článek

Ice Age Avalanche - různorodá match-3 hra pro Android (91 %)

Ice Age Avalanche - různorodá match-3 hra pro Android (91 %)

Být to další obligátní match-3 "spojovačka", v našem magazínu o Android hrách by se titul Ice Age Avalanche neobjevil. Jenže tato hra nabízí tak rozmanitý obsah a úžasnou hratelnost, že si své místo v dnešním článku zaslouží.
Match-3 jako základ
Sid se vydává na velké dobrodružství, ale v rámci příběhové linie dojde na všechny charaktery Doby ledové. Z hlediska herního principu máte za úkol na hrací ploše spojovat jednotlivé druhy ovoce do alespoň 3-členné skupinky. Přesmykem okolních objektů lze vytvořit různá comba a speciální efekty.
Napříč hromadou levelů narazíte na rozmanité úkoly. Budete muset nejenom sbírat body, ale také rozbíjet zamrzlé destičky, sbírat konkrétní typ ovoce na vytvoření sochy nebo odstranit postupně zlaté oříšky šavlozubé veverky. Dojde také na souboje s bossy. Díky této rozmanitosti je hra svěží, má tempo a jen tak nezačne nudit.
Za své výkony získáváte mince, hvězdičky a posouváte se dál v rámci příběhu.

Použití herní měny a sociální aspekt
Za nasbírané hvězdy získáváte odměnu ve formě mincí, které můžete využít jednak na nákup odemčivších bonusů (například přidání tahu navíc) nebo na hru v multiplayeru. Nechybí možnost každodenního bonusu, speciálních eventů, které vám mohou přinést další odměny.
Do hry můžete pozvat své přátele (Facebook) a spolupracovat v rámci zasílání životů. Ano, k dispozici máte herní životy a při neúspěšném plnění úrovně o ně přijdete, což vás u těžších questů může zbrzdit. Životy se naštěstí doplňují v časových intervalech, takže i několikrát za den si zahrajete. A pokud budete šikovní, dá se dojít opravdu hodně daleko bez čekání.

Multiplayer
Dalším osvěžujícím aspektem je možnost multiplayeru. Hra vám najde protihráče a soutěžíte o to, kdo dříve získá 25 políček na hrací ploše. Stejný soubojový systém se upltaňuje také v hlavní kampani při souboji s bossy, takže se vyplatí tuto disciplínu trénovat. Není to totiž jen o tom, že budete tvořit trojičky, ale musíte také zapojit mozek a přemýšlet. Například tvořením bonusů, které zasáhnou i okolní políčka, můžete velmi dobře nahrát soupeři. Navíc si protivníkova políčka můžete vzít zpět a tím mu jeho hodnotu snížit. Režim multiplayeru má své vlastní hodnocení a za vítězství získáváte body do ukazatele zkušeností.
Multiplayerová složka je výhodná také z toho důvodu, že do ní nepotřebujete herní životy, a tak si při čekání můžete "střihnout" několik duelů.

Mikrotransakce
Mikrotransakce samozřejmě nemohou chybět - a to v podobě zlatých oříšků. Do začátku nějaké dostanete, ale rozhodně se je vyplatí šetřit. Díky nim získáte výhodu například doplnění všech životů nebo přidat další tah navíc, pokud máte level opravdu parádně rozehraný. Opravdu silné power-upy (například otočení hrací plochy nebo zmizení libovolného objektu) si také schovejte do vyšších levelů (nebo do stavu naprosté zoufalosti). Do nákupů za reálné peníze vás nicméně nikdo nenutí a v praxi stačí být jen trochu trpělivý a v případě potřeby čekat.

Celkové hodnocení
Skvělá match-3 gamesa, která vás dostane nejenom svou bohatou náplní, ale také profesionálním zpracováním. Animovaná grafika plně odpovídá filmu a postavičky vás častují hláškami (nebo řevem v případě veverky), což dává úžasný pocit světa Doby ledové. Titul, který vás bude dlouho a dlouho bavit a možná kvůli němu i opustíte Candy Crash Sagu :-).

Hra je ke stažení zde zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 08.06.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 1 + 3 =

lubkoo

lubkoo | 10.07.16 v 07:46

ties poznam a tak isto dobra hra

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 21.12.15 v 14:16

velmi dobra hra

elf

elf | 03.10.15 v 19:20

superspojovačka

Laugher

Laugher | 02.09.15 v 02:39

Skvělá match-3 gamesa

zlokop

zlokop | 17.06.15 v 18:35

Super hra toto