článek

Nálož Android her 3 - Zombie speciál

Nálož Android her 3 - Zombie speciál

Zombíci patří (nejenom) v herním světě mezi nejoblíbenější tematiku vývojářů. Patříte-li také vy mezi fanoušky kymácivých, virózou nakažených maníků, podívejte se na přehled Android her, které jsme pro vás vybrali. 1. Contract Killer: Zombies
Hra od vývojářů z Glu Mobile je postavena na těch nejzákladnějších principech akčních her. Ovládáte týpka z pohledu třetí osoby, aby palba byla pěkně z očí do očí. Jak už to tak bývá, jste jedním z hrstky přeživších a plněním herních misí se snažíte ještě nějakou tu chvilku zůstat na živu a s mozkem tam, kde má být. I když stojíte na jednom místě a pálíte to do rozlézajících se nepřátel, je to atmosférou prodchnutá záležitost, navíc v povedené grafice. Nechybí přirozeně nákup zbraní.
A koho nebaví stát na místě, může zkusit pokračování v podobě CKZ ORIGINS. Zde už máte volné pole působnosti a také změnu pohledu (z FPS do TPS). Určitý podíl na snížení hratelnosti mají mikrotransakce.


2. Green Force: Zombies
Z podobného soudku je i druhá hra. Biologie zase jednou odvedla svou práci a město zmutovalo v haldu zombíků, kteří se množí ze všech koutů a jdou výhradně po vašem masíčku. Z pohledu první osoby se tak snažíte nejen bránit, ale také chodíte volně po městě a plníte zadané úkoly, jako je třeba ochránit profesorovu laboratoř, rozmístit ampule s protijedem apod. Graficky je hra na velmi dobré úrovni, ačkoli tetury nejsou dokonalé. Zombíci například procházejí objekty, zatímco vy tuto „nadpřirozenou“ schopnost nemáte. Lehce frustrující je i to, že nikdy nemáte chvilku klidu a pořád po vás jdou.


3. Zombie Tsunami
Abychom se také dostali do jiného žánru, vytáhli jsme si hru Zombie Tsunami. V této veselé gamesce opravdu ovládáte vlnu zombíků, a to ve stylu „endless běhačky“. Začínáte s jedním, ale postupně, jak skáčete a překonáváte překážky, nabíráte nové členy a vaše horda se rozrůstá. Díky tomu jste pak schopni převálcovat i autobus, letadlo nebo tank. Samozřejmostí je sběr mincí na nákup nejrůznějších specialitek.


4. Crazy Bill: Zombie Stars Hotel
A zase zpátky do zbraně, i když ani tentokrát nebude chybět humor. Přicházíte do hotelu s jediným úkolem – vyhladit zombíky v každém patře. A tak při průchodu musíte střílet, skákat a dávat pozor na nejrůznější pasti a překážky. Chůze je automatická, takže to chce přesný odhad a načasování. Kromě retro stylu vás pobaví rovněž známé odkazy na postavičky či filmy, které snadno v zombies poznáte.


5. Zombie Café
Zombíci nemusí jen vycucávat mozky a strašit, jsou to také dobré pracovní síly, jak ukazuje hra Zombie Café. Zaměstnanci vašeho podniku jsou právě zombíci a vy se s jejich pomocí musíte starat o zákazníky, za což získáváte peníze na rozvoj zázemí a zkrášlování vašeho podniku. Her na tomto principu je spousta, ale vsadím se, že žádná nemá tak pracovité zombíky.


6. Zombiewood – Zombies in L.A.
Opět se zbraní v ruce, ale stále s nadhledem. Hrdina této hry rozjíždí svou hereckou kariéru akčního hrdiny a cesta k Oskarům vede přes spoustu scén, které jsou vyplněné masakrováním zombíků. Různé mise, zbraně a jejich upgrade vám dají zábavu na dlouhé hodiny. Pohodové ovládání, parádní hratelnost!


7. Dead Trigger
O této hře se mezi hráči napsalo už hodně a v našem přehledu nemůže chybět už jenom proto, že je to titul z našich luhů a hájů, navíc velmi povedený. Zombie apokalypsa je v plném proudu a vy máte to štěstí, že žijete. Smůlu v tom, že podle posledního sčítání připadá na jednoho přeživšího několik stovek nepřátel. Inu, je potřeba se začít oháněk pěknou řádkou zbraní.
Před pár dny vyšlo pokračování této gamesy a nutno říct, že je ještě na vyšší úrovni. Nabízí spoustu novinek, váš úkryt, lokace po celém světě, upgrade a velmi pohodlné ovládání. Je to už náš vrchol?


8. Dead Effect
Přestože Dead Trigger se nyní těší velkému zájmu a jedná se o špičkový titul, osobně je pro nás nekorunovaným vítězem Dead Effect. Stejně jako DT 2 má také slušně propracovaný děj a atmosféru. Probouzíte se z hibernace a zjišťujete, že vesmírná loď byla zasažena mutujícím virem. A jak celá posádka dopadla, zjistíte při prvním pohledu na chodbu. Ve hře můžete kromě škály zbraní využívat také zpomalování času (Bullet Time) a sem tam se i trochu polekáte. Přestože má hra lehce nevyváženou obtížnost, je to náš osobní vítěz. Zatímco jinde se na vás řítí hordy, tady se jich ukazuje jen pár, zato ale dobře rozmístěných a pěkně nebezpečných, takže pozor na každého z nich. Také zde jako v jediné hře je možno otočit se okamžitě na druhou stranu a (strategicky samozřejmě) pelášit pryč. Spousta krve je samozřejmostí.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 31.10.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 5 =

Drticka

Drticka | 08.06.18 v 18:00

děsivý nehci

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 15.01.17 v 12:15

tak to je bomba

elf

elf | 13.03.15 v 16:10

něco se z toho dá vybrat


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce