článek

Gods of Rome - božská řežba 91 %

Gods of Rome - božská řežba 91 %

Antičtí bohové to na displejích vašich Android zařízení pořádně roztočí. Připravte se na pěkně svižnou mlátičku, ve které to jiskří ze všech stran. Bohové v této hře rozhodně nemají na mráčku na Olympu ustláno a budou bojovat o svoji čest a pověst.
Úvod
Opravdu povedených akčních mlátiček se na Android objevuje poněkud málo, ale přesto se najdou takové kvalitky jako Injustice nebo legendární Mortal Kombat. Pokud tedy holdujete tomuto stylu, Gods of Rome se vám velmi rychle dostane pod kůži.
Milovníci příběhu si na nějaké dějové zvraty nepřijdou. Jedná se o tuctovou záležitost ... a v podstatě jednotlivé dialogy postav spíše nudí, prudí a zdržují od toho hlavního – pořádné bitky.

Herní svět Gods of Rome
Herní kapitoly jsou rozděleny na jednotlivé levely, ve kterých vás vždy čeká nějaký ten protivník. Postupně si proklestíte cestu až k bossovi dané úrovně. Splněná kapitola vám přirozeně otevře další.
Kromě příběhového režimu vás čekají i speciální eventy, ale nic, z čeho byste byli překvapeni. Po obsahové stránce však je z čeho vybírat a rozhodně nemusíte zůstat jen u hlavního story módu a naopak se můžete poměřit s bojovníky jiných hráčů ve vícekolové bitvě (zvolíte si 3 bojovníky a s každým z nich absolvujete zápas).

Postavy bojovníků
Ve hře je opravdu z čeho vybírat. Přestože na začátku bude vaším hlavním bojovníkem nejspíše římský válečník a zatraceně sexy diva, postupem času odemknete klidně třeba samotného Dia. Zeus a další partička bohů na vás čekají ve speciálních předmětech, které získáváte plněním levelů. Postupně si vytvoříte skupinu válečníků a na základě jejich vlastností budete moci využívat i slabiny soupeře. Každou postavu můžete samozřejmě vylepšovat. Lepší útoky a více životů využijete v dalších levelech.

Ovládání
Ovládání je asi největší předností celého titulu. Po zvládnutí tutorialu budete schopni účelně a rychle nakopat soupeře. Pomocí dotykového displeje předvádíte všechny údery, nechybí ani speciální pohyby a komba. Vše se ovládá tak snadno a intuitivně, až je to možná trochu na škodu. První levely totiž projdete tak rychle, že se ani nezapotíte, natož kvalitně zabojujete. A to je poněkud škoda. Na druhou stranu vám nic nebrání ihned začít do soupeře bušit.

Božská grafika
Pochvalu si bez pochyby zaslouží grafické zpracování. Barvy, pohyby, animace, efekty – všechno to vypadá dobře a skvěle se na to kouká. Po této stránce si hra své místo (zhruba 1 GB) zaslouží.

No a co se nepovedlo?
Herní energie už je jistý standard. Přesto vzhledem k tempu má člověk pocit, že z konta mizí až příliš rychle. Ale zástupy her už nás jaksi vycepovaly, že čas od času zkrátka energie dojde a je třeba posečkat na doplnění.
Žel se během hraní objevily i technické nedostatky. Například po vítězství nad posledním bojovníkem vás hra nepustí dál. Pořád dokola tak opakujete daný duel, dokud hru nevypnete a nezačnete celou úroveň od začátku.

Hra je ke stažení na GooglePlay.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 14.03.2016


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 4 =

Drticka

Drticka | 27.05.18 v 06:07

kdo si hraje nezlobí

janice11

janice11 | 26.09.16 v 10:09

Vypadá dobře.

Jenda97

Jenda97 | 28.07.16 v 21:40

Zajímavá hra

miro1971

miro1971 | 11.07.16 v 21:13

tak tato hra sa da hra stale

lubkoo

lubkoo | 05.07.16 v 06:29

tak toto uz hej