článek

Mortal Kombat X - legenda se vrací na Android (95 %)

Mortal Kombat X - legenda se vrací na Android (95 %)

Mortal Kombat, legendární bojovka plná násilí a krvavoučké brutality, se vrací. A to ve velkém stylu. Užijte si zápasy plné krve ve strhujícím tempu, skvělé grafice a se „starými známými“ charaktery.
Úvodem
Vzpomínáte si na doby, kdy jste ještě mastili „mortálek“ na stařičkém PC nebo konzoli? Hodiny zábavy při bušení do tlačítek, vymýšlení strategie na soupeře, hledání kouzel a samozřejmě zkoušení fatalit. Při vyslovení Mortal Kombat je na místě určitá nostalgie.
Je však třeba říct, že doba notně pokročila, série se vyvíjela a dala zapomenout i na nepovedený film s Christopherem Lambertem. Nejnovější počin se však v jistém smyslu snaží vrátit ke kořenům.

Mortal Kombat X – titul, který stojí za čekání
Humbuk kolem titulu konečně utichl a dostal se i k nám. Pokud jste byli mezi prvními, kteří si hru stáhli, mohli jste být notně rozčarováni. Hra se sekala, padala a ani zdaleka nenabízela takové možnosti, jako dnes (já jsem například po každém souboji musel „vyskočit“ na domácí obrazovku a znova se vrátit do hry, aby se mi načetlo další menu...). Hra výrazně zlepšila technickou stránku a nyní si dovolím říct, že všechno šlape na jedničku.

Herní principy
Hra představuje čistokrevnou bojovku, ve které postupujete napříč jednotlivými levely a snažíte se porazit stále silnější soupeře. Pomocí dotykového displeje provádíte údery a komba nebo se naopak bráníte útokům nepřítele.
Jednoduchý bojový systém, který vám ale dává také určité možnosti strategie.
V první řadě bojujete v týmu. K dispozici máte 3 charaktery, které můžete střídat a využívat jejich speciální vlastnosti a útoky. Kombinace postav je velice důležitá, protože asi těžko vás bude po celou dobu bavit koukat pořád na ty stejné „ksichty“.
Protože však po bitvě získává každá postava zkušenosti a zlepšuje se, musíte si v podstatě vybrat dvě postavy a zaměřit se na jejich level-up. Třetí postavu pak bleskově upgradujete po jejich boku.
Anebo s každým novým charakterem můžete začít hrát od začátku (což tolik zajímavé není, že).

Na jedné straně bojovka ve stylu Injustice nebo Batman Arkham Origins, na druhé řekněme karetní strategie.
Ve hře je vše reprezentováno kartami, které nakupujete, sbíráte a objevujete. Postavy, vylepšení útoků nebo výbava – to vše představují karty, které zpravidla nakupujete za peníze, respektive „spojenecké body“. Tento mix funguje parádně.

Postavy
Osobně si myslím, že tuto herní sérii proslavily především charaktery. Musím podotknout, že zde jich na výběr opravdu velká spousta. Nechybí „klasikové“ jako Sub-Zero, Scorpion, Reptile, Ermac, Sonya, Kano, Cage, Jax pak i ti „noví“. K dispozici jsou i jejich různé verze, ale vzhledem k cenám si skvadru Sub-Zerů vytvoříte za strašně dlouhou dobu. Na druhou stranu při takovém množství postav se na další nedostalo vůbec. Fajnšmekři tak možná budou zklamáni. Postavy jsou rozděleny na bronzové, stříbrné a zlaté, což vyjadřuje jejich vzácnost a schopnosti.

Herní systém
Ve hře je dominantní především bojový mód, v němž putujete od věže ke věži a v rámci několika pater ji musíte absolvovat. Za to získáváte zkušenosti a peníze, postavy se vylepšují automaticky, pomoci jim můžete využitím karet. Na škodu je to, že pokud nějakou úroveň začnete a později zjistíte, že na to prostě nemáte, musíte zrušit celý postup, vrátit se do nižší úrovně na vylepšení statistik.
Z dalších módů jsou zde (zatím nedostupné) Raidenovy výzvy, ve kterých bude možné získat vzácné zlaté postavy. Nechybí časově omezené eventy ani speciální mise, za které získáváte unikátní měnu ve formě duší a lze za ně pořídit ty nejlepší bojovníky.
Každá z postav má svoji vlastní enegii, která se časem doplňuje. Tento aspekt vás v pozdější fázi hry zbrzdí, ale aby vám utekl čas, můžete vytvořit tým ze slabších karet a alespoň si ostatní karty vylepšit.

V soubojích je důležitý také aspekt přátelství. Kromě bušení do displeje a jakés takés strategie, musíte využívat také speciální útoky (jejich ukazatel naplňujete s každým zásahem do soupeře) nebo pomoc spojence. Tzv. Ally Attack lze využít jen při připojení k síti a získáte za něj další herní měnu. Přátelství je možná magické, ale také zde představuje způsob, jak vyhrávat těsné souboje.

Celkové zpracování a hodnocení
Grafická stránka je prostě a jednoduše fantastická. 3D modely vypadají skvěle a na své by si přišli i fandové latexových a kožených oblečků. Detailní grafika a bohatá herní náplň je vykoupena zhruba 1.6 GB paměti a poměrně dobrým strojem (alespoň 4jádro a 1 GB RAM), ale stojí to za to. Jako negativum je možno hodnotit poměrně stereotypní soubojový systém a spotřeba energie. Hra je však ve výsledku výborná, dokáže zaujmout na dlouhé hodiny a jistě si zaslouží vaši pozornost.

Hra je ke stažení na GooglePlay zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 25.05.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 3 =

lubkoo

lubkoo | 11.07.16 v 07:47

tato hra neni pre mna cize ma ani nezaujima

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 22.12.15 v 16:02

taketo ja nehravam

elf

elf | 04.10.15 v 23:01

to nehraju

Laugher

Laugher | 12.06.15 v 01:25

Všechny hry jsou bezva.

Laugher

Laugher | 11.06.15 v 01:09

Užijte si hru nové generace z legendární série bojových her.


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce