článek

Dead Effect 2 - akční řežba v konzolové kvalitě pokračuje (95 %)

Dead Effect 2 - akční řežba v konzolové kvalitě pokračuje (95 %)

Mysleli jste si, že po událostech z prvního dílu už bude klid? Omyl, nové pokračování akční hororové FPS je ještě o kus dál a nabízí hráčům impozantní herní zážitky. Vynikající grafika, spousta novinek a děsivá atmosféra vás dokonale pohltí.
Vítejte zpátky na lodi ESS Meridian
Děsivá noční můra zdaleka nekončí a boj o holý život pokračuje. To nakonec pocítíte sami už od prvních minut a v ponurém prostředí lodi je spousta krvavých stop. Jak se postupně ponořujete do příběhu, zjišťujete další podrobnosti od ostatních postav. Experiment Dead Effect pokračuje ve velkém stylu, vaše tělo obsahuje implantáty, a i když se zrovna cítíte v pohodě (v rámci možností), něco s vámi není v pořádku. Dokážete přežít?

Základní herní principy
V zásadě tady máme čistokrevnou střílečku z pohledu první osoby. S postavou chodíte po jednotlivých koridorech a lokacích a pomocí dotykového displeje likvidujete zombíky, roztodivná monstra a dokonce i drony.
V každé misi vás čeká specifický úkol, a tak se rozhodně nudit nebudete. Samozřejmostí jsou různé zbraně, sběr kreditů a nechybí ani systém achievementů za plnění speciálních misí (například hledání tabulek s informacemi nebo likvidace orbů).
I když se jedná o precizně zpracovanou střílečku, nečekejte žádné zběsilé tempo. Proti přesile i proti jednotlivcům musíte bojovat s rozvahou, přesně mířit, ale také hledat nějaký ten způsob, jak je efektivně zlikvidovat bez ztráty zdraví. Uzdravující stanice jsou totiž notně nedostatkovým zbožím a když už nějakou najdete, budete ve většině případů neskonale šťastni.

Novinky
Novinek je celá řada a jednou z prvních je výběr postavy. Vybrat si můžete ze 3 charakterů, přičemž každý z nich má jiný způsob boje. Záleží na vás, zda preferujete střelbu zdálky, která vyžaduje více nábojů, nebo boj zblízka pomocí meče, kde sice riskujete jednodušší zranění, ale jedno přesně mířené seknutí znamená likvidaci nepřítele.
Do hry byl implementován jakýsi RPG systém, takže za každou misi získáváte zkušenosti a patřičný level je rovněž potřeba k odemknutí následujících misí. Za získané kredity také můžete nakupovat nové zbraně, části oděvu pro zvýšení atributů a také odemykat či upgradovat speciální schopnosti (například přitáhnutí nepřítele a jeho snazší likvidaci).

Technické zpracování
Hra se už v prvním díle mohla pochlubit fantastickým grafickým zpracováním. Dechberoucí 3D grafika spolu s temnou atmosférou vás dokonale vtáhne do centra dění. Vše doplňuje audio a dabing postav. Ne nadarmo tvůrci prohlašují, že máme tu čest s mobilní hrou konzolových kvalit.
Po vizuální stránce se nedá nic moc vytknout. Z hlediska obtížnosti ale nečekejte žádnou procházku růžovým (či jakkoli jinak zbarveným) sadem. Laťka je nastavena poměrně vysoko a už po pár misích budete přemýšlet, zda jste si neměli zvolit nějakou jinou postavu, se kterou by se „zákysová“ situace dala řešit lépe. Zbraně jsou zde dost drahé a našetřit na ně znamená několikeré opakování předchozích úrovní.
Jistým mínusem je rovněž nutnost připojení k síti. Hra vás po absolvování první mise nepustí dál, dokud se nepřihlásíte ke Googlu účtu nebo Facebooku. To vzhledem k nárokům na hardware relativně dost ždímá baterku.

Suma sumárum
Celkově však nutno uznat, že Dead Effect 2 je fantastickým počinem. Špičková střílečka jak se patří a se vším, co hráči vyžadují. V současnosti je to jedna z nejlepších akčních stříleček, které si můžete zdarma stáhnout a hrát. Vysoce kladný dojem jemně sráží vyšší obtížnost a nutnost hrát po síti. Z opakování levelů také nebudete nadšeni, a kdyby si šlo hru uložit na jakémkoli místě, bylo by to na 100 %. Hra je ke stažení zde.

(pozn. úvodní obrázek je z Google Play)



Kacirek_Donald

autor
Dominik Wetter / Kacirek_Donald

Publikováno: 16.11.2015


další články této kategorie





diskuze

odeslat

Nejsi automat? Napiš výsledek 5 + 4 =

Drticka

Drticka | 25.05.18 v 08:14

řežte se

Norbert | 10.02.18 v 21:31

Kde nájdem češtinu do dead effect 2 ??? Ved je to Česká hra tak musí byť aj v češtine nie???? Dík za info

Norbert | 10.02.18 v 21:30

Kde nájdem češtinu do dead effect 2 ??? Ved je to Česká hra tak musí byť aj v češtine nie???

joska102

joska102 | 26.09.16 v 15:22

docela dobrý

psaa16

psaa16 | 12.07.16 v 19:31

jo, tahle gamesa ZABAVI ! :)

miro1971

miro1971 | 12.07.16 v 13:48

dobra hra

lubkoo

lubkoo | 07.07.16 v 08:19

poznam tuto hru hravam ju a je super

LubomirOffertaler

LubomirOffertaler | 19.12.15 v 19:56

super hra

elf

elf | 08.12.15 v 22:29

bombastic, musím sice častěji nabíjet,ale to nevadí