článek

Dream League 2016 - povedená varianta k FIFA (88 %)

Dream League 2016 - povedená varianta k FIFA (88 %)

Fotbalové ligy světa se spojily a vy musíte vybudovat vlastní tým, který bude schopný měřit se se špičkovými fotbalovými kluby. Dokážete to?
Dream League 2016
Anglická, španělská, nizozemská a další ligy přestaly existovat. Rozdělily se do jednotlivých divizí a vy se s nimi můžete utkat nejenom v rámci ligy, ale také pohárů a přátelských utkání. Titul Dream League už jsme tu měli a nyní je čas se podívat na nový ročník. Inu, povedený polo-arkádový fotbálek. Proč polo-arkádový? Titul Dream League nedosahuje kvalit FIFA, ale přesto má své kouzlo, které vás dostane.

Žádná simulace, ale svižná akce
Na začátku dostanete tým, který má do ideální jedenáctky dost daleko. V základní sestavě najdete spoustu bezejmenných hráčů z nižších lig (pokud vůbec), přičemž soupisku můžete doplnit pouze jedním zvučnějším jménem (Danny Welbeck kupříkladu). Na další hvězdy světového fotbalu si budete muset vydělat poctivým hraním a vítězstvími, to se nedá nic dělat.
Začínáte v nejnižší divizi a z první druhé příčky lze postoupit dále. Samotné hraní zápasu se odehrává v rychlém a přímočarém tempu. Pomocí virtuálního joypadu ovládáte pohyb, přihrávku, střelu a let vzduchem, což vám bohatě stačí ke střílení gólů. Ona ta umělá inteligence není zase nějak úžasná a i Barcelonu jde porazit v první sezóně. Na druhou stranu musíte přesně a s citem střílet i směrovat přihrávky. Zejména síla přihrávek je klíčová pro to, abyste se dostali do vyložených šancí.

Zahrajte si na manažera klubu
Titul je mířen především na hraní zápasů, ale ani tak se nevyhnete určité manažerské činnosti. Nutno říci, že se jedná pouze o základní úkony, které vás zbytečně nezdržují a současně jsou celkem zábavné. Kromě skladby základní sestavy a její obměny můžete za nasbírané mince kupovat posily do týmu. Nechybí ani trénink stávajících kluků v mančaftu. Hráče můžete filtrovat podle ceny nebo postu. K dispozici máte skutečné hráče a i jejich atributy jsou odlišné. Takže takový Ibra je sice dražší, ale samozřejmě lepší než hráči za pár stovek. Pokud si však děláte zálusk na ultimate team vašich snů, možná budete zklamáni. I když je možné vyhledávání podle jména, ne všichni hráči jsou dostupní. Mimo je česká liga, takže Davida Lafatu ani nehledejte.

Získávání mincí
Za každý zápas jste odměněni podle výkonu. Počítá se nejen výhra, ale také vstřelený počet gólů nebo čisté konto a splněné achievementy. Žádný raketový přírůstek se nekoná a budete muset šetřit, abyste se dopracovali k lepším hráčům a postupnému progresu. Valnou část vašich financí spolkne také upgrade stadionu. Ten je nezbytný k postupu do vyšší ligy, ale jeho vylepšováním také získáte vyšší bonus při domácích zápasech.

Celkově vzato...
Nejedná se o žádnou úzkoprsou simulaci, ale o svižný fotbal, který má své kouzlo. Pravidla se dodržují, ale i přesto má hra skvělé tempo. Umělá inteligence by mohla být drsnější, na druhou stranu při pomalém získávání mincí jsou vítězství alespoň zpočátku nutností. Grafické zpracování neurazí, ovládání ujde. Pokud jste však hráli jiné fotbalové hry (například předchozí ročník Dream League), zklame absence dotykového ovládání hry. Určitě by bylo fajn, kdyby šlo vhazovat auty, vykopávat nebo kopat rohy označením konkrétního hráče skrze dotyk. Zde máte na vše pouze virtuální tlačítka a zejména při autech se špatně míří a odhaduje síla. Hru si zahrajete off-line i v rámci multiplayeru, díky čemuž je hra ideální jak pro cestu autobusem, tak pro chvíle nudy v pohodlí domova, kde máte internet.

Hra je ke stažení na GooglePlay.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 06.06.2016


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 4 + 5 =

Drticka

Drticka | 27.05.18 v 06:02

to asi nedokážu

joska102

joska102 | 27.09.16 v 14:01

to už je lepší

Jenda97

Jenda97 | 28.07.16 v 21:36

Fotbal mě též moc nebere

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 04.07.16 v 07:22

futbal tak to uz ano

lubkoo

lubkoo | 04.07.16 v 07:07

mna futbal bohvie ak nebavi

janice11

janice11 | 03.07.16 v 07:41

Fotbal je bezva, ale být manažerem?


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Nejlepší hráči dne

Sponzoři ligy

inzerce