článek

League of Legends - nejnovější postavy

League of Legends - nejnovější postavy

O MMO hře League of Legends se dá říci opravdu málo špatného. Svou popularitu si hlavně získala díky rozmanitosti hrdinů, za které můžete hrát. Na několik posledních se nyní půjdeme podívat. Jenom některé kousky si od naší redakce v recenzi odnesou hodnocení přes 90 %. League of Legends získala ještě nějaký ten bodík navíc. Přeci jenom člověk v dnešní době nepotká F2P hru, které může opravdu propadnout a bavit se prakticky do nekonečna. Kromě „betelné“ hratelnosti je přítomna i stálá práce tvůrců, kteří do hry přinášejí neustále nové a zajímavé hrdiny, kteří zde hrají hlavní roli. Jelikož se tedy hra stále vyvíjí, bylo by dobré si těch pár nováčků představit.

Twisted Fate – Když jsou karty smrtící
Tenhle frajer sice není nejnovější, ale nedávno dostal tunu nových skinů a upřímně řečeno, patří mezi velmi populární charaktery. Jeho pasivum je docela originální záležitost. Za každý „minion kill“ se týmovým hráčům připočítají 2 zlaté navíc. To je, hlavně pro dlouhé bitvy, slušná výpomoc.

Mezi jeho schopnosti patří především karty. „Q“ rozhodí tři karty a jedná se hlavně o magic damage. „W“ představuje výběr ze tří karet, které se liší v účinnosti a typu poškození. „E“ je svým způsobem další pasivní schopnost, která zvyšuje damage a snižuje cooldown u dalších schopností.

„R“ dělá z Twisted Fate skvělého tvořiče gangů. Ve velkém okruhu je schopen se kdykoliv teleportovat a překvapit tak oponenta prakticky kdekoliv. Většinou se jedná o zastavení prchajícího protivníka nebo opravdu kvalitně provedený „gang“.

Nejedná se o pushera a v soubojích se většinou drží dál, pokud má soupeř opravdu vysokou resistenci vůči normálním a magickým útokům, je skoro nepoužitelný. Na druhou stranu jeho přepadové vlastnosti a možnosti zvýšení poškození pro něj znamenají velké plus.



Elise – Máte rádi pavouky?
Kombinace mága, asasina nebo bojovníka na blízko dělá z Elise velmi různorodou postavu. Už její vzhled „pavoučí ženy“ není vůbec k zahození, a to si ještě užijete její schopnosti.
Pasivum představuje využití lidské nebo pavoučí formy, kdy šampionka vypouští malé „roztomilé“ a hlavně smrtící pavouky. Především v lane, při první fázi hry, dokážou být velmi nepříjemní.
Její schopnosti jsou rozděleny na lidskou a pavoučí podobu zvlášť. Doslova tak hráč musí postupně ovládnout 7 schopností, musí se naučit různé bonusy, které v té či oné podobě dostává.

V lidské podobě jsou její schopnosti hlavně ofenzivní a na dálku. Je tu další pavouček, který může explodovat, schopnost nepřítele kompletně zastavit a střela, která ubírá více života, čím více hitpointů má oponent. Jako pavouk představuje Elise nepříjemného protivníka, když použije schopnost, ve které se může nepozorovaně přesunout v malém okruhu a skočit na protivníka s jejími pavoučími kamarády.

Elise patří mezí nejnáročnější hrdiny na ovládání a málokdo se k ní po prvním oťukání vrací. Ve zkušených rukou se jedná o prakticky nepředvídatelného soupeře, v rukou zelenáče je to nešikovná hračka.



Zed – Když vás stíny podrazí
Jestli existoval nějaký assasin, který vás odrovná dřív, než si to uvědomíte, pak je to Zed. Jeho pasivní schopnost je přímo šílená pro oslabené nepřátele. Pokud se mu dostanete do cesty s méně jak 50% zdravím, nastane prostě rychlá smrt.

Mezi jeho nejschopnější skilly patří vytvoření stínu, který napodobuje jeho útok. To znamená, že pokud s vámi zaútočí váš stín, budete sázet skoro dvakrát tolik poškození. Třešničkou na dortu je možnost vyměnit si místo s vaším stínem. Prostě bomba.

Ultimátní schopnost je poté kombinací útoku na označeného nepřítele a vytvoření dalšího stínu. Tenhle chlapík se vyzná. Už nikdy nebudu chodit do osamocených uliček.



Nami – Pod vodou vás nikdo neuslyší křičet
Na Nami jsem se dlouho těšil. Jedná se o zajímavou vodní bytost, která slouží jako support a hlavně „crowd support“. Její útok a poškození je naprosto směšné, kromě jednoho kouzla, ale schopnosti, kterými oplývá, nabízejí zajímavé kombinace.

Mezi nimi je například „vodní vězení“, které při zásahu vyřadí kompletně ze hry jakéhokoliv oponenta. Jako obvykle nejsilnější je ultimátní schopnost. Při použití se vytváří vlna, která zpomalí, zastaví a poškodí všechno v cestě. V zápalu boje před ní všichni utíkají a výborně slouží k rozdělení týmu nepřátel.

Nami pro mě byla nakonec poměrně velké zklamání. Její schopnosti z ní nečiní tak silný článek týmu, jakým je například Lulu, a pokud onu ultimátní vlnu vymrháte, stává se Nami celkem nepoužitelnou hračkou.



Vi – Boxeři nemají šanci
Doposud nejnovější šampion je Vi. Tato drsně vyhlížející žena má možná sexy postavu, ale od ramenou se ji táhnou dvě mechanické ruce, které nejspíše po ránu žonglují s tahači.
Vi je vynikající na vedení útoku, diving, dobývání věží a ničení zbývajících nepřátel po boji. Prostě ideální mlátička z blízka. Její schopnosti nejsou ničivé a může mít problémy ze začátku hry s nepřáteli, kteří mají útok na delší vzdálenost. Ovšem ve skupinových bitvách má schopnosti, které dokáží zamotat hlavu celé skupině.

Její schopnosti zvyšují škodu po každém útoku. Nabízí několik rychlých výpadů i na větší vzdálenost a její ultimátní schopnost dokáže na malou chvilku vyrušit prakticky všechny nepřátele druhého týmu, pokud jsou u sebe.

Vi jsem bohužel jako support hráč, plus ranged preferující boj, nikdy nepřišel na chuť, ale v dobrých rukou je velmi efektivní.




Thresh byl dodán po dopsání tohoto článku, takže ho narychlo přidávám. Zatím jsem neměl možnost za tohoto hrdinu hrát, ale doposud z pozorování jiných hráčů můžu klidně říct – ovládání tohoto podivného nepřítele je velmi náročné. Mrkněte na video, kde se dozvíte o jeho schopnostech… jsou velmi originální.




Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 02.02.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 5 =

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 11.07.17 v 20:35

žůžo


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce