článek

Pod pokličkou - Mladé a dredovité herní studio Dreadlocks

Pod pokličkou - Mladé a dredovité herní studio Dreadlocks

Místo, kde vám udělají skvělé dredy nebo hry? Podle stránek na Facebooku a obrázku fanoušků spíše první možnost, ale nedejte se mýlit. Dreadlocks je mladá a nadějná skupinka tvůrců her. S členy českého nezávislého herního studio Dreadlocks jsem se již dříve setkal na výborné akci GDS 2011 v Praze, kde prezentovali svou hru a poté i osobně na neformálním setkání novinářů a tvůrců her. Zde jsem s nimi, jmenovitě CEO Eva Grillová a Project Manager Michal Červenka, výborně bavil celý večer a také mi do budoucna slíbili nějaký ten rozhovor. Později mi dokonce i šťastnou náhodou do mailu přišla zpráva popisující vznik Dreadlocks. Pojďme se tedy podívat, jak může vzniknout fungující společnost.

1. fáze
Nestává se to často, ale i bakalářská práce může dát vznik samostatné hře. Jednou z nich byl základ RPG v 3D od již zmíněného Michala Červenky. Vývoj prošel několika bakalářkami, do projektu se pustilo i mnoho dalších studentů a zkušených pracovníků z katedry počítačové grafiky. Samotný název hry je Projekt Genesis a je jenom potěšující, že na hře se stále pracuje (nyní už pod vedením Dreadlocks) a celý název je Projekt Genesis: Twinwill. Z projektu se stala srdcová záležitost a tím se dostáváme do ….

…. 2. fáze
I když byl projekt dokončen a mnoho lidí si určitě odneslo cenné zkušenosti, samotná hra trpěla určitými nedostatky. Nově vzniklý tým (první krůčky k založení studia Dreadlocks) naverboval další lidi a roku 2010 se vrátili do preprodukční fáze. A tak je tomu až dodnes, na projektu Genesis se sice stále pracuje, ale přednost dostala jiná vize.

3. fáze
Dohromady sedm členů založilo firmu, která se honosí dlouhými dredy (členové však vypadají zcela normálně a dokonce v určitých mezích kultivovaně) a začali prozkoumávat svět mobilů a jejich her. Nadšení a tvůrčí schopnost nejspíše nepohasli, jelikož pracovníci pracují zcela zdarma a čas je věnován z jejich osobního volna. Budoucnost jednoznačně patří získání kapitálů z tvorby malých her a pouštění se do větších projektů.

Ať už se bavím nebo čtu o jakékoliv cestě herních vývojářů a firem, vždy mě dokáže něco překvapit. Tím je i samotný vznik a práce této menší skupinky lidí. Ale ještě jsme se vlastně nepodívali na zoubek jejich, již vytvořené, mobilní hře Rune Legend.


Rune Legend, aneb kameny a zima
Severské legendy nejsou příliš často ztvárňovány, takže už na předváděčce zaujala svým mytologickým nádechem. Samotná náplň už nepatří mezi unikátní překvapení, ale stále se jedná o zábavu pro široké publikum. Základ je na bázi takových kamenných origami. Vždy máte daný tvar, kterého se správným posunováním a rotací kamenů snažíte docílit. Tímto způsobem sledujete boha Odina na cestě za moudrostí, která se právě skrývá v různých runách.
Jak říkám, nejedná se o zcela originální záležitost, ale osobně jsem si už hru vyzkoušel a obsahuje vše, co má zábava obsahovat. Od relaxace, přes akčnější „rychloskládání“ až po multiplayer. Ale je tu jedna věc, která také zaručila hře první místo v soutěži AppParade. Ten nebo ti, kdo pracovali na vizuální stránce věci, musí mít za sebou mnoho a mnoho hodin tvrdé dřiny. Ztvárnění mytologie je zde naprosto fantastické a vše náramně doplňuje i audio stránka (mám dokonce pocit, že hudebníka získali právě díky Genesis projektu).
Rune Legend je zatím pouze pro Windows Phone, ale pracuje se na verzi pro PC, Xbox 360 a iOS platformy.



Twinwill
Budoucnost patří této hře. Podle popisku se bude jednat o epické fantasy RPG odehrávající se na hranici dvou světu. Trvající konflikt sice vybledl, ale vše se má vrátit. Hlavní protagonista bude Jonathan, který je doslova vhozen do vody magie a fantazie. Nic víc bohužel o hře nevím, ale jakmile budu mít možnost, tak se během rozhovoru pozeptám.
Změna z logického prostředí do RPG může být příjemná změna, nebo klidně cesta do pekel. Já ale sázím na ten kladnější výsledek, přeci jenom na hře někteří dělali jako študáci.

No a to je vše přátelé, více se mi nepovedlo vyšťárat, ale jakmile se s předními členy znovu setkám a tentokrát oficiálně s nálepkou „já se ptám a vy odpovídáte“, dozvíte se zase mnoho nového a zajímavého.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 01.04.2012


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Twister | 02.04.12 v 16:42

To Err: Těžko říci, oficiální stránky http://www.dreadlocks.cz/index.html zatím nic moc neříkají, ale snad brzo.

Err | 02.04.12 v 15:19

Kdy bude více informací o tom rpg?


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce