článek

Nálož Android her 6 - střípky z Google Play

Nálož Android her 6 - střípky z Google Play

V dnešní náloži her pro Android se podíváme především do světa fantasy RPG a strategií, nezapomeneme ani na výživu a procvičování vašeho mozku. Nuže, připravte si meče a nafintěného hrdinu a jdeme na to. Battlestone
Battlestone je parádní akční RPG od herního giganta Zynga. Klasická RPG náplň likvidace hald monster a vylepšování vašeho hrdiny doplňuje spousta dalších prvků, které prodlužují hratelnost na dlouhé hodiny. Tak například při plnění questů nemusíte hrát jen za jednoho hrdinu, ale můžete je střídat hned podle situace, ve které se nacházíte. Boj zblízka nebo zdálky má zkrátka své výhody a váš charakter vám v tom pomůže svými speciálními vlastnostmi a útoky. Každý z nich se navíc během toho vylepšuje. Nechybí aplikace kousků brnění a porovnávání s ostatními hráči.
Během boje získáváte různé kameny, díky kterým se můžete dostat k dalším postavám. Pěknou možností je fúze hrdinů do jednoho, čímž se opět stává silnějším.
Herní svět není nějaká nepřehledná a rozlehlá krajina, po které musíte putovat, ale je pěkně rozdělen na jednotlivé lokace s přehledně řazenými questy a finálními bossy. Někomu aspekt putování může chybět, nám osobně to nevadí, spíše naopak tuto myšlenku chválíme. Samozřejmostí je 3D grafika a různé druhy tuhých nepřátel se specifickými bojovými vlastnostmi.
Pokud jde o ovládání, je zvolen „dotykový způsob“, nikoli žádná virtuální tlačítka. Trochu negativním aspektem je energie, která se spotřebovává s každým započatým questem, na druhou stranu to není nejhorší a doplňování se děje poměrně rychle. Pecka, 91 %. Pro hraní je třeba připojení k internetu.

Dragon Realms
Z této hry máme poněkud rozpačité pocity. Základní koncept nezní špatně. Kromě toho, že plníte questy, cestujete po různých oblastech, kde vybíjíte kvanta nejrůznějších potvor, si také budujete vlastní království. Přehledné menu s questy, díky kterému okamžitě naběhnete do potřebné lokace a které vám nepřátele označí, zajišťuje slušné tempo. Ale to zpracování! Na solidním dvoujádrovém procesoru a giga RAMce bych přece jen čekal něco lepšího graficky, ale také HERNĚ! Váš hrdina se při útoku ukáže na jeden úder a zmizí, takže boje probíhají tak, že opakovaně „tapáte“, dokud není hotovo. Také se vám při této akci spotřebovává energie. Herní model akcí tak nic moc.
Nechybí samozřejmě možnost přerozdělovat talent body na různé vlastnosti. Co je však na této hře zajímavé, je systém upgradu. Z každé bitvy (tedy jednoho „kliku“ na displej) obdržíte odměnu, ale hlavně dalšího hrdinu. Následně je v menu můžete spojit a výsledná postava je silnější. Fajn myšlenka, ale opět nedotažená poměrně nepřehlednou tabulkou a zdlouhavým „mixováním“. Pár silných míst, ale celkově průměr dělá 78 %.

Kingdoms of Zenia: Dragon Wars
Notně povedenější kombinace budovatelské strategie a bojů přináší Kingdoms of Zenia. Strategie, ve které budujete vaši armádu a vedete ji do bojů jak proti AI armádám, tak ostatním hráčům. Pro vznik opravdu silného vojska ale potřebujete suroviny v hojném množství. Takže stavíte mlýny na obilí, sklady, obranu, zajišťujete produkci dřeva a to všechno upgradujete včetně vaší centrální budovy. K dispozici je slušný počet vojenských budov na tvorbu rozmanitých vojáků.
Když už se vrhnete do boje, záleží jednak na počtech, jednak na namíchání jednotek. Do toho navíc můžete útočit všelijakými kouzly pro získání převahy a následného vítězství. V rozvoji vám pomáhají questové úkoly, z hlediska ovládání se může občas stát, že omylem sáhnete trochu vedle. Přesto velmi povedený titul ve svém žánru, připomínající Travian, 88 %.


Mozkovna
Mozkovna je hra z českých luhů a hájů, která prověří váš mozek formou vědomostního kvízu. V každé hře před sebou máte několik otázek z různých oblastí, na které buď znáte odpověď, nebo nikoli. K ruce vám je jedna nápověda, ale musíte zvládnout jednu z postřehových miniher, jako je například hledání dvojice nebo chytání mozků do kádinky. Tato hra je opravdu velmi zdařilá a podrobnou recenzi přineseme brzy… no brzy, jakmile budeme znát nějaké správné odpovědi a někam se dostaneme... Samozřejmě kompletně v češtině s možností propojení přes Facebook nebo e-mail. K dispozici jsou i pořádné balíky otázek, které si lze zakoupit nebo na ně vydělat hraním. 90 %.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 15.01.2014


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 1 =

elf

elf | 02.03.15 v 17:05

mozkovna je nápor na mozek, bezva


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce