článek

Military Masters - strategické on-line bitvy (96 %)

Military Masters - strategické on-line bitvy (96 %)

Vynikající bitvy, ve kterých rozhoduje strategie, správný odhad, ale také štěstí. Užijte si boje v rámci multiplayeru, speciální eventy, nebo proti AI soupeřům rozděleným podle obtížnosti. Hra, která notně těží z titulu Super Battle Tactics.

Vyberte si...
Ocitáte se v bojové aréně, kde všichni soupeří proti všem na zemi, ve vzduchu i ve vodě. Na výběr máte ze 3 bojových tříd a je na vás, čemu dáte přednost a čemu se budete věnovat. Během hraní můžete před každým soubojem změnit vaše jednotky, ale na druhé straně je velmi finančně náročné věnovat se všem typům. Inu, já jsem si zvolil tanky a pustil se do hraní.

Soubojový systém
Duel probíhá kolovým systémem. Ovládáte 4 bojové jednotky a každá z nich útočí určitou hodnotou. Po odehrání tahu pokračuje soupeř a takto se to střídá, dokud jeden hráč nepřijde o všechny jednotky. Pořádná strategie se odehrává díky akčním bodům, které během tahu můžete využít.
Můžete se pokusit vytočit vyšší nebo speciální útok či aktivovat nějaký power-up. Právě využití těchto bodů rozhoduje duely. Můžete zaměřit jednu konkrétní jednotku, nebo naopak zasáhnout všechny, stáhnout útok a tak všelijak podobně.
Tyto speciální vlastnosti odemykáte postupem na vyšší úrovně.

Typy jednotek a aspekt náhody
Neoddiskutovatelnou výhodou je možnost prvního útoku. V každé třídě - tanky, letadla, lodě/ponorky - máte k dispozici různé modely s odlišnými vlastnostmi a jejich sílu musíte zkombinovat. Pozemní jednotky kromě tanků obsahují i vozidla. Ty mají sice menší počet životů, ale mají možnost tak zvaného prvního útoku. Pokud si vytočíte vyšší hodnotu než soupeř, začínáte aktuální kola a můžete zničit soupeře dříve, než se dostane k tahu on. V případě rovnosti nebo žádné hodnoty rozhoduje náhodný hod mincí. V kombinaci s power-upy pak vzniká velmi široké spektrum strategií a možností, které můžete uplatnit pro vítězství.
Na druhou stranu je tu i jistý podíl náhody. Mince může několikrát po sobě padnout ve váš neprospěch a jeden takový hod vám může prohrát celý duel.

Upgrade a stavba nových jednotek
Ze zničených nepřátel získáváte součástky na stavbu. Podle dosažené úrovně odemykáte stále silnější stroje v každé třídě. Opět zde narážíte na to, že se musíte specializovat na jeden druh, protože investovat herní peníze a cenné součástky do všech typů je, hlavně v pozdější fázi hry, prostě nehratelné. Speciální součástky získáte buď zdarma v časových intervalech, nebo zničením soupeře.

Celkové hodnocení
Za každou bitvu získáváte zkušenosti a pro postup dál musíte získat 3 výhry z 5 duelů, takže se snažte, jinak ztratíte část zkušeností a budete hrát další souboje. Herní peníze lze získat i stavbou jednotek či ve speciálních eventech za umístění.
Špičková a obsahově velmi bohatá hra. Velká různorodost jednotek, které vás budou motivovat do dalšího hraní. Jediné omezení je v podobě herní energie. V zásobě máte jen 5 kousků, které se doplňují, ale opět se dají získat stavbou. Kromě čekání na energii si počkáte také při opravě strojů v případě porážky. Není to však taková hrůza vzhledem k tomu všemu, co hra nabízí. Oproti typově prakticky totožné Super Battle Tactics jsou zde skutečné stroje a bohatší výběr, což dává dohromady luxusní titul i hodnocení. Hra je ke stažení zde



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 07.04.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Drticka

Drticka | 25.05.18 v 08:27

to mě nebávi

joska102

joska102 | 26.09.16 v 15:33

docela zajímavé

MarieH

MarieH | 03.08.16 v 07:50

Hezká hra.

lubkoo

lubkoo | 12.07.16 v 07:54

ako som pisal taketo hry moc nemusim

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 23.12.15 v 19:37

Da sa

elf

elf | 04.10.15 v 23:15

špičková, dal bych 100%

happy157

happy157 | 08.04.15 v 20:15

vypadá skvěle

phanka

phanka | 07.04.15 v 20:22

pro kluky určitě dobré