článek

Plunder Pirates - Klon Clash of Clans, který vás mile překvapí (90 %)

Plunder Pirates - Klon Clash of Clans, který vás mile překvapí (90 %)

U škuneru, vyzkoušejte parádní pirátskou strategii, ve které budete muset vybudovat vlastní ostrov a současně zamezit ostatním ve vyplenění vašeho ostrova. Hra, která se v principu opírá o stále velmi populární Clash of Clans.
Úvodní fáze hry
Hra ve své hrubé podstatě kopíruje již zaběhnuté tituly ve stylu Clash of Clans. To znamená, že začínáte s prázdnou lokalitou, kterou postupně zaplňujete budovami nejrůznějšího charakteru a rozličné funkce.
S pomocí stavitelů musíte vybudovat plně funkční ostrov, ze kterého nejenom získáváte suroviny na další rozvoj, ale také je schopen obrany proti ostatním hráčům. Zlato a lahve (s rumem?) jsou základními hnacími motory pro vybudování infrastruktury, takže se v první fázi musíte zaměřit na ně. S tím souvisí rovněž zvětšování úložných prostor, protože jinak se dál nedostanete.

Budovatelská část
Mnohé už bylo naznačeno. K dispozici máte velký počet budov s rozmanitou funkcí. Některé odemknete dříve, jiné později vzhledem k dosažené úrovni nebo k nutnosti našetřit potřebný materiál. Rozvoj je omezen také počtem stavitelů a musíte si rozmyslet, do čeho se pustit. Časové intervaly se totiž velmi různí podle dané úrovně budovy. Kromě vlastního plácku vás čeká také objevovatelská část, ale o tom později.

Bojová část
Po vzoru Clash of Clans a vlastně i dalších „okopírovaných“ Clashů lze útočit na ostatní hráče v rámci on-line módu nebo bojovat v rámci kampaně. Vyprodukované jednotky posíláte do boje skrze dotykový displej a každý typ má své silné a slabé stránky. Oproti jiným titulům se na odemknutí dalších jednotek poměrně nadřete (resp. načekáte), a tak se netěšte na nějaké impozantní bitvy v plném počtu.
Jednotky můžete posílat strategicky z různých stran nebo naopak totálně frontálním útokem. Použité jednotky se nevracejí, což je škoda, a tak po každé bitvě zpravidla musíte doplnit stavy.

Originální prvky oproti konkurenci
Hráč si do této chvíle asi myslí, že Plunder Pirates nenabízejí nic nového. Ano, princip se de facto neliší, ale naštěstí nám vývojáři z Rovio (Angry Birds, Tiny Thief...) přinášejí také několik novinek, aby udrželi naši pozornost. V první řadě jsou zde questy, které v rámci časových intervalů plníte a získáváte bonusové odměny. Nic náročného, stačí jen vyslat postavičku a čekat na splnění.
Dalším aspektem je brouzdání po moři. Pokud se vydáte na plavbu po tajemné mapě, můžete objevit velmi zajímavé výzvy v podobě pirátských lodí nebo mořských příšer. Tyto mise však už vyžadují vojáky a další dávku čekání.

Celkové hodnocení
Hra se v mnohém podobá svým „clashovým“ klonům, ale bere si z nich jen to nejlepší. Navíc sama přináší několik osvěžujících novinek, takže pokud jste fanoušci budovatelsko-bojových strategií, neměli byste Plunder Pirates na svých mobilních zařízeních vynechat. Stahujte na Google Play Plunder Pirates.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 01.06.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Drticka

Drticka | 25.05.18 v 08:21

chtělá jsem být pirátem

lubkoo

lubkoo | 11.07.16 v 07:43

zaujimava hra ale moc ma nebavi

assaly

assaly | 04.07.16 v 08:19

dobrá

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 21.12.15 v 14:21

celkom dobra hra

elf

elf | 03.10.15 v 19:27

jedna z nejlepších pirátských

Laugher

Laugher | 02.09.15 v 02:43

Bojová část

Arwiel

Arwiel | 01.06.15 v 15:24

grafika ne úplně vyhovující, ale jinak mě to zaujalo.