článek

Ice Age: Arctic Blast - match-3 gamesa z Doby ledové (89 %)

Ice Age: Arctic Blast - match-3 gamesa z Doby ledové (89 %)

Doba ledová je zpátky, alespoň co se kin a mobilních her týče. Znovu se potkáte s oblíbenými postavičkami a užijete si pořádnou porci logické zábavy při spojování objektů do trojic.

Užijte si parádní spojovačku trojic alias match-3 a zažijte dobrodružství z Doby ledové. Na hrací ploše máte objekty různých barev a pomocí dotykového displeje a přesmyček je musíte spojit do alespoň trojice téhož druhu. V cestě vám stojí rozmanité překážky, které musíte s omezeným počtem tahů překonat. Milovníci tohoto žánru si v každém ohledu přijdou na své, vše navíc velmi dobře doplňuje tematika Ice Age a také rozmanité bonusy, které ve hře můžete správným a efektivním hraním získat.

Bonusy
Spojením větších celků, které čítají více než 3 kousky, vytvoříte odpovídající bonus. Záleží na vás, jak se vám bude dařit a jak budete přemýšlet, ale upřímně řečeno také na náhodě. Ta je pro tento druh her typická a nejednou se vám stane, že level dokončíte na poslední chvíli a možná ani nebudete vědět, které „magické kombo“ vás nakonec zachránilo. Bonusové power-upy jsou však základem vítězství a především ve vyšších úrovních bude vaše pozornost zaměřena především na ty nejmocnější.

Questy
Tím se dostáváme k jednotlivým úkolům. Pro postup do dalšího kola musíte splnit některý ze zadaných úkolů, jako nahrát určitý počet bodů, sesbírat předměty nebo rozbít haldy sněhu. V každé výzvě budete muset zapojit mozek. Do toho všeho se míchají nejenom již zmíněné tahy, ale také stará známá veverka se svými žaludy, které je třeba sbírat, abyste si odemknuli celou hrací plochu. Ona hra tak nějak celkově staví na tom, že máte hrací plochu nějak zablokovanou, takže krom hlavního úkolu se mnohdy musíte soustředit také na vedlejší „neoficiální“ zadání, abyste mohli hrát naplno. V tomto ohledu se jedná o jakés takés osvěžení, přestože náplň a podstata questů se v zásadě neliší od jiných match-3 her.

Tematika Doby ledové
To, čím hra vyniká nad ostatními, je samozřejmě grafické zpracování s tematikou Doby ledové. Pěkně zpracovaná komba jsou doprovázena animacemi a kolem vás se všude potuluje Manny, Sid a ostatní z této povedené partičky. Nechybí ani příběh, který se po splněné určité oblasti posune dále.
Hlavním nedostatkem, jak už to tak bývá, je herní energie.

Hra je ke stažení na platformu iOS i Android.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 01.08.2016


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 2 =

janice11

janice11 | 06.08.16 v 06:05

Match-3 nikdy nezklame.


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce