článek

První dojmy z pokračování legendy Tribal Wars 2

První dojmy z pokračování legendy Tribal Wars 2

InnoGames se vrací ke kořenům, tedy tam, kde to všechno začalo. Vždyť to byla právě strategická webovka Tribal Wars, která to všechno začala. Stačilo, aby se pár kamarádů rozhodlo vytvořit si jednu hru pouze pro sebe. Mělo se jednat o takový menší Travian. Jenomže jakmile se tento projekt začal dostávat mezi lidi, stále více se jich chtělo do hry připojit, což přirozeně vedlo k nafouknutí hry a k tomu, co je dnes považováno za klasiku pod jménem Tribal Wars.

To katapultovalo InnoGames mezi elitu a miliony hráčů si zahrály jejich gamesu. Jenomže InnoGames se vyvíjelo a začalo nabízet další nové MMO webovky a mezi posledními je asi nejvíce populární a oceňované Forge of Empires. A poslední kousek? To je prostě Tribal Wars 2 a nám se povedlo získat přístup do Closed Bety. Pojďme se tedy podívat, jestli se něco změnilo, a jak to s hrou vlastně vypadá.

Tribal Wars vychází z osvědčeného stylu strategických webovek. Tedy začínáte s nějakou tou základnou, v tomto případě s vlastním kmenem, který se snažíte vyvíjet, vylepšovat a dostat mezi elitu. Časové období je opět zařazeno do středověku. To sice nebude originalita sama o sobě, ale autoři tím mohou sázet na jistotu. Vlastně jistota je zde prozatím cítit z každého kroku. Jak člověk postupně vylepšuje budovy na zisk zdrojů a další infrastrukturu a začne verbovat první jednotky, tak prostě ví, že je jako doma. S určitou úrovní se začne pouštět do plenění okolních barbarských vesnic, kterých je požehnaně a slouží jako ráj farmení. Za začátku nemají žádný odpor, ale s tím, jak se zlepšuje a vylepšuje svět kolem nich, se stávají také silnějšími a umí klást odpor.

V další fázi hry, kdy spadne ochrana pro nováčky, se začne bojovat mezi samotnými playery, vytvářet aliance a osidlovat nová města. Prozatím se hra chová, že by jeden herní svět měl trvat několik měsíců, ale neviděl jsem možnost pro poražené hráče začít někde bokem znovu, jak to nabízejí jiní. Výběr jednotky je spíše menší a každá z nich má své výhody, schopnosti a roli ve vaší armádě. Nic překombinovaného a ve finální verzi hry by mohly zůstat tak, jak jsou. Obchod, výzvědy a diplomacie jdou také ve šlépějích svých předchůdců. Zato grafika se markantně zlepšila a jde s dobou. Opět je z ní cítit určitý oldschool, ale například „skoro“ plynulé přechody mezi vaším městem a světem nejsou vůbec špatné.

Prozatím je hra v Closed Betě, takže se nedá v žádném případě nikterak hodnotit a může u ní dojít k mnoha změnám. Je ale jasné, že InnoGames umí sázet na klasiku, zbytečně nepřehánějí náplň a nabízejí to, co každá strategická webovka potřebuje – rychlý start, jasné cíle, přehledný svět, u hry udržující vývoj, velkou základnu hráčů a hlavně dlouhotrvající zábavu. Doufám, že i finální verze bude mít všechny tyto prvky a recenzi vám přineseme okamžitě, jakmile se hra přehoupne do Open Bety.

Tribal Wars 2 naleznete zde.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 06.09.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 4 =

Drticka

Drticka | 28.05.18 v 11:00

pěkná je to je ok

david427 | 25.07.17 v 18:29

nejlepší hra

david | 25.07.17 v 18:28

nejlepší hra

lubkoo

lubkoo | 24.07.16 v 22:03

ako som pisal tato hra ma moc nebavi

3K171

3K171 | 15.12.15 v 07:50

strategia nic pre mna

HAL

HAL | 22.09.15 v 11:17

strategie nemusím

Laugher

Laugher | 05.09.15 v 00:50

Tribal Wars vychází z osvědčeného stylu strategických webovek

tony | 11.04.15 v 18:32

Nezajimava hra,velky na rok na financni prostredky.

phanka

phanka | 07.04.15 v 20:33

dobrá hra

Johan | 20.11.14 v 14:55

tohle je dobra hra, ale proste www.empiregoodgame.net je pro mě pořád lepší


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce