článek

Nálož Android her 4 - mix sportovních her

Nálož Android her 4 - mix sportovních her

Sportu zdar a na Androidech zvláště! V dnešním přehledu se podíváme na zajímavé sportovní kousky, které jsou na Google Play obchodě k dispozici. K mání budou fotbal a hokej, ale nezapomeneme ani na tenis a další už ne tak profláknuté sporty. Fotbal patří mezi nejoblíbenější sporty vůbec, a tak není divu, že ho můžete na svém Androidovi pařit de facto neustále. My jsme si vybrali následující kousky:

1) Perfect Kick
Toto je opravdu perfektní hra pro ty, kteří mají rádi napětí pokutových kopů. V on-line multiplayeru si můžete zahrát proti živým lidem, ale nechybí ani single. Vaše atributy vylepšujete nákupem oblečků a výbavy, na což si ovšem musíte vydělat výhrami. Současně nesmíte prohrávat, protože na každý match sázíte herní mince.
Fajn je možnost pomocí různých gest dělat různé typy kopů, stejně tak také střely chytat.

2) Big Win Soccer 2013
Série her „Big Win něco…“ si získala velkou oblibu. Jste v roli jakéhosi manažera týmu, určujete taktiku a nakupujete balíčky karet s novými hráči i power-upy pro hladší průběh utkání. Kromě fotbalu si můžete najít hokej, basketball, baseball nebo americký fotbal.

3) Be a Legend: Football
Do jisté míry originální počin. Stáváte se řadovým fotbalistou, který musí za svůj tým hrát co nejlépe. Kromě vylepšování charakteru, plnění misí (klasická klikačka) je poutavý hlavně průběh zápasů. V danou chvíli se musíte rozhodnout, co uděláte. Procházíte sezónami a vítězstvím ligy získáváte speciální mince, za které se pak můžete podívat i do nějakého velkoklubu, například Atletika Madrid.

4) Real Football 2013
V našem přehledu bychom neměli zapomenout na jednoho z významných vývojářů her obecně – Gameloft. Ten přišel s řadou her, například Real Football 2013 či dřívější RF 2012. Graficky se jedná o parádní tituly, jistou manažerskou činnost (taktika, soupisky, nákup hráčů) doplňovala hlavní náplň hraní zápasů. Ovládání a AI měli mezery, ale zábava to byla. Dokonce ani mikroplatby nás dlouhou dobu neodradily a trpělivě jsme čekali na každý zápas a léčení hráčů.

5) FIFA 14
Možná si ještě pamatujete na předchozí titul FIFA 12, která sice měla promakanou oficiální licenci, ale mezi hráči de facto propadla. Navíc byla placená a o nekompatibilitě i s některými lepšími přístroji ani nemluvě. Po vynechání jednoho ročníku EA představilo s pompézností sobě vlastní FIFA 14, která se honosí nálepkou „zdarma“. I od prošlých vdolků bych ale čekal víc, než nabídla EA a FIFA. Zdarma si užijete leda pěknou grafiku a zápasy na zkoušku. Další módy jsou placené a ona kompatibilita pořád zadrhává. Pro mě osobně největší zklamání.


Hokej

1) Ice Rage Free
Relaxačně laděný hokej, ve kterém ovládáte sice jen jednoho hráče v poli (gólman automaticky), ale na zábavě to neubírá. Potřeštěné postavy, ale i náplň, při které střílíte góly a hlavně rubete hokejkou do soupeře.

2) Hockey Fight Lite
A u bitek ještě zůstaneme. Zde se stáváte čistokrevným bitkařem, který snad hokejku nikdy nedržel v poloze na ledě. S každým kolem přichází drsnější soupeř a vy se musíte snažit o skolení hákem dříve, než on pošle do kaluže krve vás.

3) Hockey Nations: Shoot-out
Hezky vypadající gamesa, ve které si pocvičíte samostatné nájezdy. Ve free verzi jste sice omezeni, ale na zábavě to neubírá. Slušné ovládání a grafika. Na některých přístrojích však mohou „vypadnout“ barvy.

4) Big Win Hockey 2014
Už jsme se zmínili u fotbalu a hokejová variace je stejná, kromě toho, že se tedy jedná o jiný sport. Systém je stejný a je to také stejně návyková a zábavná hra.


Tenis
Také bílý sport má na Google Play své povedené zástupce. Zde jsou někteří z nich.

1) Virtua Tennis
Přestože plná verze je ještě nadupanější, ani ta zdarma není vůbec k zahození. Tento tenis patří dlouhodobě k tomu nejlepšímu, co si můžete stáhnout zdarma. SEGA zkrátka není žádný vývojářský nýmand.

2) Stick Tennis
Arkádový, ale rozhodně zábavný tenis. Celkem sedm turnajů a různé typy úderů tvoří z titulu pěknou návykovku. Vaše tenisové umění můžete dále pilovat díky cvičné hře a indikátoru načasovaných úderů.

3) Flick Tennis: College Wars
Zahrajte si životní příběh nadějného tenisty. Probijte si cestu k úspěchu přes akademii a nakonec se doberete úspěchu. Pravda, ovládání vyžaduje trochu cviku, ale komiksový příběh je fajn a vtáhne vás do děje.


Ostatní
V záplavě sportovních her se často objevují „prkenné“ sporty. Nás asi nejvíc zaujal:

1) Mike V: Skateboarding
Ovládáte profíka Mikea Vallelyho a po vzoru her s Tony Hawkem jezdíte po skateparku a snažíte se plnit úkoly během časového limitu. Ovládání chce však pěknou dávku cviku a trpělivosti.

2) Boardtastic Skateboarding
Je super kousek pro fanoušky skateboardingu. Za různé eventy získáváte peníze na upgrade, čímž si vylepšujete postavu a jste schopni nahrát více bodů ve stále obtížnějších jízdách. Samotná jízda se děje automaticky, triky předvádíte pomocí akční klávesy, takže je třeba přesný odhad a načasování.

3) Playman Winter Games
Tento maník obrážel už naše mobilní telefony s Javou a nedá si pokoj ani na Androidech. Proveďte Playmana přes několik disciplín a získejte všechny medaile. Je pravda, že některé ze sportů jsou na jedno brdo, ale to zase tolik nevadí a za tu nostalgii to stojí.

4) Let’s Golf! 3
A na závěr jedna gamesa také z golfového prostředí. Pěkná grafika a také pěkný golf. Není to jen šmidlání míčku do jamky, je třeba také určit správnou hůl a poradit si s větrem. Nechybí složka nákupů, nutností je však neustálé připojení k wi-fi.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 26.11.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Drticka

Drticka | 08.06.18 v 17:58

sport je super

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 09.01.17 v 17:16

to muze bavit

Laugher

Laugher | 02.04.16 v 03:26

Toto je opravdu perfektní hra pro ty, kteří mají rádi napětí pokutových kopů

elf

elf | 08.03.15 v 10:06

ty hry jsou si dost podobné, ale něco se dá vybrat


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce