článek

DomiNations - nabušená strategie na principu CoC, která vás dokonale vtáhne

DomiNations - nabušená strategie na principu CoC, která vás dokonale vtáhne

Špičková strategie s bohatými herními možnostmi a zásadními volbami, které budete muset učinit. Vrhněte se do budování vlastní civilizace a v podstatě i celého národa. Budovatelská i bojová část jsou zpracovány na velmi dobré úrovni a k tomu se dočkáte několika osvěžujících překvapení.
Od doby kamenné až do vzdálené budoucnosti
Připravte se na jízdu tisíciletími. Ve hře dostanete za úkol vybudovat nejmocnější impérium všech dob, ale než se tak stane, začínáte v hlubokém pravěku s několika staviteli s velkou chutí do práce. Prvním prvkem, kterým hra vyniká nad žánrově podobnými tituly, jako Clash of Clans a … spoustu dalších „Clash of něco“, je vývoj v čase.
Tím, jak vylepšujete centrální budovu, postupujete na časové ose vpřed. Z pravěku se dostanete do starověku, středověku a tak dále až do doby dnešních sci-fi románů.
Spolu s tím se mění také vaše jednotky a zbraně, takže stereotypu se rozhodně nedočkáte.
Samozřejmě, je to pořádná makačka a dlouhé týdny hraní, ale ta možnost postupu je velmi motivující.

Budovatelská část
V první řadě musíte stavět. K dispozici máte budovy z ekonomické, armádní nebo obranné sféry, přičemž postupně odemykáte další a vaše strategické možnosti se rozšiřují. Samozřejmostí je produkce a sbírání surovin a peněz v daných časových intervalech. Je na vás, jestli se zaměříte na obranu, prosperitu nebo útok. Měli byste si ale vybrat dříve, než postavíte jeden z „Divů“. Překvapivě se k této položce dostanete celkem rychle, nicméně byste se neměli ukvapit. Každá z těchto staveb má unikátní vlastnost, kterou budete moci využít.
Budovy můžete upgradovat a kromě produkce lze vyvíjet i nové jednotky, bojové taktiky apod. K tomu se však musíte prokousat trpělivou hrou.

Bojová část
Se základními vojáky pár bitev vydržíte, ale kdo by se nechtěl pustit do vývoje nových jednotek, že? Jejich odemknutí vám zabere čas, ale je to rozhodně motivující záležitost. A to z jednoduchého důvodu - dalším zásadním rozhodnutím je totiž volba národa. Na výběr máte ze 7 národností, přičemž každá z nich má zase nějakou tu speciální vlastnost a v souvislosti s vojskem také logicky unikátní bojovou jednotku. Každý typ se hodí na něco jiného, a tak musíte najít ten správný mix.
Systém bojů probíhá totožně jako v již zmiňovaném Clash of Clans – pomocí dotykového displeje vyšlete své jednotky vstříc pevným hradbám a obraně protivníka. Jednotky poklepem můžete umístit na libovolné dostupné místo a strategicky útočit z několika stran, nebo naopak vší silou frontálně.
Za rabování získáte nejenom suroviny a peníze, ale také body. K dispozici je jak singleplayerová část, ve které dobýváte známá města, jednak multiplayer proti ostatním hráčům.
Na co většina hráčů mrmlá, je to, že přeživší jednotky vyslané do boje jsou stejně ztracené. V DomiNations se počítají jen skutečné ztráty, takže pokud zvolíte správnou strategii, nemusíte trénovat nové vojáky a jdete okamžitě do další bitvy.

Celkové shrnutí a hodnocení
Kombinace obou částí nevytváří zase nic extra odlišného od jiných strategií. Volba národa, stavba budov, postup v čase a unikátní jednotky ale dělají z této hry neskutečně návykovou záležitost, přestože to je běh na dlouhou trať. Na druhou stranu vás nikdo nikam netlačí a postupně můžete vyvinout opravdu mocné impérium. Nechybí ani herní questy, za které získáváte korunky na zrychlení staveb. I po této stránce si celkem užijete a korunky vám mnohdy skutečně pomohou. Jistě, čekací doby a nedostatek surovin vás budou brzdit, ale výsledek a vynaložená práce stojí za to. Celkově vzato je DomiNations výborná strategie, kterou by fanoušci „Clashů“ neměli vynechat. Hra je ke stažení na Google Play.



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 14.04.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

lukajda | 12.08.17 v 22:47

Ahoj je od tehle hry nějaká forum diky

siki010 | 06.10.16 v 20:43

ahoj, jsme parta kamosu co hraje tuto skvelou hru! Ovsem neni nas dost abychom to poradne mohli rozjet a proto hledame dali hrace co nas podpori a na oplatku mi je! Ve hre nas najdes jako CZaliance

siki010 | 06.10.16 v 20:41

zdravim, jsme nova cz/sk aliance a hledame hrace kteri nas podpori a zahraji si snami. ve hre nas najdes jako CZaliance

King | 28.09.16 v 19:49

Tým Czech Rep. I. nábor nových členů, pripojte se k nám. Stačí byt jen aktivní.

lubkoo

lubkoo | 12.07.16 v 07:53

vipada to dobre ale taketo hry neoblubujem

assaly

assaly | 06.07.16 v 08:16

zajímavý

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 23.12.15 v 19:36

Celkom dobre

duky | 01.11.15 v 22:33

pridejte se do cz aliance czech vikings

czech vikings | 01.11.15 v 22:32

pridejte se do cz aliance czech vikins!!

elf

elf | 04.10.15 v 23:11

originální a celkově povedené

phanka

phanka | 21.04.15 v 21:03

pěkné

happy157

happy157 | 14.04.15 v 20:17

ten postup časem je bezva, povedlo se.


naše databáze obsahuje: 26 944 her

Sponzoři ligy

inzerce