článek

Futurama: Game of Drones - logická taškařice s humorem za 90 %

Futurama: Game of Drones - logická taškařice s humorem za 90 %

Dobré zprávy ve spolek, na operační systém Android přichází logická hra na motivy animovaného seriálu Futurama. Fry, Bender a další členové vyrážejí na své obligátní doručování zásilek, ale komplikace na sebe nenechají dlouho čekat.
Úvod
Protože posádka plní své povinnosti stejně svědomitě jako v seriálu, rozhodl se profesor Farnsworth vynalézt speciání robůtky, kteří jim budou pomáhat. Vypravte se do vesmíru a zažijte bizarní situace, dobře vymyšlené logické úrovně, které potrápí váš mozek, a samozřejmě pořádnou porci humoru ve stylu Futurama.

Herní principy
Hra je ve své podstatě logickou spojovačkou objektů. Na ploše máte drony různých barev, které posunem vždy o jedno pole musíte seskupit do alespoň čtveřice. Nezáleží na směru, ale na tom, aby objekty tvořily souvislou řadu. Čím delší nebo větší seskupení vytvoříte, tím více bodů získáte a vytvoříte rozmanité power-upy do dalších tahů. Počet tahů je totiž omezen, takže musíte zapojit mozek a zaměřit se na daný quest.
Z hlediska úkolů se uplatňuje vše, co nejspíše znáte z jiných titulů podobného žánru. Musíte posbírat určité množství dronů, budete ničit blokující objekty nebo objekty, které znemožňují posun dalších dronů.
S omezeným počtem tahů musíte dostat na zem pořebné předměty atd. Zajímavou alternativou je souboj s bossy (i když to už tady taky bylo), kdy musíte sesbírat pouze potřebné druhy dronů rychleji než soupeř. Oba hrajete na jedné ploše, takže to chce ještě o kus více strategie.

Humor ála Futurama
Vrámci průletu galaxií vás čekají také roztodivné příběhy, které se nesou v duchu seriálu, a to pomocí komiksových stripů. Hra si tak zachovává tempo a hodně nezačne nudit. Vtipných a kultovních hlášek si užijete víc než dost.

Celkové hodnocení
Hra je velmi dobře zpracována na základě animované předlohy. Herní náplň sice nepřináší nic revolučního, ale je toho dost, aby se žádný fanoušek tohoto logického stylu nenudil. Navíc je vše skvěle doplněno kreslenými sekvencemi, které posouvají děj a motivují vás k dalšímu hraní. Jistou nevýhodou (ale už takovou klasickou) jsou herní životy, po jejichž vyprázdnění (po nevydařeném levelu) musíte čekat na jejich doplnění.

Hra je ke stažení zde.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 07.03.2016


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 3 + 5 =

Drticka

Drticka | 27.05.18 v 06:08

zkusit se musí vše

miro1971

miro1971 | 11.07.16 v 21:16

tak taketo hry sa mozem hrat stale

lubkoo

lubkoo | 05.07.16 v 06:30

nic pre mna

assaly

assaly | 09.06.16 v 08:57

to vypadá zajímavě

blabola

blabola | 29.03.16 v 22:22

no to mi povídej, klasika a ještě zábavná :o)

janice11

janice11 | 08.03.16 v 06:28

Na tu se těším.


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce