Kreslený vizuál může budit dojem oddechové relaxačky, ale jakmile do hry vplujete naplno, čeká vás řada zapeklitých questů, které vás pěkně potrápí.
Příběh hry je vesměs také tuctový – flotila lodí vyrazila na výpravu, ale v nebezpečných vodách jste ztroskotali a skončili na pustém ostrově. Je tak třeba začít budovat nové království a civilizaci.

Herní principy a postupy
No a tady už se dostáváme k tomu, co vás na hře tak chytne a nepustí. Ve hře můžete stavět rozmanité budovy, které vám zajišťují nějaké ty benefity. Kromě zkušeností a peněz také obyvatele a s některými odemknete nové výzvy a hrací pole. Ale popořádku.
Hra svou podstatou představuje logickou spojovačku objektů. Pomocí dotykového displeje se snažíte vytvořit co nejdelší řadu objektů téhož druhu. Pokud jich bude dost, v následujícím tahu se objeví na ploše předmět „vyššího řádu“ (i když ne zcela v logickém pořadí) – z trávy získáváte obilí, ze stromečků krocana, z krocanů prase atd. Tímto spojovacím mechanismem také sbíráte suroviny, které můžete prodat nebo využít na stavbu nových budov či plnění questů.
Počet tahů je omezen, takže samozřejmě strategické postupy, zaměření na to, co potřebujete (třeba ke splnění úkolu), je mnohem výhodnější.
Kromě potravin dojde také na stavební materiály, kde se herní princip opakuje. Za každou hru musíte zaplatit mincemi. Ty získáváte za splněné questy nebo prodejem surovin z vašich zásob.

Celkové hodnocení
Jinak ve hře žádná omezení nejsou. Neexistuje herní energie, takže si můžete střihnout tolik her, kolik chcete. Dokonce je možné hrát off-line, a tak se skvěle hodí například při cestě MHD. Pokud tedy chcete zapojit mozek a vybudovat nějaké to království, Puzzle Craft je opravdu luxusní volbou. Hra je ke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 21.03.2016


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 2 =

Drticka

Drticka | 03.06.18 v 10:55

zkusím

masoup125

masoup125 | 30.08.16 v 21:30

celkom dobra hra ja mam tak rad

miro1971

miro1971 | 11.07.16 v 21:10

celkom pekna hra

lubkoo

lubkoo | 05.07.16 v 06:28

toto ma moc nebavi

psaa16

psaa16 | 09.06.16 v 11:21

mě teda ne

assaly

assaly | 09.06.16 v 09:05

to mě baví

janice11

janice11 | 27.03.16 v 10:24

To vypadá hodně dobře.