článek

MyPlayCity – perla na free scéně

MyPlayCity – perla na free scéně

Za ta léta, která trávím poklidně v redakci Freegame.cz, mi mnohokrát přišly do cesty hříčky, jejichž grafika a úroveň o mnoho přesahovaly typické free hry. Byly to hry, u nichž se každému hráči, jenž dychtí po dobrodružství a bezchybném ději, tají dech. A tak jsem se seznámila se společností MyPlayCity a objevila, co je to milovat svou práci více než peníze.

Abych tuto společnost představila trochu blíže, začneme jejím vznikem, jenž se datuje roku 2001, tedy poměrně mladá společnost, ovšem z hlediska počítačových her dost stará na to, aby si vybudovala renomé. A v tomto ohledu rozhodně nezahálela.








Pokud patříte k našim pravidelným čtenářům a hráčům, jistě vám neušlo, aspoň některým, že nejlepší hříčky nesou název výrobce – MyPlayCity. Tato společnost se totiž pyšní snad těmi největšími nadšenci, jež vytvářejí hry s perfektní grafikou, výborně ozvučené a s parádním dějem. Pravidelně jsou na vrcholu stahovanosti a jejich popularita je na našem serveru obrovská. A světe div se, nejde o shareware nebo dokonce o komerční vydání, ale o naprostý freeware.








Musíte se přirozeně ptát, co vede takové umělce, jež neváhají odhalit svůj talent zcela zadarmo, aby pracovali zrovna zde? Zde, kde hráči neplatí za jejich umění. Odpovědí by bylo jistě mnoho, netroufám si je sama odhadovat, ovšem pravdou zůstává, že jako hráč je nelze neobdivovat.








Tituly, které mají na svědomí, mluví za vše. Z těch, které jsme zde vydali, to jsou například Subsea relic, Season Match, Great Secrets – Da Vinci, Atlantis Quest, Magic Farm, Dragon a spoustu jiných. Tyhle hříčky obsahují mnoho herních žánrů, najdeme zde například adventury, z nichž jedna z nejzdařilejších je určitě Mystery Of Unicorn Castle, arkády, kam lze s jistotou zařadit Subsea relic a mnoho her logických,
MyPlayCity se v poslední době zaměřila především na hry logické, arkád značně ubylo, ovšem nelze říci, že by tyhle hříčky nepřinášely nic nového a netajil se vám u nich dech. Grafici pracují se světlem a stíny, umí vytvořit atmosféru podmořského světa stejně dobře jako například svět vysoko ve hvězdách. Nikdy nezapomenou přidat hudbu a má – li být hra strašidelná, udělají ji přesně takovou, jaká si přejete, aby byla.








Co tomuto serveru ovšem nesmírně ubližuje? Plagiátorství. Za poslední týdny přibyly servery, jež hry prokazatelně vydané na MyPlayCity.com vydávají za své. Dokonce se nestydí si na úvodní obrazovku přidat svůj název a upoutávku na svůj server. Mnohdy se hra objeví zcela pod jiným názvem, ale jakmile ji spustíte, je vám ihned jasné, že se někdo chlubí cizím peřím.








Nicméně sbírka her na serveru se nepřestává rozrůstat. Autoři zašli dokonce tak daleko, že vyrábějí i upoutávky na své nové tituly. A jak uvadějí, vznikl server hlavně proto, aby poskytoval co nejvíce zábavy. Jeho hry běží na Windows 95/98/NT/2000/ME/XP. Linux a Macintosh byly bohužel vynechány. O MS – DOS se raději ani nevyjadřuji. Pro mnohé hráče a zejména pro zastánce jednoho nebo druhého operačního systému je to poměrně ošklivá ztráta, žel tvůrci zkrátka preferují Windows, snad právě proto, že je mezi běžnými uživateli nejvíce prosazován a možná i rozšířen.








Kromě her, jež si můžete stáhnout a nainstalovat, se na serveru vyskytují i hry flashové, tedy takové, které se zobrazí v prohlížeči. Jsou neméně stylové a neméně graficky na úrovni jako hry ke stažení. Ovšem ne každý má rád flashovky a ne každý si rád zaplácává disk hrami. Proto je tu jedno i druhé. Mimoto zde najdete sto nejstahovanějších a nejpopulárnějších her. A je nutno říci, že mnohé jsou dosti staré, ale stále úspěšné a hráči stahované.








Hříčky MyPlayCity si herní servery předávají jako to nejlepší zboží a kdo uvidí hru dříve, nejlépe v den, kdy vyšla, ten má vyšší prestiž. Ovšem největší prestiž má stále výrobce. Nelze jinak než obdivovat jej za to, co pro nás, hráče, všichni z týmu dělají. Jsou schopni a hlavně ochotni nás bavit hodiny a hodiny svými výrobky zcela zdarma. A ačkoliv se říká, že nejlepší věci jsou zadarmo, kdo by tomu dneska ve světě, jímž vládnou peníze, věřil? Proto je MyPlayCity perla na free scéně, které si já osobně nesmírně vážím a kterou obdivuji. Přináším vám její výrobky tak často, jak je to jen možné a věřím, že se vám líbí stejně, jako každá z nich uchváti i mě.




Stránky společnosti můžete navštívit zde: MyPlayCity.com





Margueritte

autor
Lenka Skanderová / Margueritte

Publikováno: 07.11.2009


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 1 =

Margueritte | 11.11.09 v 23:18

Milí četnáři, nesmírně se omlouvám za tuto chybu. Věřte, že jsem článek psala podle nejlepšího svědomí a byla jsem hluboce přesvědčená o tom, že jde skutečně o výrobce. Přijměte mou nejhlubší omluvu a nezlobte se. Věřte, že mě to opravdu velmi mrzí.

Tommyx | 09.11.09 v 18:30

No tak já by jsem ještě přidal to,že spousta her vydávaných na serverech typu MyPlayCity,GameTop apod. se u nás prodává jako komerční software (prodává ho jeden z největších českých prodejců shareware,jmenovat nebudu..) ,ale je to počeštěné.No a ty herní servery na těchto hrách odvedou tak maximálně změnu názvu a úvodní obrazovku - a to ještě často neobjektivní,např. na WW3 Warlike Flyboys dají na titulní obrazovku americký letoun F-18 a ve hře je to jen samí MIG :o). Navíc hry stejné kategorie jsou postaveny na stejném enginu tudíž chválit lze snad jedině ty "ručně" kreslené obrázky,to ostatní je opakování jen toho samého a to si rozhodně nazaslouží označení "Perla"

hammie | 07.11.09 v 20:17

Nechci rejpat, ale když už se člověk pouští do takhle rozsáhlýho článku, měl by si nejdřív něco zjistit. MyPlayCity hry nevyrábí, jen je kupuje od jiných týmů a následně distribuuje jako freeware. Žije z hromady reklamy na webu, proto si mohou dovolit vydávat hry zdarma. A že je někdo kopíruje? Chyba lávky, to jen tvůrci svoje dítko prodaj víc společnostem, který maj podobnou politiku - např. GameTop, MyRealGames atp. ...


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce