článek

Historia - povedené RPG pro začátečníky i pokročilé (89 %)

Historia - povedené RPG pro začátečníky i pokročilé (89 %)

Užijte si pořádné mobilní RPG dobrodružství se skupinkou hrdinů. Bojujte, využívejte strategické myšlení a vylepšujte. Vynikající titul pro všechny fanoušky RPG se vším, co k tomu patří.
Jednoduchý vstup do hry
Pravé RPG pro fanoušky tohoto žánru, které však obsahuje mechanismy pro snadný a rychlý přístup také hráčům - začátečníkům. Pomocí tutoriálu automaticky vstoupíte do hry - do mýtické historie, kde Minotaurus, Medúza, Orpheus a Vikingové mohou bojovat bok po boku.

Vytvořte si vlastní skupinu hrdinů
Základem kvalitního dobrodružství je našlapaná skupina plná hrdinů. Ve hře si velmi ryche vybudujete početnou skvadru s charaktery nejrůznějších vlastností. V rámci plnění úrovní získáváte nové kartičky a povoláváte nejrůznější postavy. Záleží na vás, koho postavíte do boje, jestli mu dáte výbavu nebo ho upgradujete na vyšší level. Postav je nicméně nepřeberné množství a jsou rozděleny podle kvality a vzácnosti.

Systém hry a strategie
Samotná hra je rozdělena v podstatě na dvě hlavní části. V té první se staráte o postavy, všechen ten upgrade a volba strategické formace. Ne snad, že by to byla zanedbatelná část, ale přece jen je těžiště titulu Historia (kromě rozmanitých postav) někde jinde - a to především v bojové části.
Bojová část se skládá neobvykle ze dvou částí. V té první házíte kostkou a jakožto velitel postupujete po jakési hrací desce složené z políček. Některá pole obsahují loot, novou výbavu, ale také souboje. Aktuální úroveň se vám tak může řádně ztížit, pokud máte smůlu při hodu kostkou a místo jednoho souboje absolvujete třeba 3.
Bitvy probíhají na ploše, ve které se střídají vaše a soupeřovy jednotky. Během tahu můžete zaútočit nebo zúročit nějakou tu speciální vlastnost. Také se ale do bojů nemusíte zapojit vůbec. Bitvu můžete nechat odehrát automaticky a jen se dívat, jak se to dělá. To je ohromné plus především pro začátečníky, které by označování jednotek a "tapání" na displej nemuselo úplně bavit.
Samozřejmostí jsou zkušenosti a vylepšování atributů, stejně jako pěkná strategická možnost nastavit postavy do určité pozice.

Multiplayer
Kromě hlavní příběhové linie odemknete (opět velmi rychle) také arénu, ve které porovnáte síly s ostatními hráči. Zase lze využít funkci automatického boje. Hraje se v počtu 5 na 5, ale v budoucnu by se měla aréna rozšířit na duely s mnohem větším počtem hrdinů.

Jak to celé uzavřít?
Hra je výborná především pro začátečníky, kteří nemají takové zkušenosti s RPG žánrem. Takový hráč se může v poklidu nejdříve proklikat nabídkami a souboj nechat v automatickém režimu. Tuto funkci na druhé straně lze kdykoli vypnout a bojovat na vlastní pěst.
Mezi osvěžující prvky patří cestování ve formě házení kostkou, které připomíná deskové hry, a spektrum dostupných postav vytvoří flexibilní bojový tým.
Hra vám velmi rychle naservíruje bohatý obsah, ať už ve formě multiplayeru, speciálních eventů nebo upgradů. U hry se tak rozhodně nezačnete nudit.
Nakonec nechybí ani nějaké ty klasické brzdy, jako je třeba herní energie. Hlavní menu a celkové rozvržení ikon by mohlo být přehlednější, zpočátku přece jen působí trochu chaoticky.

Hra je ke stažení na GooglePlay.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 22.06.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 3 =

Drticka

Drticka | 28.05.18 v 10:55

super

lubkoo

lubkoo | 10.07.16 v 07:45

vipada zaujimavo urcite niekedy skusim

assaly

assaly | 03.07.16 v 08:41

dobrý

ALTY

ALTY | 02.01.16 v 14:06

Přehledné :)

Laugher

Laugher | 27.12.15 v 20:28

Hra je výborná především pro začátečníky

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 21.12.15 v 14:15

dobra hra nenudi

elf

elf | 03.10.15 v 19:18

pěkné,nenudí


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce