článek

Mortal Skies 3 - vzdušné bitvy, které jsou parádní výzvou za 88 %

Mortal Skies 3 - vzdušné bitvy, které jsou parádní výzvou za 88 %

Pokračování vynikající vertikální střílečky Mortal Skies, která udělá radost všem pilotům old-schoolových games. Popasujte se s přesilou nepřátel a sestřelte je správně načasovanými manévry a přesnou střelbou.
Hra Mortal Skies 3 se ve své podstatě nikterak neodlišuje od předchozího titulu, takže pokud jste si tento titul oblíbili, máte se zase na co těšit. Pod doteky displeje ovládáte letadélko, které se snaží proletět skrze oblast bohatě osídlenou nepřáteli. Kromě letadel narazíte také na tanky, vzducholodě, pozemní základny a co by to bylo za střílečku, kdyby vás na konci úrovně nečekal nějaký ten tuhý boss. Nuže, vzhůru do oblak.

Ovládání
Ovládání je dokonale uzpůsobeno hernímu žánru. Pomocí prstu pohybujete s letadélkem po obloze a kličkujete mezi sprškou střel. Vaše střelba probíhá automaticky, takže ať už se snažíte mířit nebo uhýbat, vždy můžete uštědřit pár zásahů i jaksi mimoděk.
Celkový dojem trochu kazí nemožnost manévrovat a vypustit bombu či jiný power-up z vašeho arzenálu zbraní. Musíte zkrátka pustit letadlo a sólo stisknout danou ikonku. Je to trochu paradoxní, protože právě tyto speciální útoky se nejvíce vyplatí právě v té nejhutnější řežbě.

Arzenál zbraní a power-upy
Vaše letadélko toho umí nepoměrně více než skutečné stroje. Kromě základního kulometu máte v záloze bomby, napalm nebo zmrazení pohybu. Nechybí ani power-upy, které cestou sbíráte a které jsou aktivní ihned, jakmile je seberete. Nesmrtelnost, štít, rychlejší pohyb i rakety jsou velmi žádaným bonusem, protože hra svou obtížností rozhodně není prolétnutím růžovým sadem.

Herní styl
Naopak si myslím, že titul Mortal Skies 3 je cílen především na zkušené hráče, kteří vyznávají agresivní styl. Pro mince, které potřebujete na nákup lepších zbraní letadel, si zpravidla musíte jít přímo. Ano, v mnoha případech se lze relativně jednoduše vyhnout zásahu, ušetříte život, ale to je všechno a nic z toho nezískáte. Pokud se však vrhnete do boje proti přesile, získáte za každého zničeného protivníka minci, kterou navíc musíte včas sebrat, jinak zmizí.
Tento jednoduchý princip vám razantně nutí "jít do toho" a odměnu si zasloužit.
Celková obtížnost hry je však vysoká, a to hned od samého začátku. Ceny nových letadel navíc nejsou nejnižší, zkušenostní body se projeví spíše v případě, že se zaměříte jen na jeden aspekt a do toho sypete všechny bodíky. A když si pak koupíte novou zbraň, můžete začít od začátku. I v tomto směru je tak lepší být trpělivý, koupit si třeba jiné letadlo, zbraň a až poté využívat zkušenostní body.

Hra je ve svém žánru velmi povedeným titulem, který však není určen pro sváteční či začínající hráče, ale spíše hardcore pařany, kteří potřebují nějakou tu náročnější výzvu. Hra je ke stažení na GooglePlay.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 25.04.2016


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 5 =

Drticka

Drticka | 27.05.18 v 06:06

pro mě opět ne

joska102

joska102 | 27.09.16 v 14:05

to není špatný

miro1971

miro1971 | 05.07.16 v 13:31

tak tato hra je na paradu


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce