článek

Halloween - Výběr her 2. část

Halloween - Výběr her 2. část

A jedeme dál, lidičky. Sešlo se nám mnohem a mnohem více her, než jsme prvotně v redakci očekávali. Holt to byl plodný rok plný hororu a děsu. Zvládnete ještě jedno kolo? Někdo rád a někdo zase nerad sní o pronásledování a pocitu nebezpečí. My si ale tento pocit rádi prožijeme v různých hrách, které jsou zcela zdarma. Pojďte s námi prožít trochu adrenalinu v pokračování našeho výběru hororových her.

A Mother's Inferno
Když vám něco sebere syna, není čas na útěk, ale na zběsilé pronásledování. To vás vezme do vlaku, kde se děje něco opravdu, ale opravdu špatného. Občas se budete cítit jako na houbičkách, to díky různým grafickým filtrům, prostě podivný zážitek s mateřským pudem.

Evil
Normální ráno? Ani omylem, milí hráči. To se vám opravdu jenom zdá. Nejdříve si zopakujete vstávání z postele a pak… pak to vše propukne naplno. Vlastně netušíte, jestli jste zešíleli nebo se teprve na to chystáte. Rozhodně budete v pěkné stresové situaci, o to se už hra postará.

Baby Blues
V jedné předchozí hře jste hledali své dítě. Teď se jedním takovým dítětem stanete, budete se pohybovat po bytě z pohledu malého mimča. No a to by nebyla hororová hra, kdyby v tom bytě nestrašilo. V Baby Blue není žádná ostuda začít volat maminku. Já vás varoval.

Ildefonse
Tuhle poslední vůli vám byl čert dlužen. Nejdříve musíte prolézt tím barákem plným prachu, pak se podívat do kanalizace, pak utíkat před podivnou entitou a pak už se jenom klepat v rohu. Ildefonse vás dokáže vystrašit v ten nejméně očekávaný moment. Ale to je na hororových hrách to pěkné, že?

This One
Jaké je to být mrtvý? To brzo zjistíte, musíte ale nejdříve projít několik místností, které povyprávějí nějaký ten příběh. Jedná se spíše o interaktivní novelu. Trochu slabší hororová hra, ale i tak z ní může planout nějaké to ponaučení.

Purgatory
Ano, ano, není nic lepšího než bloudit v bludišti chodeb s vědomím, že vás pronásleduje něco zlého. Ještě lepší je pak ten pocit, když se dostanete do slepé uličky. To už vám pak moc věcí nezbývá, možná zkusit utíkat rychleji, možná vytřepat nohavice, možná se nechat sežrat.

Sacred Line
Vítejte v normálním dni soukromého detektiva. Zprvu to tak opravdu vypadá, ale váš případ nabere opravdu děsivé obrátky. Procestujete různé lokality, budete nacházet různorodé stopy, a dokonce dojde i na pořádnou dávku přemýšleni… a samozřejmě snahy přežít. Spíše delší hororová adventura, ale těch není nikdy dost.

Lumber Jack
Hlavně tomuto monstru neberte medvídka, který leží u ohně. No co jsem vám povídal, teď abyste běželi všude kolem o život a hledali cestu dál. Lumber Jack rozhodně není o pouhém přežití kolem ohýnku, musíte najít cestu dál do jednoho komplexu, zatímco vám na záda dýchá podivný chlápek se sekerou.

Hyde
Jste úspěšný, bohatý, populární, tak co se může pokazit? No, hodně věcí. Další interaktivní novela vypráví příběh šílenství, které se může zvrtnout v násilí. Jste v ní opravdu v hlavní roli? Těžko říci, projděte si několik opravdu zajímavých míst a možná najdete to, co hledáte nebo čeho se spíše bojíte.

One Late Night
Neříkal jsem, že se z těch přesčasů zblázníte? To jste takhle sami v kanceláři, všichni už odešli domů, když tu vám někdo začne nechávat nepěkné vzkazy a jedna přesčasovka se tak rychle obrátí na hororovou scénu, kde se budete schovávat pod stoly, navštěvovat často záchod a hlavně doufat, že toho nového kolegu nepotkáte.

Haunt: The Real Slender Game
Co by to byl za seznam, kdybychom zde neměli nějakou Slender hru? Tahle rozhodně převyšuje většinu svých kolegů, a to hlavně svým parádním propracováním. Už to není jenom o běhání mezi stromy a pár objekty. Zde to dostanete v parádní grafice, ještě větší a hutnější atmosféře a se starým dobrým známým.

Ascension
Co se to asi mohlo stát? Práce údržbáře v jednom mrakodrapu nabere nečekaný směr, když se začne objevovat větší počet mrtvol a krve než normálně. Co je horší, musíte také najít svou dceru a nějak přežít setkání s tvory, kteří si z celého komplexu udělali docela nechutné hřiště.

Dream of the Blood Moon
Sníte rádi? Tak v tom případě vás to rychle přejde. Sny v Dream of the Blood Moon jsou hlavně o procházce lesem, kde něco je. Přirozeně se z toho můžete probrat, ale jenom několikrát. Probuzení totiž znamená, že vás to něco chytlo a je stále blíže vašemu reálnému životu. Parádní grafika a atmosféra zaručena.

Tento výběr je součástí naší Halloweenské soutěže. Stačí vybrat tu nejlepší hru podle vás, napsat její název do komentáře a automaticky získáváte body do naší ligy o ceny! Více informací zde.



Twister

autor
Štěpán Plachý / Twister

Publikováno: 03.11.2013


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 1 =

Drticka

Drticka | 08.06.18 v 17:58

je to super

Jana-Šibravová

Jana-Šibravová | 13.01.17 v 16:23

poměrně zajímavé

elf

elf | 12.03.15 v 17:43

něco se dá vybrat

Flamingo

Flamingo | 05.11.13 v 22:00

Dream of the Blood Moon

tomasjanota

tomasjanota | 03.11.13 v 14:23

One Late Night


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce