článek

Gangstar Vegas - variace na GTA pro vaše tablety s Androidem 91 %

Gangstar Vegas - variace na GTA pro vaše tablety s Androidem 91 %

Vítejte v Las Vegas, kde je kriminální činnost a války mafiánských gangů na denním pořádku. No a vy se jednoho dne stanete jejich součástí. Hra ve stylu legendárního GTA s velkou mírou volnosti pohybu, pořádnou porcí hlavních i vedlejších misí a 3D zpracováním zcela zdarma.
Nezahrávejte si s mafií. I když je fajn vydělat si nějaký ten peníz bokem a nechat se zkorumpovat, svědomí vás jednoho dne dožene a vy ten domluvený zápas zkrátka neprohrajete. Mafie přijde o pár milionů na sázkách a už jste lovnou zvěří. Naštěstí se brzy stanete členem nové mafiánské bandy a začnete se v nové roli rozkoukávat.

Tak nějak začíná příběh hlavní postavy Jasona, který o vlásek unikl a nyní stojí před novou výzvou. Stáváte se mafiánskou loutkou a napříč 80 herními misemi budete jezdit městem a vyřizovat si účty se zločineckými bandičkami a ostatními mafiánskými klany. V rámci příběhu dojde k zajímavým zvratům. Z hlediska herní náplně vás čeká opravdu rozmanitý obsah. Kromě řidičských sekvencí (na čas nebo prostě jen na určité místo) se v tomto zkaženém městě klade důraz na pořádnou akci. Svižné přestřelky, honičky, bitky, dokonce se zúčastníte i automobilových závodů.

Jízdní složka
Pojďme se nyní podívat na každou složku zvlášť. Jízdní a fyzikální model představují ideální vyvážení mezi realističností a arkádou. Každé auto se chová jinak, má určitou rychlost a ovladatelnost. Některé vozy se hodí na závody, jiné zase pro řádění na ulici. Kromě automobilů zde najdete také motorky, čluny a proletíte se třeba i v letadle nebo dokonce v UFO.

Akční složka
Zmlátit bandu gangsterů nebo je rovnou postřílet je na denním pořádku. Poté, co dojedete na místo (přehledně vyznačeno na mapě), vezmete do ruky jednu z bohatého arzenálu zbraní a vyřídíte si s nimi účty, jak se patří. K přestřelkám můžete využívat okolní prostředí, krýt se za bariéry nebo vyběhnout do přímého střetu. Míření probíhá automaticky, což je fajn na větší vzdálenost, při boji zblízka je to trochu obtěžující a někdy se ukazatel přepne na jiného nepřítele. Také zbraně se liší svojí silou nebo počtem nábojů. Jejich vlastnosti můžete vylepšovat.

Průběh hry
Ve městě máte naprostou volnost pohybu. Když se vyblbnete zběsilou jízdou, mlácením civilistů, plaváním a průzkumem okolí, můžete se vrhnout do některého z vedlejších úkolů, které obsahují likvidaci, jízdu na čas, seskok padákem a tak dále, nebo hrát hlavní příběhové mise.
Na každou hlavní misi musíte však mít dostatečný level a v praxi tak před každým novým postupem ve hře absolvovat několik vedlejších questů, abyste nasbírali dost zkušeností. Později je to pěkná pruda a poněkud zdlouhavé opakování týchž úkolů. Můžete je samozřejmě odemknout hned za herní diamanty.

Systém odměn
Za absolvované mise získáváte zkušenosti a peníze. Výše financí se odvíjí od vašich schopností a rychlosti a postupem času si najdete ty nejlepší mise, na kterých se dá dobře „expit“. Asi nejlépe se mi osvědčila kličkovaná v dopravní zácpě nebo bitka na čas.

Vaše postava
Hlavní hrdina Jason disponuje atributy, které můžete vylepšovat za speciální body. Tyto body rozdělujte pečlivě, protože později se vám jich mnoho nedostává. To platí i o upgradu zbraní a nemá cenu investovat do zbraně, kterou nebudete využívat.

Je to jako GTA
Hra Gangstar Vegas velmi výrazně připomíná legendární titul GTA. Kromě podobné herní náplně zde také můžete nakupovat budovy, které produkují peníze, a hledáte skryté předměty.
Po technické stránce se ovšem najde pár nedostatků. Především to je počet aut. Mnohdy se vám stane, že při spuštění mise není v dohledu žádný vůz a misi opakujete jenom kvůli tomu, že „pěškobusem“ se to prostě nedá stihnout.
Textury 3D prostředí se někdy objevují postupně, takže při jízdě se objevují auta i silnice před vámi až během jízdy.
Ve hře nechybí ani různé speciální eventy a možnost tvořit gangy s ostatními hráči. Hra je poskytována zdarma s mikrotransakcemi. Je pravda, že vás do nich nic nenutí, ale postup hlavní hrou je zbrzděn někdy až na nepříjemně dlouhou dobu. Na druhou stranu máte k dipozici nepřeberné množství questů, u kterých se skvěle zabavíte. Také objevování všelijakých achievementů a zákoutí vám poskytne dlouhé hodiny zábavy. Variace na GTA s názvem Gangstar Vegas na mobilní zařízení je ve výsledku určitě výbornou gamesou.
Hra je ke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 03.02.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 2 + 3 =

Drticka

Drticka | 24.05.18 v 08:37

nic pro mě

lubkoo

lubkoo | 13.07.16 v 09:00

toto GTA poznam a je velice dobre ale teraz ho viskusam aj na mobile

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 23.12.15 v 19:44

velmi dobra hra

3K171

3K171 | 03.12.15 v 09:43

velmi dobre GTA je premna TOP a toto je dost obre

matěj klaus | 07.07.15 v 15:57

gangster vegas fak bezva hra recence stejná jako gta5 mám lenovo tab 2 a7 a je bez sekánítak rychle instalujte hra 1st z hvězdičkou

Laugher

Laugher | 11.06.15 v 01:33

Skvělá zábava hrát.

phanka

phanka | 05.04.15 v 17:51

nedaří se

happy157

happy157 | 19.02.15 v 23:51

zpočátku jo, potom začne nudit

Rinai

Rinai | 08.02.15 v 11:34

Popravde, mňa to nudilo...

elf

elf | 06.02.15 v 17:29

až si koupím tablet, určitě zkusím.

phanka

phanka | 03.02.15 v 20:56

docela dobré

hypnotyzer

hypnotyzer | 03.02.15 v 08:48

bombová hra


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce