článek

Nálož Android her speciál - Order & Chaos 92 %

Nálož Android her speciál - Order & Chaos 92 %

Dlouhé čekání je u konce. Mobilní MMORPG Order & Chaos Online je nyní k dispozici zcela zdarma. Užít si propracované on-line RPG tak může každý… pokud tedy máte dostatečně výkonné zařízení. Na nic nečekejte, vrhněte se do fantasy světa, plňte hrdinské úkoly a hrajte s ostatními hrdiny.
Tvorba postavy a přihlášení
K fantasy MMORPG hrám to zkrátka patří, abyste nějakou dobu strávili tvorbou postavy, vybrali si nějakou tu třídu a specializaci hrdiny. Na výběr máte z 5 ras (klasika, jako ork, člověk, elf, samozřejmě nechybí) a také typu bojovníka (opět klasika – válečník, lučištník, čaroděj…). Nechybí ani kosmetické změny barvy pleti a účesu.
Poté, co si vytvoříte třeba nemrtvého zombíka se super hárem (jako já ), vyberete server a přihlásíte se do hry. K dispozici je oficiální účet od Gameloftu, ale použít lze i Googlu účet nebo Facebook.

Vítejte ve světě Haradon
A je to tady. Vaše dobrodružství začíná. Z pohledu třetí osoby začíná vaše putování po světě Haradon a dělání hrdinských skutků. V rámci questů se před vámi postupně odehrává i jakýsi příběh, který můžete, ale nemusíte sledovat. Pro lepší uchopení celého světa je samozřejmě lepší informace alespoň vnímat, ale je pochopitelné, že se většina hrdinů těší na rozsekaní haldy nepřátel mečem a kouzly.
Vězte, že po této stránce budete mít práce víc než dost. Hlavní herní náplň tkví v plnění zadaných questů, které zpravidla obsahují onu klasickou náplň – dojdi na dané místo a tam nasbírej potřebné suroviny, nebo vymlať dostatek nepřátel. Inu, proč ne? K tomuto žánru to zkrátka patří.

Soubojový systém a pohyb po světě Haradon
V podstatě každá lokace nabízí jiný druh nepřátel a tím pádem také jiné suroviny a loot, který z nich získáte. Systém bojů se velmi dobře uzpůsoben dotykovému ovládání. Pomocí prstů ovládáte natočení kamery, označujete nepřátele k útoku, který poté probíhá automaticky. Vy tak máte prostor pro „tropení“ kouzel a používání speciálních itemů z inventáře, které zlepšují nějakou tu vaši vlastnost. Ve hře dostáváte v časových intervalech truhličky s léčením, ale navíc si můžete nést další elixíry s sebou.
Aby to nebylo tak snadné, mnohdy vás nepřátelé atakují sami od sebe, takže při probíhání nebezpečnou oblastí si buďte jisti, že to nebude procházka kopcovitým terénem, ale dojde i na četné boje.
Pohyb je dán pomocí virtuálního analogového joysticku, ale protože je posuvný, nebudete mít s pohybem žádný problém. Navíc lze díky multitouch funkci celou obrazovku přiblížit nebo oddálit. Kamera jako taková sice občas pozlobí (budete stát a bojovat UVNITŘ nepřítele), ale poodběhnutím se všechno spraví. Kromě běhu budete jezdit na mountech (od levelu 20) nebo plavat (součást questů).
Pohyb vám usnadňuje i mapka, která vyznačuje lokace, kam musíte dojít, a splněné questy. Kromě toho lze zadat šipku, která vás dovede k cíli. Na druhou stranu některé úkoly nepodporují „hledací šipku“ a budete muset hledat, zkoušet a čekat.

Vaše výbava, kouzla a to všechno kolem
Správný hrdina potřebuje i správnou výzbroj. V městečku máte k dispozici nejrůznější obchodníky, u kterých nakupujete zbroj, zbraně, elixíry a kouzelné knihy na učení kouzel. Každé třídě odpovídají jen některé objekty, takže určité omezení existuje. Dále je to také cena jednotlivých objektů. Měnový systém je rozdělen trochu nepřehledně na měděné, stříbrné a zlaté mince a prodejem předmětů nebo sbíráním odměn dochází ke slučování – při zisku dostatečného počtu měděných mincí se automaticky převedou na vyšší a pak na zlato.
Nedílnou součástí jsou také kouzla. Postupným zvyšováním levelu získáváte talent body, které můžete rozdělovat, odemykáte nová kouzla a samozřejmě je také vylepšujete. Kouzla a speciální pohyby pak „připínáte“ přímo na hrací plochu a při souboji to tam hnedka můžete všechno „nabušit“.

Komunita hráčů a komunikace ve hře
Kromě PvP arén (2v2 a 4v4), guilt a lig, do kterých jsou hráči rozděleni, zde nechybí ani klasický chat, možnost přidávat ostatní hráče do přátel, putovat spolu a společně si pomáhat při kosení nepřátel. Samozřejmostí jsou také duely nebo výměnné obchody. Komunikace probíhá jak pomocí písemného chatu, tak lze také využít i hlasový chat, který je vám zprostředkován skrze reproduktory.

Technické zpracování a požadavky na mobilní přístroj
U hry, která byla dříve placená, se očekává kvalitní zpracování a bohatá náplň. Bohatá náplň tu rozhodně je. Přestože se žádná revoluční novinka nekoná, všechny questy, speciální eventy, guildy a PvP arény (musíte odemknout hraním, nejedná se o duely mezi dvěma hráči) vám vystačí na dlouhé hodiny zábavy.
Technická stránka však trochu pokulhává. Zabugování mé postavy ve vodě a špatný „pink“ přisuzuju předešlé údržbě serverů, neboť poté už se mi nic podobného nestalo. Přesto by se daly některé věci vylepšit. Jde především o respawn. Relativně často se stane, že čekáte na znovuobjevení nepřítele nebo daného objektu. Stává se také, že když se přihrne více hráčů najednou, čekáte i několik minut, než si budete vůbec moci zabojovat a získat jeden z deseti potřebných skalpů.
Samozřejmostí je výborná grafika a celková hratelnost, hra je plynulá a při pohybu se neseká. To ale vyžaduje i jakýs takýs přístroj. Minimální deklarované požadavky jsou 1 GHz CPU, 500 MB RAM a 1.7 GB volného místa v úložišti, což není právě málo. Odměnou vám však bude propracované a parádní on-line RPG.
Hra Order & Chaos je ke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 18.08.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

pepah14

pepah14 | 16.09.15 v 18:51

boží

Laugher

Laugher | 05.09.15 v 00:55

A je to tady

happy157

happy157 | 08.04.15 v 20:06

dost dobréééé

phanka

phanka | 07.04.15 v 20:24

může to být dobré

elf

elf | 04.02.15 v 19:46

bombastic

Verun94

Verun94 | 22.09.14 v 21:32

To teda :-)

Petosko

Petosko | 09.09.14 v 21:18

To vypadá zajímavě :)


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce